Verslag; Porto - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Porto - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 30 sep 2021 // 11:08 uur

Verslag FC Porto-Liverpool (1-5) 28 september 2021

FC Porto uit: een lot uit de loterij voor Liverpool gezien de behaalde resultaten in het recente verleden. Dat wil uiteraard niet zeggen dat dat tevens een garantie betekent voor opnieuw een ruime overwinning van de Reds, maar stiekem………………

Jürgen Klopp koos voor nagenoeg dezelfde opstelling als tegen Brentford; de wedstrijd waarin zowel aanvallend als verdedigend een en ander mis ging. Zo kregen dezelfde spelers de kans om te laten zien hoe het wel moet. Dat gebeurde dan wel zonder Trent, die helaas niet kon afreizen naar Portugal vanwege een opgelopen liesblessure. Zijn vervanger kwam in de persoon van good old James Milner. Bovendien zou het de 400e (!) wedstrijd van captain Jordan Henderson voor Liverpool betekenen. Hulde! En vanwege het overlijden van clubicoon Roger Hunt op 83-jarige leeftijd speelden onze jongens met rouwbanden, de minuut stilte ontbrak spijtig genoeg oorverdovend.

Het Estadio do Dragao was goed gevuld met hoopvolle Portugezen en toch ook hoorbaar genoeg Engelsen. Vanaf het begin werd er een hoog tempo gespeeld door beide ploegen. Porto deed goed mee tot het moment dat spelverdeler Otavio na een kwartier met een hamstringblessure van het veld moest. Porto leek lam geslagen en speelde vanaf dat moment heel toepasselijk een draak van een wedstrijd. Dat was uiteraard dankzij het heel goede spel van de mannen in het mooie rood, die amper enkele minuten later de 0-1 binnen liepen via Mohamed Salah. De ruimte op links werd goed gevonden door Curtis Jones, die het strafschopgebied binnenliep en na een mooie schijnbeweging prima op doel schoot. Dat schot werd slecht verwerkt door de onthutsend zwakke Porto-keeper Costa, waardoor Salah er maar tegenaan hoefde te lopen. Liverpool bleef het veld goed breed houden hetgeen nog een grote kans voor Jota opleverde, maar hij is de laatste tijd wat ongelukkig in het afmaken van relatief gemakkelijke kansen. Vlak voor rust dirigeert Fabinho de bal helemaal naar de rechterflank, waar James Milner met een sublieme voorzet Sadio Mané in staat stelt te scoren aan de tweede paal. De arme keeper Costa noteerde weer een gevalletje van: ik stond er bij en ik keek er naar. 0-2 bij rust, Liverpool heer en meester.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld ondanks dat ex-Red Marko Grujic binnen de lijnen was gekomen. Ik kan me niet herinneren dat hij überhaupt één bal geraakt heeft?! Enfin, de rode stoomwals reeg kans na kans aaneen en op het uur was wederom de uitblinkende Jones verantwoordelijk voor een mooie steekbal op Salah, die vervolgens de 0-3 op zijn naam schreef. Ondanks een dubbele Porto wissel en driedubbele Liverpool wissel veranderde niets aan het spelbeeld. Mané, Salah en Milner gingen terwijl Firmino, Minamino en Gomez kwamen. Nadat Jota nog maar eens een grote kans om zeep had geholpen scoorde Porto een kwartier voor tijd uit het niets de 1-3. De verder onzichtbare Iraanse spits Terami was de even onoplettende Joe Gomez kwijt, die aan de verkeerde kant stond te dekken, en knikte de voorzet van Vieira knap binnen. Amper vijf minuten later werd de eindstand door een dubbelslag van Firmino bepaald op 1-5. Het eerste doelpunt werd maar weer eens magistraal voorbereid door Curtis Jones die zich vanaf de eigen helft knap vrijspeelde en een diepe bal op Firmino gaf. Vanaf 25 meter schoot hij de bal tergend langzaam in het lege doel (wat komt Costa daar in godsnaam doen??) met een op comedy capers achtig rennende keeper er achter aan. En ja, het laatste doelpunt was ook een assist van Jones, die een afvallende bal opnieuw de zestien in bracht, waar Firmino op het randje van buitenspel binnen knalde. Na de VAR check stond de eindstand vast. Henderson en Jota waren ook nog gewisseld ten faveure van resp. Oxlade en Origi maar dat is meer voor de statistieken.

Met 6 punten uit twee wedstrijden staan we er goed voor in de poule en hebben we wat ruimte met de twee moeilijkste wedstrijden voor de boeg, Atletico uit en thuis. Hopelijk zondag tegen City dezelfde lijn doortrekken en dan komt alles goed.

We moeten gewoon doen alsof we tegen FC Porto uit spelen………………..