Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace
wedstrijdverslag maandag, 20 sep 2021 // 22:31 uur

Samen juichen tijdens driepunter van Liverpool

De competitiewedstrijd tegen Crystal Palace valt samen met de eerste Alsin-meeting van het seizoen. Dit keer in de schitterende pub O’Casey’s in Den Haag, waar we gastvrij onthaald en goed bediend worden. Iedereen is vol vertrouwen voor aanvang van de wedstrijd, ondanks de wat ongebruikelijke opstelling met good old Milner op rechtsback, Tsimikas links en een debuut voor Konaté. Toch blijkt Palace de betere ploeg in de beginfase, zo werkt Alisson de bal via zijn eigen paal uit het doel. Daarna nemen de Reds het initiatief over en zetten ze de tegenstander vast op de eigen helft. Het levert een aantal kansen op. Henderson (met een schot) en Thiago (met een kopbal) stuiten op Guaita, terwijl Jota van twee meter op onbegrijpelijke wijze over schiet. Op slag van rust schiet Mané Liverpool dan toch op voorsprong na een mooie cornervariant van Tsimikas: 1-0.

In de rust is het tijd voor de quiz (thema: Jurgen Klopp) die de meetingcommissie heeft samengesteld. Na afloop blijkt dat wandelend lexicon Jan Willem Spaans wederom de eerste prijs heeft gewonnen! Inmiddels is de tweede helft zonder al te veel noemenswaardigheden weer van start gegaan. Op het andere scherm zien we dat Southampton een penalty krijgt tegen City, maar die wordt helaas teruggedraaid door de VAR. Liverpool komt in de 70e minuut goed weg na een enorme kans voor Edouard, maar gooit daarna gelukkig aan de andere kant de wedstrijd in het slot. Salah scoort na opnieuw een goede corner van Tsimikas. De mooiste goal moet dan nog komen. Keita is niet bij ieder Alsin-lid even populair, maar zijn volley van buiten de zestien zorgt toch voor een hoop blije gezichten: 3-0.

Zo klimt Liverpool aan kop van de Premier League en kan er tevreden nageborreld worden. Wat fijn om iedereen weer in het echt te mogen zien en om samen te genieten van ons team. En dank aan de meetingcommissie voor de organisatie en de leuke quiz. Tot de volgende keer allemaal!