Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace
wedstrijdverslag maandag, 24 mei 2021 // 12:29 uur

23 mei 2021, Anfield, Liverpool.

Op het programma staat de laatste wedstrijd van het seizoen. Waar vorig seizoen deze wedstrijd alleen belangrijk was om het nieuwe tenue te showen en te eindigen op het voor ons belangrijke puntenaantal van 96!! Daar was het gisteren zeer belangrijk om de zo gewilde en belangrijke plek voor de champions league veilig te stellen. Belangrijk voor de uitstraling, maar meer nog voor de "kas".
Hiervoor moet Liverpool zelf winnen en Leicester niet hetzelfde met 5 goals meer. Bij een gelijkspel en winst voor de ploeg van Brendan Rodgers rest de europa league. En dan doet Chelsea ook nog mee. Enfin, gewoon zelf winnen dan lijkt het wel goed te zitten. Klopp start met de bekende namen van de laatste weken; Alisson, Robertson, R. Williams (pas enkele uren vd wedstrijd fit genoeg bevonden), Phillips, Alexander-Arnold, Thiago, Wijnaldum, Fabinho, Salah, Manè en Firmino. Teruggekeerd op de bank Henderson en Jota. 
Voor 10.000 uitzinnige geluksvogels op de tribune fluit Pawson de 22 onderweg. Het prille begin is voor The Eagles uit Londen, al na luttele minuten passeert Zaha, Phillips en uit een lastige hoek probeert hij het maar Alisson blokt het schot. Uit de corner moet de doelman nog een keer in actie komen, nu om de bal van Townsend over te duwen. Aan de overkant moet Ward optreden na een mooie actie tussen Alexander-Arnold en Salah. Liverpool begint wat slordig, misschien nerveus, zoals wel vaker de laatste weken. Met bijna een kwartier op de klok profiteert Crystal Palace bijna wanneer een pass van TAA op Williams onderschept wordt door Townsend, de aanvaller gaat alleen op Alisson af die hij met een hard schot passeert maar tot grote opluchting van alles en iedereen op Anfield (en ver daarbuiten) gaat de bal ook langs de buitenkant van de paal. (0 - 0) Als dan ook nog het bericht volgt uit Leicester dat de thuisploeg de leiding heeft genomen tegen Spurs is het punt aangebroken dat LFC het heft meer in eigen hand moet gaan nemen. En eigenlijk gebeurd dit dan ook. The Reds zijn dominant en worden steeds dreigender. Een vrije trap op een mooie plek mikt TAA nog wat te hoog en Salah schiet op Cahill, maar de rollen zijn compleet omgedraaid. Met 20 minuten op de klok moet Liverpool op voorsprong komen, want uit en corner kan Williams de bal voledig vrij op doel koppen maar de jonge verdediger kopt helaas ruim over. Weer wat later is het Salah die Mitchell makkelijk voorbij gaat maar ook de Egyptenaar mikt over. Robertson dacht even ik doe het zelf wel, komt prachtig de 16 in maar schiet dan bijna de cornervlag uit de grond. Tussen al deze aanvallen door moet Phillips behandeld worden aan een hoofdwond maar kan verder met een bandage. Maar LFC gaat gewoon verder waar het was gebleven, missen van kansen. Manè is de volgende die over schiet. Toch kan het gewoon niet uitblijven dat het inmiddels enorme veldoverwicht wordt uitgedrukt in de score. En dit gebeurd dan ook niet !! Uit de zoveelste corner krijgen de Eagles de bal niet weg die uiteindelijk voor de voeten valt voor Manè die vliegensvlug binnen tikt van dichtbij, 1 - 0, Anfield ontploft en op dat moment weer terug op een CL plek. Overigens scoorde de Senegalees voor de 8ste opeenvolgende keer tegen Crystal Palace, altijd opstellen tegen deze tegenstander dus. En in Leicester wordt de stand 1 -1 door Kane ( dat juist hij scoort is wel jammer ivm de race om de gouden schoen). Vlak voor rust is de volgende centrale verdediger aan de beurt die behandeld moet worden aan een hoofdwond, op dezelfde plek als Phillips, ook een open wenkbrauw.
Firmino schiet vlak voor de thee nog naast en in Birmingham is Aston op voorsprong gekomen tegen Chelsea waardoor LFC op dat moment zelfs 3e staat en Leicester 4e. 

Vlak na rust scoort in Leicester Vardy z'n 2e en zet Leicester op 2-1.  Op de meeting in Den Haag op een droog, fris maar gezellig terras schiet nog niemand in de stress. Want The Reds zijn oppermachtig in het thuisduel. Zo is Firmino heel dichtbij met een mooie kopbal maar helaas kan de keeper 'm net over duwen. Villa is op 2-0 gekomen, waardoor LFC steviger derde staat. Salah is dichtbij z'n 23e goal wat hem naast Kane zou brengen maar McCarthy brengt redding met z'n grote teen. Chelsea komt terug tot 2-1. Na een (lichte) overtreding van TAA op Ayew krijgen de 2 het even aan de stok met elkaar wat beiden op geel komt te staan. Spurs komt terug op 2-2. En op ons eigen mooie Anfield maakt Liverpool aan eventuele twijfel over een goed resultaat een einde door de
2 - 0 te maken. Op aangeven van Salah is het wederom Manè die hard binnenschiet en doordat de bal wordt aangeraakt is de keeper kansloos !! Hier is het gedaan. Dan een voor veel fans, spelers en coach Klopp vervelend, pijnlijk moment. Wijnaldum wordt gewisseld voor Milner. Na 5 jaar is dan eindelijk definitief duidelijk dat de Nederlander met de grote longen Liverpool F.C. verruild voor een andere club. Wat een teleurstelling welke wij mogelijk nog flink gaan betreuren op termijn. Wat rest is dat LFC op zoek gaat naar een doelpunt voor onze topscorer Salah. Vijf minuten voor tijd was hij dichtbij maar op de lijn brengt Guitia redding en Firmino was net een stap te laat voor de rebound. In Leicester komt Spurs op 2-3 dus het is duidelijk. Op de slotdag is net als vorig seizoen de ploeg van Rodgers kind van de rekening en rest de Europa League, Chelsea verliest maar redt het dus net wel. En Liverpool F.C eindigd het seizoen op de derde plek achter de ploegen uit Manchester !! Wat een seizoen hebben wij achter de rug. Geen publiek, of nou ja nauwelijks, Al die belachelijke blessures met name achterin. Van Dijk, Gomez, Matip & Kabak. Dan weer Fabinho, Henderson, Thiago, Jota, hoe dan? Maar eind goed al goed. Gini krijgt als afscheid een repro van The Champions Wall, net als de trouwe materiaalman overigens. Een lap of honour en dat was dan seizoen 2020-2021, een om nooit meer over te doen !!

Mij rest om jullie mede namens de overige schrijvers en het bestuur een mooie zomer toe te wensen en hopelijk tot snel ziens in het nieuwe seizoen, blijf gezond !! You'll Never Walk Alone.

John Oosenbrug

 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items