Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United
wedstrijdverslag woensdag, 20 apr 2022 // 11:45 uur

Liverpool – Manchester United

In de hectische laatste 2 maanden van het seizoen is Liverpool nog steeds in de running voor de inmiddels alom benoemde quadruple.Niets is onmogelijk,zeker gezien het feit dat Klopp geen blessuregevallen heeft in deze fase van het seizoen.Top natuurlijk,er komen nog zware wedstrijden aan in de Champions League,FA Cup en Premier League.Nadat afgelopen zaterdag Manchester City werd verslagen is vanavond de rode stadgenoot te gast op Anfield.Met de strafexercitie van 24 oktober jl. nog in het achterhoofd en de huidige staat waarin beide teams zich deze dagen in bevinden mogen we een overwinning wel verwachten.Zoals gezegd geen blessures bij Klopp,hij kan naar hartenlust rouleren.United daarentegen heeft de nodige personele problemen (Shaw,Varane,McTominay,Fred,Cavani,Ronaldo) Wordt er vandaag gewonnen dan is Liverpool zeker van een plaats bij de top 4 en mag zich dan weer inschrijven voor de Champions League,maar top 4 is natuurlijk niet genoeg,we mikken op plaats 1!Indien Liverpool vandaag scoort is het de 400e goal op Anfield onder Klopp;van mij mag Firmino dat doelpunt scoren,hij scoorde sinds december 2020 niet meer in de Premier League op Anfield…(Tottenham) Ibrahima Konate staat symbool voor het track record van Liverpool;hij deed tot nu toe 22 wedstrijden mee en verloor nog niet (17 winst,5 gelijk) en ontpopt zich ook nog tot aanvalswapen getuige zijn 3 doelpunten in zijn laatste 3 wedstrijden.Verder moet United een stimulans zijn voor Mo Salah,hij zoekt al enige tijd naar zijn vorm en doelpunten;hij zal ongetwijfeld terugdenken aan de 0-5 van oktober waarin hij 3x scoorde,iets wat een Katwijker al in 2011 presteerde (en in een ver verleden Peter Beardsley)Scheidsrechter van dienst vandaag is Martin Atkinson.Klopp’s beste vriend Paul Tierney is vandaag de VAR…

Liverpool : Alisson / Alexander-Arnold / Matip / van Dijk / Robertson / Henderson / Fabinho / Thiago / Salah / Mane / Diaz

Manchester United : De Gea / Jones / Maguire / Lindelof / Dalot / Pogba / Matic / Wan-Bissaka / Elanga / Rashford / Fernandes

Eerste helft :
Here we go,8 p.m. fluit Atkinson voor het begin van de wedstrijd.Het lijkt erop dat United vrij defensief gaat spelen en dat is begrijpelijk;United trapt af,maar de eerste paar minuten heeft Liverpool meestal balbezit en lopen de combinaties al vlotjes.En net als op Old Trafford is daar de 5e minuut al dat Liverpool scoort.Een uitbraak over rechts,waar Trent en Salah beiden vrij als een vogel de diepte zijn ingespurd en Salah is degene die de lage voorzet mag geven op Diaz die kinderlijk eenvoudig kan binnentikken…1-0 Wat een start!In minuut 7 wordt de rivaliteit even opzij gezet en is er een steunbetuiging voor Ronaldo,die bij de geboorte van zijn tweeling afgelopen maandag zijn zoontje verloor.Chapeau Anfield!Even later alweer een deja-vu…Pogba houdt het dit keer 10 minuten vol (heenwedstrijd 6) en laat zich wisselen voor Lingard wegens een vermeende blessure.Hierna gelijk een corner voor Liverpool die afgeslagen wordt en bij Thiago in de voeten rolt;met veel gevoel een heerlijke chipbal op Diaz die helaas overkopt.De corners volgen zich rap op tussen de 10e en 20e minuut,echter een doelpunt volgt hier niet uit.Maar The Reds doen het liever met een mooie combinatie;Matip ontvangt de bal na een 1-2 en bedient Mane op de rand van de 16 die in 1 keer met een afgemeten boogbal de instormende Salah op maat bedient,met links rondt hij af…2-0 The Egyptian King is back Even later komt de Gea te ver uit zijn kooi en levert in bij Trent,hij probeert het wel,maar produceert een te laag schot om de Gea te verschalken.Wederom een aantal hoekschoppen,maar deze leveren stuk voor stuk niets op;tussendoor verdient United,de enige, er 1 en het is bijna prijs aan de andere kant na een flitsende counter.Diaz scoort,maar doet dat in buitenspelpositie.Kort voor het verstrijken van de blessuretijd moet Alisson voor de eerste keer ingrijpen en een diepe bal van Matic onschadelijk maken.Rust!De dominantie is compleet,de combinaties zijn oogstrelend met absolute uitblinker Thiago;hij strooit met diepte-steek-en crosspasses alsof het geen enkele moeite kost.Alles komt aan en als een tackle nodig is beheerst hij dit ook perfect.Hopelijk levert zijn spel nog een paar goals op in de tweede helft.

Tweede helft :
Rangnick brengt Sancho voor Jones;Liverpool komt ongewijzigd uit de kleedkamer.Ongewijzigd qua spelers welteverstaan,de speelstijl is wel wat aangepast.United wordt de eerste 20 minuten van de tweede helft het gevoel gegeven dat ze kunnen meevoetballen,de eerste corner van de tweede helft is voor United en in de 55e minuut produceren de gasten het eerste schot(je) tussen de palen.Liverpool is even in de spaarstand gegaan,dominantie uit handen gegeven,iets slordiger in de passing,geen overtuiging in de aanvallende acties.Sussen ze de tegenstander in slaap (maar United hing al in de touwen…) of willen ze zuinigjes het eindsignaal halen?In minuut 68 krijgen we het antwoord,interceptie Robertson,maakt snel meters en bedient Luis Diaz aan de punt van het strafschopgebied,zijn pass op maat op Mane wordt dankbaar aangenomen en omgezet in de 3-0 United kan definitief het hoofd in de schoot leggen,hier is echt niets te halen.Diaz,die zijn eerste assist in de Premier League nu op zijn naam heeft,wordt gewisseld ten faveure van Diogo Jota.Luttele minuten later volgt ook Thiago,die vervangen wordt door Naby Keita.Een klaterend applaus voor de patron van het middenveld.Tweede helft goed gespeeld,maar die eerste helft was buitenaards.Tien minuten nog;Liverpool hoeft niet meer,United kan niet meer.Toch kan Anfield nog een keer juichen.De net ingevallen Mejbri verspeelt de bal aan Diogo Jota,die een diagonale steekbal op Salah geeft,Maguire ziet alleen de hielen van Mo die een prachtige stift van zijn linker laat vertrekken en De Gea kansloos laat…4-0 Even later wordt Fabinho nog vervangen door Milner en is het een kwestie van de wedstrijd uit te tikken.De jacht op een nieuwe 5-0 laten ze voor wat het is,wellicht is het onsportieve gedrag van Fernandes en Mejbri daar debet aan;beide heren zijn gefrustreerd en solliciteren naar rood.Kort voordat de 3 minuten blessuretijd zijn verstreken verdient Salah nog een hoekschop die,genomen door Alexander-Arnold,bijna in eigen doel wordt gewerkt door een United-verdediger.Het laatste fluitsignaal in minuut 94 en een dikke uitslag tegen de aartsrivaal is een feit. 9-0 over 2 wedstrijden,ik weet niet of dat al een keer eerder tegen United is gebeurt,maar het zegt alles over de verhoudingen van nu;Liverpool in de race voor al het eremetaal en United probeert met hangen en wurgen 4e te worden.

De komende weken volgen nog zware wedstrijden,komend weekend stadgenoot Everton,die zullen niet met een heel fijn gevoel naar Anfield komen,maar de stadsderby is altijd een wedstrijd op zich,geen garantie voor een makkelijke overwinning.Dat laatste wordt wel verwacht uiteraard,drie punten en het City zo moeilijk mogelijk maken in de beslissende fase van de competitie.Het vertrouwen is enorm,het rode vliegwiel dendert voort,blessures zijn er niet en jawel…quadruple…dat zou uniek zijn…