RB Leipzig - Liverpool

Foto RB Leipzig - Liverpool
wedstrijdverslag woensdag, 17 feb 2021 // 20:58 uur

 

Liverpool herstelt zich

 

Liverpool heeft zich dankzij een zege in Boedapest een prima uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. De formatie van Jurgen Klopp was met 2-0 te sterk voor RB Leipzig in het Ferenc Puskas Stadion.

Natuurlijk zat er vooraf de nodige spanning op dit duel. Waar RB Leipzig 4 blessures opvoerde, t.w. Emil Forsberg, Konrad Laimer, Dominik Szboszolai en Benjain Henrichs, was de lijst van Klopp nog altijd tien spelers lang.  Om het besef nog maar eens goed in te laten dalen: Virgil, Matip, Gomez, Milner, Fabinho, Keita, Jota, Davies, Origi en Kelleher.  Hoezo rouleren, hoezo een weekje rust gunnen ? Klopp komt al maanden niet verder dan bij elkaar rapen van wat er ter beschikking staat ! Klopp begint met de Turk Ozan Muhammed Kabak centraal achterin naast Hendo, de vaste backs, een middenveld met Gini, Jones en Thiago en de gebruikelijke drie voorin. Het blijft hoe dan ook een knip en plak opstelling maar wie moet je dat kwalijk nemen ? Vervelend als supporter is dat je naar de eerste minuten kijkt alsof je met een gemankeerde doelman speelt, de gevolgen van wat er de laatste weken gebeurde met Becker. Een van onze vaste waarden is even niet zo’n vaste waarde meer. Na amper 5 minuten slaat de schrik dan ook om het hart. Niemand namens LFC is op tijd om Angelino van een voorzet af te houden en spits Dani Olmo is Kabak te snel af met zijn kopstoot in de snoekduik. De paal brengt redding. Wat er nog meer tijdens deze actie gebeurt ontgaat mij mede dankzij de slechte regie volledig, maar een paar tellen later hebben zowel Haydara als Mukiele namens de Duitsers een gele kaart te pakken. Liverpool recht de rug en krijgt na een kwartier haar eerste kans om de 0-1 op de borden te brengen. Mo Salah wordt via de rechterkant in stelling gebracht maar mikt op de schouder van doelman Gulacsi terwijl Firmino de terugspringende bal in het zijnet knalt. Leipzig krijgt voor rust in feite nog een klein kansje als aanvoerder Sabitzer na 18 minuten de korte hoek zoekt. Becker is echter attent. Aan de andere kant zien we nog kansen van Mané, die ver boven Upamecano uittorent maar net te hoog kopt, Robertson die een rebound van doelman Gulacsi net over het doel tilt en een mispeer van Mané. Los daarvan wordt een treffer na 36 minuten  van Firmino afgekeurd omdat de assistent ref een bal heel knap achter de tweede paal ook als achter de lijn beoordeelt. De wedstrijd is ondertussen niet geweldig, de inzet dan weer wel en de hoop dat LFC haar overwicht gaat uitbuiten ongewijzigd aanwezig.

In het vierde kwartier gebeurt dat dan ook.

Direct na rust danken we  Alisson Becker voor een op dat moment levensbelangrijke redding. RB Leipzig speelt een aanval slim uit achter de rug van Hendo om en Nkunku komt vrij voor onze doelman. Die is echter tijdig zijn doel uit gekomen en weet met zijn linkerhand redding te brengen.  De frustratie straalt van de RB aanvaller af als hij even later zijn elleboog in het gezicht van Kabak plant en met geel goed weg komt. Vervolgens is er de korte periode waarin Liverpool het verschil maakt. Met dank aan de tegenstander overigens. Bij de 0-1 immers is het aanvoerder Sabitzer die een pass terug richting eigen strafschopgebied geeft. Onduidelijk blijft wie hij aan wil spelen, de bij Salah staande Klostermann of doelman Gulacsi, echter Mo Salah is degene die het meest alert reageert. Zijn snelle spurt naar het Duitse doel is niet meer te achterhalen en ook doelman Gulacsi weet niet meer hoe dit op te lossen ,0-1. Vijf minuten later maakt Liverpool het karwei af. Weer gaat er een enorme fout van een speler van de Duitsers aan vooraf.  Een pass uit het achterland zou door Munieke moeten worden weggewerkt, maar hij mist volkomen, maakt een onbeholpen sliding als gevolg waarvan Mané een vrij veld krijgt. Onze linkerspits mist niet en brengt LFC in een zetel. Natuurlijk wordt er nog het nodige in de teams gewisseld, zien we nog schietpogingen namens de Duitsers van Olmo, Angelino, Sabitzer en Klostermann maar onze backs blokkeren er een aantal en de overige schoten missen ruim ons doel.  En aldus valt er voor ons Liverpoolfans nog steeds het een en ander te verwachten van dit rare corona voetbalseizoen. We wachten voorlopig even af hoe de zaken met betrekking tot de thuiswedstrijd gaan lopen, want ook dat is vooralsnog niet geheel duidelijk. De 2-0 voorsprong is dat in ieder geval wel.

Theo 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items