Verslag; Liverpool F.C. - Newcastle United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Newcastle United
wedstrijdverslag zondag, 25 apr 2021 // 12:51 uur

Liverpool – Newcastle 24 april 2021

Vandaag een aanvallende opstelling met zowel Firmino, Salah, Mané als Jota voorin. Nat Phillips is nog niet wedstrijdfit, dus Fabinho staat wederom als CB opgesteld. Het middenveld wordt bezet door Thiago en Wijnaldum. Op de flanken staan zoals gewoonlijk TAA en Robertson en Alisson staat in de goal. Afgelopen maandag hebben we nagelaten te profiteren van de gemorste punten van Chelsea, nu moeten we de volle buit pakken. Chelsea moet later vandaag tegen West Ham en ook die moeten we achter ons zien te krijgen. Klokslag 3e minuut tikt Salah zijn 20e doelpunt van het seizoen binnen! Heerlijk begin! En dat terwijl ik net wilde gaan typen dat het een breiwedstrijd lijkt te worden met een grote zwart-witte bus voor onze goal. Aan de andere kant verdedigt Kabak sterk bij een goede aanval van Newcastle. Het leidt tot een corner, maar daar komt gelukkig niets uit. Kabak pakt bij de volgende tegenstoot een gele kaart. De nummer 10 van Newcastle is ook wel heel erg rap! Even aan de noodrem getrokken dus. Balbezit in de eerste 10 minuten is 83% voor ons. Newcastle krijgt een grote kans welke we netjes wegwerken en het was ook nog eens buitenspel. Maar het toont aan dat we alert moeten blijven. Jota krijgt een behoorlijke beuk, dus ook aan Newcastle kant heeft een speler al een gele kaart. Newcastle dringt aan en krijgt een aantal kansen. Voorlopig blijft de verdediging overeind, maar kom op jongens. Ze scoren, maar het was buitenspel en Alisson werd klemgezet. Salah legt mooi klaar voor Jota, maar die schiet hoog over. Vlak daarna schiet hij recht op de keeper af. Er wordt hands gemaakt in de 16 door een Newcastle verdediger, maar er wordt niets mee gedaan. Tsja, we zijn de mancs niet he. In de 27e minuut breekt Mané vrij, maar schiet uiteindelijk voorlangs. En in de flipperkast bij de volgende kans wil de bal ook niet de goal in. Hopelijk komt de 2-0 snel, want de vorige wedstrijd bleek, met nog een paar minuten op de klok, ook 1 goal niet genoeg. Het is echt oppassen geblazen als die nummer 10, Saint Maximin, het gas opentrekt! Salah wordt gelanceerd door Firmino, maar de keeper ligt in de weg. Het is een kans op kans voor ons, maar wederom is het afmaken een drama. Ik was bijna aan het juichen in de 44e minuut, maar de bal was net naast. Hoe ontzettend veel kansen hebben we nodig?!?! Laten we het in de 2e helft alsjeblieft afmaken zeg. Deze wedstrijd moét 3 punten opleveren.

2e helft:

Het spelbeeld is precies hetzelfde als voor de rust. Wij vallen aan, Newcastle komt er af en toe uit, maar aan de score verandert niets. We zijn ook wel iets slordiger met de bal nu. Newcastle kreeg een erg grote kans, ze lijken op wilskracht over ons heen te lopen nu. Net sneller bij de bal steeds. Geen idee hoe de kans tot stand kwam, want de camera was gericht op Virgil die op de tribune zat. Na goed 10 minuten spelen wordt Jota het veld afgehaald en neemt Milner zijn plaats in. Even later wisselt ook Newcastle. Wilson (hun topscorer) komt erin voor Joelinton. Bijna Robertson!! Zou wat zijn als het hem wel lukt. Nog een wissel voor Newcastle. Willock komt erin voor Clark. Met nog 20 minuten op de klok hebben we wel het overwicht weer terug, maar die marge van 1 goal blijft krapjes. Kijk, daar komt Curtis Jones! Terug van een blessure en hopelijk kan hij nu het verschil maken. Hij vervangt Thiago. Nu hopen dat ik 3 zwarte krullenbollen uit elkaar kan houden. Lang leve rugnummers. Op zijn gele kaart na, speelt Kabak trouwens een geweldige wedstrijd. Van mij mogen ze de huur omzetten in koop. Denk dat Davies voor Jan met de korte achternaam is gekomen. De laatste wissel van Newcastle komt na een krampaanval bij Almiron. De verse benen zijn van Gayle. Fabinho pakt ook een gele kaart voor een beuk als handrem. Weer zag het er naar uit dat Saint Maximin er met de bal vandoor zou gaan, dus besloot Fab het gevaar gelijk in de kiem te smoren. De extra tijd loopt, 4 minuten totaal. Nog even volhouden aub. 2 goede kansen van Newcastle vlak achter elkaar. Laat het alsjeblieft geen herhaling van afgelopen maandag worden met op de valreep een gelijkmaker. Wel dus. 1-1. Gaan we weer. Hoe kan dit toch steeds jongens?! AFGEKEURD!!!!! Hij nam de bal met zijn arm mee! Man man man, wat komen we hier godvergeten goed weg!!! Hartslag 5000 hier. Fluit nou maar af! We zitten al op 5 minuten extra. Nee joh. Hoe dan. Alsnog 1-1. Wat een drama dit! Bizar. Absoluut bizar. Dit vat wel heel goed ons seizoen samen. Nu kunnen we de Champions League echt wel uit ons hoofd zetten. En grote aankopen daardoor waarschijnlijk ook.