Man City - Liverpool

Foto Man City - Liverpool
wedstrijdverslag woensdag, 13 apr 2022 // 16:21 uur

Manchester City - Liverpool (2-1) 2-2
De Bruyne 6', Jota 13', Jesus 36', Mané 46'.

Afgelopen zondag stonden de twee titelkandidaten in de Premier League wederom tegen overelkaar. Ditmaal was City de thuisploeg. Vooraf werd deze pot opgepomd tot de belangrijkste Premier League wedstrijd ooit. Nou denk ik dat dat iet wat overdreven is. Het was wel een wedstrijd van een dergelijk hoog niveau dat ik het me niet kan herrinerren ooit eerder een vergelijkbare pot gezien te hebben. Het geluk van de eerste goal van De Bruyne, die via de knie van Matip de score kan openen. Het zeer slechte uitverdedigen van Stones en Silva creeërt de gelijkmaker die Jota mag bijschrijven. En dan is de wedstrijd nog geen kwartier bezig. Twee ploegen van wereldniveau stropen de mouwen hoog en zakken door het ijs door pure pech en individueel falen. Een geweldig schouwspel. Vlak voor rust komt City toch weer op voorsprong door tactisch een oplossing te vinden voor de buitenspelval van LFC. Ga maar met vier man buitenspel staan, lijkt de opdracht van Guardiola aan zijn spelers.  Zo ontsnapt Jesus aan de aandacht van Trent, duikt in het niemandsland en maakt de 2-1. Na de rust deelt LFC dan weer uit. Achtenveertig seconden duurde het dat Salah zijn assist verstuurde en Mané de gelijkmaker op zijn conto schrijft. En zo zou het blijven. Een gelijkspel. Alweer. Deze ploegen zijn zo enorm aan elkaar gewaagd en dat jaar in en jaar uit. Pep won met zijn City drie Premier Leagues en een FA cup, Klopp pakte een Premier League, Champions League en een Club World Cup. En dan tel ik de League Cups, Super Cups en Community Shields voor het gemak even niet mee. Sinds 2018 behaalde Pep 338 punten in de competitie, Jurgen een schamele 337. Bizar.

En dan staat vandaag Benfica thuis op het programma. De uitwedstrijd werd met wat geluk gewonnen. 3-1 is de tussenstand in deze tweeluik. In een kolkend Anfield moet de halve finale toch gehaald kunnen worden. Iedere Amsterdammer denkt nu: Onderschat ze niet. Twee uitbraken en het is verlengen. 
Gisteren speelden de mogelijke volgende tegenstanders al tegen elkaar.  Het wordt Villarreal tegen LFC dan wel Benfica in de volgende ronde. Persoonlijk had ik toch stiekum gehoopt op Bayern München. Wat een prachtig affiche had dat geweest. Halve finale Champions League: Liverpool - Bayern München, Anfield - Alliance Arena, Salah - Lewandowski, Allison - Neuer, Klopp - Nagelsmann. Maar het wordt Danjuma, Coguelin, Lo Chelso en Capoue.En dat is zeker niet minderwaardig. Nog wel 'even' Benfica aan de kant zetten en dan hoop ik een warm weerzien met Alberto Moreno. Linksback en nachtmerrie van Sadio Mané.

YNWA, Ronald

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items