Liverpool - Manchester City

Foto Liverpool - Manchester City
wedstrijdverslag maandag, 08 feb 2021 // 13:31 uur

Liverpool – Manchester City

Erop of eronder vandaag. Eigenlijk vorige week al, maar ik denk dat dit onze laatste lifeline is om nog aan te kunnen haken. Een echte 6-punten wedstrijd vandaag. 

Fabinho is weer terug en speelt met Henderson centraal achterin. Nog even wachten op de nieuwe aankopen/huurlingen dus. Van die twee is overigens alleen Kabak ingevuld op het reservelijstje. Opvallend op dat lijstje is de naam Adrian. Geen Kelleher. Verder is ook Mané weer van de partij en hopelijk was dat de missing link en gaan nu alle stukjes weer in elkaar passen. Op het middenveld staat Jones in de basis in plaats van Milner. 
Binnen 2 minuten heeft Thiago al geel te pakken. Daar heeft hij toch wel een handje van. Hij werkt Gundogan naar de grond, maar diens enkel komt klem te zitten en hij heeft er last van. Maar hij staat weer op en wij hebben nu al een speler die zich wat in moet houden, nog 88 minuten. We zetten wel de druk er flink op, maar City ook en die brengt Alisson in de problemen. Die kan alleen de bal maar opruimen. 

Het tempo is moordend en heerlijk om te zien. City heeft het meeste balbezit, 2/3 ongeveer. Trent is verdedigend echt heel erg goed bezig. Hij staat steeds oog in oog met Sterling, maar doet het tot nu toe prima. Wat wel al 2 maal opvalt is dat als we een uitbraak forceren, het tempo eruit gaat zodra Jones de bal krijgt. Dat vind ik verrassend, aangezien hij juist vaak veel in beweging is. Maar hij helpt wel erg goed mee met verdedigen. De hele ploeg trouwens. In de 25e minuut komt onze eerste kans. Mané kopt over uit een voorzet van Trent. 
Een paar minuten daarna krijgt City een vrije trap op een mooie plek na een overtreding van Mané. Gelukkig is de bal te hard en wordt het niet gevaarlijk. Firmino is gevaarlijker, hij dwingt Ederson tot een redding. Prima schot. City breekt uit na de corner van onze kant en Foden denkt dat hij weg is, maar daar is Jones, ditmaal wel volop in beweging en sprint hem eruit en pikt de bal af. Geweldig gedaan! 
Penalty voor City. Sterling laat zich maar al te graag vallen over het been van Fabinho. En Gündogan mist!!!! Wat komen we hier ontzettend goed weg zeg!! 
Mané wordt net buiten het strafschopgebied aan het struikelen gebracht. Mooi plekje voor een vrije trap. Er ligt een city speler als half fotomodel achter het muurtje. Thiago knalt de bal via een City hoofd achter. Hoekschop nummer 3. Mané kan koppen, maar het ontbreekt aan kracht, waardoor er Ederson makkelijk kan pakken. 


2e helft.

Begint knallend. Een uitbraak en vuurwerk van fans buiten het stadion. Helaas ook voor City, want binnen de 5 minuten maakt Gundogan zijn gemiste penalty goed en staan we 0-1 achter. We blijven druk zetten, maar het is een mentale klap, dat kun je zien. Trent laat vandaag de hoekschoppen over aan Robertson. Jones is er vlakbij, maar via een lichtblauwe knie tussen. 
Salah wordt in de 16 omver getrokken en nu is het onze beurt vanaf de stip te proberen. RAAK!!!!! 1-1. Terecht! Milner en Shaqiri komen het veld op met nog 25 minuten te gaan, Thiago en Jones mogen gaan opwarmen. City perst er gelijk een ontzettend snelle counter uit, maar het uiteindelijke schot gaat hard naast gelukkig. 
Fabinho pakt geel om de opmars van Foden te stoppen. Even dacht City dat het uit de vrije trap voor kwam, maar het is buitenspel en het gaat gelukkig niet door. 
Met 71 minuten op de klok gaat City wisselen: Jesus voor Mahrez. Alisson is de weg kwijt. 2 keer rare ballen en dat leidt de 1-2 in. Wat bizar dit. En het wordt nog gekker. Wederom een bizarre bal van onze keeper en het is 1-3. Wat een deceptie. Ik ben een beetje mijn woorden kwijt ook. Strijdend ten onder gaan, prima, maar op deze manier…wat doet dat pijn. En juist Alisson, die zoveel voor ons heeft gedaan, dit gun je hem totaal niet. Hopelijk staat er een goed team klaar om hem op te vangen, want dit gaat niet in de koude kleren zitten. En dan ook nog 1-4, maar dit kon niemand zien aankomen, laat staan tegenhouden. 
Wij krijgen nog een Griekse invaller, Tsimikas neemt het plekje van Robertson over. 3 minuten extra tijd. Nog even doorbijten. 

Ik zou willen dat ik Alisson een knuffel kon geven door het scherm heen. Als hij maar weet YNWA. Het zou wel heel mooi zijn geweest, na 30 jaar ineens 2 maal kampioen worden, maar dat gaat niet meer gebeuren, dat is nu wel 99% zeker. Focus op behouden Champions League nu.

Anne.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items