Norwich City - Liverpool

Foto Norwich City - Liverpool
wedstrijdverslag maandag, 16 aug 2021 // 10:19 uur

Norwich City - Liverpool (0-1) 0-3
Jota 26', Firmino 65', Salah 74'.

Eindelijk is de Premier League weer begonnen. Met volle stadions en dat in deze COVID tijd. Wat ze in Tokio niet aandurfden, wordt in Engeland, net als in Nederland, gewoon gedaan. Boris Johnson heeft zijn belofte waargemaakt en nu maar hopen dat het goed blijft gaan.

In aanloop naar deze wedstrijd ging het voornamelijk over de mogelijke rentree van Virgil. Klopp was positief en wist te melden dat onze nummer 4 na maanden niet gespeeld te hebben in de basis zou starten. En zo geschiedde, big Virg is back. Naast Matip speelde hij een dijk van een wedstrijd, pun intended. Tsimikas speelde in plaats van de geblesseerde Robbertson. De Griek deed het uitstekend. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar lijkt het dat Klopp dit seizoen een fatsoenlijke stand-in voor Robbo tot zijn beschikking heeft. Verder viel het middenveld op. Keïta en Oxlade-Chamberlain startten samen met Milner. Firmino startte op de bank.

De wedstrijd begon aftastend, met Liverpool duidelijk als betere ploeg. Veel halve kansen voor de bezoekers uit dode spelmomenten en een enkele uitbraak van Norwich. Het wachten was op de voorsprong van de bezoekers. De goal viel zoals voorspelbaar met een beetje geluk, afgedwongen geluk. Jota krijgt de bal voor zijn voeten en maakt zijn eerste van het seizoen.

In de tweede helft wordt Jota vervangen door Firmino. Met de drie aanvallers was de boodschap duidelijk, op jacht naar de tweede. Deze aanvallende wissel werkte in het nadeel van Oxlaide-Chamberlain. Hij moest plaats maken voor een extra slot op de deur in de vorm van Fabinho. De druk op het doel van Norwich was behoorlijk en de voorsprong werd snel uitgebouwd tot 0-3. Eerst was het de gouden wissel Firmino en daarna maakte Salah zijn eerste. Zijn vijfde seizoen op rij waar hij in de openingswedstrijd scoort. Fenomenaal. Norwich zou nog wel kans maken op een doelpunt. Maar Alisson bleek als vanouds betrouwbaar in de spaarzame momenten waarin hij aan de bak moest.

Al met al een degelijke eerste wedstrijd gezien. Norwich is nog steeds een ploeg die probeert te voetballen. Ook tegen de grote jongens. En dan is de individuele klasse van Liverpool toch een maatje te groot. Dat concurrent City punten liet liggen geeft na deze overwinning wat lucht aan het begin van de competitie. Maar hoe dit elftal het gaat doen tegen stuggere 'kleintjes' moet nog maar worden bezien.

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items