Verslag; Manchester City - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Manchester City - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 17 apr 2022 // 17:12 uur

Verslag halve finale FA Cup Manchester City-Liverpool 2-3 16 april 2022

FA CUP TIME AGAIN! WEMBLEY HERE WE COME!
Twee keer binnen één week tegen onze grote en enige concurrent Manchester City. Met het verschil dat we deze week sowieso wel een winnaar zullen krijgen en daarmee een finaleplaats als beloning. De laatste keer dat Liverpool de finale haalde (en helaas verloor) is alweer 10 jaar geleden tegen Chelsea. Al weken is er protest van zowel Liverpool als City tegen het feit dat de wedstrijd toch op Wembley zal plaatsvinden. Voor supporters van beide clubs wordt het een hels karwei om de reis naar Londen te voltooien omdat er geen treinen rijden vanwege werkzaamheden. Met het gevolg dat er een karrevracht aan bussen de M6 zullen afdalen.

Bij de poging een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan de Hillsborough slachtoffers 33 jaar geleden bleven een aantal City supporters allesbehalve stil. En dat is ronduit schandalig en respectloos! Manchester City als club en Guardiola als trainer hebben zich achteraf wel verontschuldigd.

Liverpool start bijna hetzelfde als een week geleden maar in iedere linie is er een wijziging doorgevoerd. Achterin Konaté voor Matip, op het middenveld Keita voor Henderson en in de voorhoede Diaz voor Jota. City daarentegen start volledig anders en houdt o.a. de Bruyne, Laporte, Rodri en Ederson aan de kant. Maar dan blijft er natuurlijk toch nog een prima elftal over. Erg benieuwd of we weer zo’n hoge lijn zullen aanhouden in de verdediging, want als er één iets duidelijk was afgelopen zondag (en ook al woensdag tegen Benfica) was het dat City hiervan constant profiteerde. Scheidsrechter vandaag is Michael Oliver…………….

Een gretig Liverpool, een mak City. De eerste helft in een notedop. Het grote verschil is dat Liverpool het middenveld volledig in handen heeft in tegenstelling tot vorige week. Nu hebben we nog binnen de 10 minuten de eerste corner van de wedstrijd en vorige week pas diep in de tweede helft. En we hebben een extra wapen naast Virgil in de luchtmacht. Ibrahima Konaté scoort voor de derde opeenvolgende wedstrijd met het hoofd uit een corner. Hij is sterk en torent boven iedereen uit in het strafschopgebied. Geweldige 1-0. In de zeventiende minuut bewijst Mané het ongelijk van Guardiola om de Amerikaan Steffen te laten keepen. Opzichtig getreuzel na zijn aanname van een terugspeelbal van Stones, geeft Mané de gelegenheid om de bal met een sliding in het doel te glijden. Ederson zou deze fout nooit gemaakt hebben. Dat Fernandinho speelt is voor iedereen die de Reds een warm hart toedraagt een zegen. Deze ooit alleskunner houdt het tempo niet meer bij en heeft alleen maar overtredingen nodig en mag blij zijn dat geel hem bespaard is gebleven in de eerste helft. En zuigertje Silva blijft een sneaky spelertje en matennaaier. City komt totaal niet in het normale ritme dankzij goed positiespel en snel druk zetten van Liverpool. Enkel een aantal hele rare korte danwel lange passes van onze keeper Becker zorgen voor enig gevaar van City. Verder is er niet heel veel aan te merken op de eerste helft, er wordt gewoon geconcentreerd en vol overtuiging gespeeld. Diaz zorgt met zijn snelheid constant voor gevaar, Mané is scherp als een mes en Thiago geeft werkelijk geen enkele bal verkeerd. Vlak voor rust betaalt het goede spel zich uit in een wonderschone 0-3. Met een echt sublieme wisselpass verlegt Trent het spel naar links waar Luis Diaz naar binnen komt en via een omweg Thiago bereikt. Dezelfde Thiago gaat vervolgens een één-tweetje aan met de inmiddels bijgesloten Trent en opent dan middels een soort van lob pass op Mané, die de bal met een effectvolley vanaf de rand zestien fabuleus binnenschiet in de korte hoek. Rusten met 0-3, wie had dat durven dromen?

Buit binnen zou je denken, maar nog geen twee minuten na de thee is het plots 1-3. Slecht uitverdedigen van Robertson leidt tot balbezit voor Fernandinho, die Jesus diep stuurt. Hij kapt vervolgens Fabinho uit en legt af op de inlopende Grealish, die met links Becker kansloos laat. Even komt City enigszins in de wedstrijd en heeft ook langer balbezit. Liverpool laat het toe maar komt toch twee keer goed weg. Eerst wordt een vrije doortocht van Jesus naar Becker vakkundig door van Dijk onmogelijk gemaakt door hem naar de zijkant te dwingen. Even later voorkomt Alisson een zekere 2-3 door de schuiver van dezelfde Jesus in een 1 op 1 situatie naast te tikken nadat een inspeelpass van Konaté onderschept werd. Het blijft oppassen dus want ook hier faalt de hoge verdedigingslijn als in de opbouw balverlies wordt geleden. In de tussentijd kreeg Fernandinho dan eindelijk zijn gele kaart voor een onbesuisde tackle op Mané waar rood, gezien zijn vele overtredingen op het randje in de eerste helft, ook op zijn plaats zou zijn geweest. Liverpool pakte de draad weer op en kreeg een kwartier voor tijd dé kans op 1-4. Maar Mo Salah kon de te korte terugkopbal van Zinchenko enkel in het zijnet stiften. Salah is de laatste weken behoorlijk onzichtbaar, is ongelukkig in zijn acties en is heel hard op zoek naar een doelpunt. Als het niet te zeer in het koppie gaat zitten kan het niet meer lang duren voordat hij weer begint te scoren en dat zou op dit moment meer dan welkom zijn met al die wedstrijden!

Klopp denkt dat de buit binnen is en begint er vrolijk op los te wisselen. Eerst Henderson voor de zeer verdienstelijk spelende Keita en vijf minuten voor tijd Firmino en Jota voor Mané en Diaz. Om daar twee minuten later nog eens Jones voor Thiago aan toe te voegen. In mijn ogen de drie uitblinkers vandaag naar de kant gehaald. Ik snap dat die wissels plaatsvinden om tijd te winnen maar toch zorgt het ook voor ontregeling van het team. Want amper 3 minuten later is de 2-3 een feit. Een diepe bal van Foden bereikt Mahrez, die slim aan de aandacht van Robertson was ontsnapt en de bal door de benen van Alisson speelde naar Silva aan de tweede paal. Een intikker was genoeg, de sliding van Konaté ten spijt. In de ultieme 4 minuten werd het nog eventjes peentjes zweten. In een tijdsbestek van een minuut krijgen Fernandinho, Mahrez en Sterling schietkansen binnen de zestien, maar schieten tweemaal hoog over en eenmaal op Becker. Firmino mist ook nog een goede kans op 2-4 maar het blijft gelukkig 2-3. En eerlijk is eerlijk; City verdiende de gelijkmaker echt niet.

Al met al weer een klassieker, die nog lang herinnerd zal worden door alles wat Liverpool heet. In de media wordt steeds gesproken over de twee beste teams van dit moment wereldwijd en daar kan weinig tegenin gebracht worden. Deze keer trekt Liverpool aan het langste eind maar er zijn nog twee prijzen waar om gevochten zal worden. Een moderne rivaliteit tussen het blauwe team uit Manchester en de Reds uit Liverpool is dus volop tot wasdom gekomen de laatste jaren maar dinsdag ligt de focus alweer op de Premier League. En laat ons nou dan net het rode team uit Manchester treffen, de echte aartsrivaal. Goed moment om de rest van Manchester helemaal in rouw te dompelen!!!

STILL FA CUP TIME! WEMBLEY HERE WE COME AGAIN!

Still keeping the quadruple dream alive,

YNWA

Verslag; Edwin Schrijnemaekers.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items