Verslag; Liverpool F.C. - Benfica

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Benfica
wedstrijdverslag vrijdag, 15 apr 2022 // 15:13 uur

Afgelopen woensdag was de terugwedstrijd op Anfield tegen Benfica. Liverpool leidt halverwege deze ontmoeting met 3 - 1. Vlak na de zware uitwedstrijd tegen Manchester City en met in het achterhoofd de ontmoeting van zaterdag as. tegen opnieuw de mannen van Guardiola heeft Klopp maar liefst 7 spelers rust gegeven, Dus Van Dijk, Robbo, Alexander-Arnold, Thiago, Fabinho, Salah en Mane zouden iets frissere benen moeten hebben zaterdag. Maar terug naar de wedstrijd welke nu wordt beschreven. Met Konate naast Matip, Milner, Tsimikas, Diaz, Jota, Firmino en Gomez blijft er natuurlijk voldoende kwaliteit over. Voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte voor de 97 slachtoffers van Hillsborough.

De wedstrijd begon in een aardig tempo en de gasten gaven blijk van een prima wedstrijdinstelling. The eagles uit Lissabon hadden het duidelijk nog niet opgegeven. Toch was de eerste mogelijkheid voor The Reds, Jota hield de bal op de achterlijn mooi binnen en gaf Milner de kans te schieten helaas was Odisseas (wederom) de baas, net als veelvuldig in de uitwedstrijd. Luttele minuten later moest Hendo goed bij de les zijn in de eigen 16 nadat Matip op de achterlijn werd gepasseerd door Darwin. Maar de captain was bij de les gelukkig. Nadat Everton voor de gasten nog naast schoot wist aan de andere kant Jota het net wel te vinden, maar helaas werd deze treffer afgekeurd wegens een overtreding. Halverwege de eerste helft was opnieuw Milner die de Griekse doelman mochten testen maar laatstgenoemde was opnieuw de situatie de baas. Maar een minuut later werd hij toch geklopt. En wat een deja vu !!! Uit een corner van een andere Griek namelijk Tsimikas torende Konate boven iedereen uit en kopte opnieuw erg hard raak, 1 - 0. Heerlijk. De gasten leken al zeer snel terug te slaan via Darwin maar hij deed dit in buitenspel positie dus de 1 - 0 bleef op het scorebord. Een heerlijke pot voltrekt zich op Anfield want het golft prima heen en weer. Na zo'n half uur is het Diaz op rechts die zich heel mooi ontdoet van een verdediger en snoeihard uithaalt maar weer is het de uitstekende keeper Odisseas die redding brengt. Iets later lijkt het toch 2 - 0 te worden wanneer Diaz een bal doorkopt maar de kopbal van Firmino wordt helaas net geraakt en gaat zodoende over. En waar het wachten was op de 2 - 0 voor The Reds wordt het uit het niets gelijk. Een rare carambole doet de bal plots voor de voeten van Goncalo Ramos belanden en deze passeert Alisson, 1 - 1. Er zouden voor de rust nog een tweetal goede mogelijkheden komen voor Liverpool maar Firmino wachtte helaas net te lang met Diaz aanspelen na een mooie steekbal van Milner en Keita schoot van afstand maar net naast na een vlammend schot.

De tweede helft brengt Benfica Yaremchuk voor Goncalves. LFC is toch de meest dominante ploeg, al zijn de counters van de Portugezen levensgevaarlijk. En die eerder genoemde dominantie komt ook tot uiting in de score. Want in de 55e minuut vuurt Diaz nog maar weer eens een bal op doel, waar Odisseas nog een antwoord op heeft maar wel ten koste van een rebound, die wordt opgepikt door Jota en de "number 20" weet Firmino te vinden voor het doel, 2 - 1. Een terechte voorsprong. Met nog zo'n half uurtje te gaan brengt Klopp een driedubbele wissel, Henderson, Jota en Milner mogen uitrusten en Fabinho, Salah en Thiago komen erop. In minuut 65 lijken The Reds deze ontmoeting definitief te beslissen. Vanaf links heeft de sterk spelende Tsimikas een prachtige voorzet in huis die Firmino even knap direct in het net weet te schieten met een practige volley, 3 - 1. Op zich een juiste weergave van het spelbeeld. Wedstrijd klaar, althans de ploeg die doorgaat en Villarreal gaat ontmoeten is wel bekend. Diaz mag uitrusten van Klopp voor Mane. Maar met nog ongeveer een kwartier op de klok is wederom uit het niets Alisson voor de 2e maal deze avond geklopt. Het is Yaremchuk die aan de aandacht ontsnapt, al wordt de man uit Oekraine eerst nog buitenspel gegeven, de var zou de treffer alsnog goedkeuren, 3 - 2. 
LFC lijkt na een mooie aanval op weg naar de 4 - 2 maar het mooie samenspel tussen Mane, Salah en Firmino wordt op het laatste moment geblokt waardoor er geen hattrick voor Firmino volgt. The Reds weten dat Benfica niet meer 3x gaan scoren en doen het wat rustiger aan. Dit zou wel ten koste gaan van de winstpremie. Want met nog een minuutje of 8 te gaan komt Benfica langszij. De zeer sterk spelende Darwin ontsnapt en lift de bal over Alisson voor de gelijkmaker. Weer lijkt het buitenspel maar wederom keurt de var de treffer goed. Een minuut later lijken The Eagles nog de 3 - 4 te maken maar Alisson weet dit gelukkig te voorkomen. De wedstrijd wordt uitgespeeld en Mane scoort nog vlak voor tijd maar weer een vlag en deze keer blijft het ook terecht staan. Liverpool FC is door naar de halve finale en de tegenstander hierin is het verrassende Villarreal dat eerst Juventus uitschakeld en vervolgens Bayern Munchen. Maar eerst naar Wembley voor de halve finale FA - cup tegen Manchester City en vervolgens dinsdag thuis tegen aartsrivaal Manchester United.

Verslag; John Oosenbrug

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items