wedstrijdverslag woensdag, 06 okt 2021 // 12:56 uur

Liverpool - Manchester City (0-0) 2-2
(Mané 59', Foden 69', Salah 76', De Bruyne 81')

Afgelopen zondag stond het treffen tussen Liverpool en Man City op het programma. Een eerbetoon aan de overleden clublegende Sir Roger Hunt werd alvorens de aftrap gebracht.

De eerste helft was het niveau van de thuisploeg vele malen lager dan die van de bezoekers. In het typische afjagen van de tegenpartij ontbrak elk greintje overtuiging. Hierdoor kon City vrij gemakkelijk spelen op de helft van Liverpool. Vanwege de afwezige Alexander-Arnold speelde Milner als rechtsback. Waarschijnlijk werd Jack Grealish als directe tegenstander verwacht, maar Pep had een list bedacht en positioneerde de jonge zeer rappe Foden tegenover alleskunner Milner.  Een meesterzet waar Klopp niet direkt een antwoord op had. Alle aanvallen liepen over die flank en alle waren serieuze bedreigingen. Het resultaat was een geschrokken achterhoede, die zonder overtuiging de ballen probeerde te veroveren. En wanneer ze hem hadden werd halfslachtig het middenveld overgeslagen en vaak de lange bal gehanteerd. Het was een godswonder dat de ruststand een 0-0 zou worden.

In de tweede helft begon een veel sterker Liverpool aan de wedstrijd. Het afjagen ging weer als van ouds, na verovering van de bal met korte passing naar het doel van Manchester City stormen.  Fabinho en Henderson ondersteunden Milner beter  in zijn strijd tegen de nieuwe generatie. In deze periode was het City die overdonderd leek. De eerste goal zou vallen na het winnen van de bal door dezelfde Milner. De korte passing direct naar voren en een overgestoken Mané bracht het stadion in extase. Maar het lek was nog niet boven. City bleef hun linkerflank maar zoeken, duidelijk Milner als zwakste schakel gebruiken. Het was niet meer dan logisch dat juist Foden de 1-1 zou maken. Dat bij de bezoekers ook niet altijd goed verdedigt wordt, zou Salah even aantonen. Een meesterlijk dribbel met de precisie van een hartchirurg snijdt hij door een woud van benen en maakt de voorsprong weer een realiteit. Maar lang zou dat niet duren. De ruimte blijft maar gevonden worden via Foden. Zo ook bij de 2-2. Het is De Bruyne uiteindelijk die hem inschiet, via de rug van Matip. Een gelukkige goal, maar hij telt. En als even later Fabinho een 100 % kans krijgt op de 3-2 is het een bovenmenselijke tackel van Rodri die de eindstand bepaalt op 2-2.