Foto Verslag; Liverpool F.C. - Watford
wedstrijdverslag maandag, 04 apr 2022 // 10:47 uur

Liverpool – Watford 2-0 (1-0)
Jota 22’, Fabinho 89’

Na een interlandperiode die voor mijn gevoel eindeloos leek te duren, trapt Liverpool op Anfield tegen Watford de Premier League weer in gang. Het is de eerste (en op papier misschien wel de makkelijkste) wedstrijd in een reeks van negen in april. Vooraf is het vooral de vraag hoe onze internationals uit de interlandperiode zijn gekomen. Mané en Fabinho krijgen rust en beginnen op de bank, Trent is nog niet wedstrijdfit maar zit wel op de bank. Gomez, Jones en Firmino zijn hun vervangers.

De openingsfase is onrustig. Het is te verwachten na bijna twee weken zonder training en een vroege kick-off. Zoals wel vaker hebben we een sterk moment van de tegenstander nodig om wakker te worden. Na ruim twintig minuten breekt Watford door aan de linkerkant en creëert een schietkans, die Alisson redt. De bal blijft in het spel en uit de daaropvolgende aanval knikt Jota een Trent-achtige voorzet van Gomez binnen: 1-0. Het doet me een beetje denken aan de wedstrijd tegen Fulham (2018), waarin Liverpool scoorde 12 seconden nadat een goal van de tegenstander was afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft is niet veel beter dan de eerste. Een aantal spelers moet duidelijk weer even inkomen. Salah en Jones worden dan ook terecht gewisseld voor Mané en Fabinho. Thiago wisselt geniale passes af met nonchalant balverlies, waar een counter van Watford uitkomt. De beste kans van Watford komt in de laatste tien minuten, als Joao Pedro net naast schiet na een vloeiende aanval. Het is een teken dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Pas vlak voor tijd kunnen we opgelucht ademhalen als Fabinho een penalty (gegeven na een potje worstelen van Kucka met Jota) overtuigend binnenschiet.

Al met al dus opnieuw een overwinning en opnieuw een clean sheet. En voor even staan we bovenaan in de ranglijst. Wedstrijd één van negen is afgehandeld met drie punten. Het klinkt vreemd om een kwartfinale in de Champions League te zien als een tussendoortje, maar met de cruciale competitiewedstrijd tegen City in het vooruitzicht voelt het wel zo. Hopelijk kunnen we met de Alsin-meeting op 10 april Liverpool naar de koppositie en richting het kampioenschap juichen!