Foto Watford - Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 17 okt 2021 // 20:55 uur

Watford – Liverpool (0-2) 0-5
(Mané 8', Firmino 37', 52', 91', Salah 54')

Vandaag staat de ontmoeting met de mannen van Ranieri op het programma.Fabinho en Alisson liggen dankzij Covid-regels al in de Spaanse zon voor de ontmoeting met Atletico komende week in de Champions League,zij vlogen na de interlandverplichtingen met Brazilie gelijk door om verplichte quarantaine te vermijden als ze naar Engeland terug zouden reizen.Jones is geblesseerd geraakt bij de wedstrijd van Engeland U21 met Andorra (maar niet voordat hij een geniale assist leverde bij het enige doelpunt),ook Thiago maakt de reis naar Londen niet mee wegens een kuitblessure en Harvey Elliott is langdurig uit de running.Alexander-Arnold en Diogo Jota zouden weer kunnen spelen.Liverpool is al 17 PL-wedstrijden op rij ongeslagen terwijl Watford al 17 wedstrijden geen clean sheet heeft kunnen bewerkstelligen.Mane en Salah zijn beiden in de race om het record van Drogba over te nemen…meeste doelpunten in de Premier League door een Afrikaanse speler.De voormalig Chelsea aanvaller scoorde 104 x .Salah staat voor deze wedstrijd op 103,Mane op 99 (waarvan geen enkele keer een penalty…)Benieuwd wat Klopp uit de hoge hoed tovert;Trent toch rust geven en Milner rechtsback?Het middenveld met Henderson,Keita en Oxlade-Chamberlain?Firmino zal weer eens van het begin mogen starten.

Eerste Helft :
13.30 uur Here we go.Klopp durft het aan Trent op zijn vertrouwde rechtsbackpositie te laten starten,Milner staat op het middenveld samen met Keita en Henderson.Geen Joshua King bij Watford.In de 1e minuut al opwinding;Mo knalt tegen de lat,maar er was buitenspel geconstateerd,even later,er zijn nog geen 4 minuten gespeeld,weer veel dreiging in de persoon van Salah,een splijtende dieptepass van Virgil oa heeft 2 corners achter elkaar tot gevolg.De toon is gezet.Liverpool wil 3 punten.De totale overrompeling komt tot resultaat in de 9e minuut al;na een sublieme buitenkant links pass van Mo achter de laatste verdedigers van Watford om passeert Mane Foster met een schuiver…0-1. Sadio’s 100e Premier League doelpunt is een feit! Ranieri kan zijn geld op zak houden,hij beloofde de selectie een diner als een clean sheet werd afgedwongen vandaag.Even later Mo weer gevaarlijk,een krullend schot wordt gekeerd door Foster.Net voor de 20e minuut een steekpass van Trent op Salah die wederom op Foster stuit.In de 26e minuut komt Watford dan eindelijk een keer in de buurt van Kelleher,maar ze lopen buitenspel,Kelleher redt onnodig;hij heeft dan toch een keer op de grond gelegen…Het eerste half uur zit er op;de totale dominantie komt tot uiting in percentage balbezit…84 procent!Even later weer 2 corners verdiend die helaas niets opleveren.In minuut 37 is ie er dan;de 0-2 door Firmino!Na een waardeloze pass van een Watford verdediger wordt Mane bediend,die Milner achterom ziet komen,met gevoel geeft ie hem de bal mee en hij zet laag voor op Firmino die een niet te missen kans inderdaad afmaakt.Zaalvoetbaldoelpunt! Vlak voor rust schiet Keita nog tegen de lat door touchering van een verdediger. Matip heeft na een botsing verzorging nodig en even later fluit scheids Jon Moss voor het rustsignaal.Nog steeds 83 procent balbezit tegen een tegenstander die alleen maar kan tegenhouden.

Tweede Helft :
Vanaf het begin pakt Liverpool het aanvallende spel weer op,meteen een afstandsschotje van Trent die slechts een rollertje produceert.even later weer een geplaatste bal van Salah die uit de verre hoek wordt gehaald door Foster,weer een corner die wederom niets oplevert.Uitstel van executie voor Watford,52e minuut;een uitval van Liverpool na iets wat op een aanval lijkt van Watford,Robertson verstuurt een voorzet die geraakt wordt door een Watford verdediger waardoor Foster moet keren,meer dan tegenhouden kan hij niet en Firmino kan simpel binnen werken..0-3 Er is amper afgetrapt of het hoogtepunt van de wedstrijd dient zich aan…Mo the Magician doet weer van zich spreken,net als tegen City een dribbel actie in de kleine ruimte die zijn weerga niet kent,5 tegenstanders in de luren gelegd en geniaal de lange hoek weer gevonden…0-4 Buitenaards!Het is nu wel gelopen,Liverpool neemt gas terug en laat Watford wat meer komen.Tsimikas en Oxlade-Chamberlain komen voor Trent en Robertson;Milner verhuist naar de RB-positie.Watford lost zowaar een (simpel te pakken voor Kelleher) schot tussen de palen door Kucka en even later probeert Hernandez gevaarlijk te zijn,maar het is te karig wat de Hornets laten zien.Het krachtsverschil is gigantisch.Liverpool laat het toe en produceert wat half-om-half kansen met een oa een afstandsschot van Keita die over gaat.In de 71e minuut is het dan weer gevaarlijk voor het doel van Foster;Rose loopt te klungelen en Firmino ontfutselt hem de bal,Mane loopt vrij en Bobby bedient hem perfect,echter Mane schiet met zijn linker naast…In de 78e minuut is de eerste (ongevaarlijke) corner voor Watford een feit,verder presteren ze het (voor een ploeg die een groot deel van de wedstrijd in de verdediging wordt gedrukt) 6 keer buitenspel te lopen.Kelleher redt nog knap op een schot van Sarr die uiteindelijk de paal raakt.Neco Williams vervangt Milner nog waardoor we de derde RB van de dag krijgen.Vlak voor het eindsignaal mogen we dan nog een keer juichen.Firmino maakt zijn derde van de middag na goed doorzetten van Neco Williams,Bobby kan eenvoudig binnenwerken…0-5

Een dikke uitslag,een werelddoelpunt,een clean sheet,totale controle…hopelijk kunnen Klopp’s mannen deze lijn doortrekken in de wedstrijden tegen Atlético en Man Utd!