Verslag; West Ham United - Liverpool F.C.

Foto Verslag; West Ham United - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 01 feb 2021 // 10:22 uur

West Ham United – Liverpool. Voor de tweede keer in 4 dagen reizen Klopp en zijn mannen naar Londen waar dit keer West Ham wacht. Na de puike prestatie tegen Spurs is het zaak ook deze te winnen om in de top 4 te blijven en West Ham (dat verrassend 5e staat) ook op de ranglijst van ons af te schudden. Benieuwd wat Jurgen uit de hoge hoed tovert als centraal verdedigingsduo.Feit is dat David Moyes tot nu 6 keer Klopp heeft ontmoet in de Premier League en nog niet heeft gewonnen.Hopelijk blijft dat vandaag zo.Het geef vertrouwen dat de 3 away wins allemaal in Londen plaats vonden (Chelsea,Crystal Palace en Spurs)Henderson speelt vandaag zijn 286e PL duel en passeert hiermee Pepe Reina.Hiermee komt hij op plaats 4 qua meeste PL-duels voor Liverpool.Wijnaldum speelt zijn 200e PL duel.De bekende namen blijven afwezig door blessures :Van Dijk,Gomez,Matip,Fabinho,Keita,Diogo Jota.Nu blijkt Sadio Mane ook afwezig met een lichte spierblessure,hij is uit voorzorg buiten selectie gehouden.

Eerste helft: Jon Moss fluit voor de aftrap en Liverpool neemt gelijk het initiatief,Wijnaldum heeft al na 10 seconden hoofdpijn door een botsing met een Hammer en in de 2e minuut is de eerste corner een feit na opstomen van Robertson aan de linkerkant,deze levert niets op.Enkele minuten later schiet Origi op aangeven van Robertson naast en Wijnaldum probeert het van afstand maar zijn schot vliegt over.In minuut 14 is de volgende corner daar,maar weer geen gevaar.Liverpool heeft de controle,West Ham komt er niet uit,echte kansen zijn er echter (nog) niet.In de 16e minuut dan een overtreding van Rice op Thiago,na zijn voorzet haalt hij uit na een afvallende bal maar zijn schot smoort in de West Ham verdediging.De mogelijke uitbraak voorkomt hij zelf door een overtreding en blijft zonder kaart.In de 23e minuut kopt Salah op doel,maar deze is krachteloos.Mo is nog niet echt los…Shaqiri probeert het een paar keer met boogballen over de West Ham verdediging,maar vruchteloos.24e minuut het eerste gevaar van West Ham;Fornals kan van dichtbij uithalen,maar wordt geblokt door Robertson.Even later aan de andere kant een diepe bal op Salah die verdedigd wordt,de afvallende bal wordt door Shaqiri op de pantoffel genomen,maar een corner is ook hier het maximale.Na een half uur zelfs Milner in het strafschopgebied,maar hij wordt vakkundig door Ogbonna verdedigd.In de 34e minuut krijgt West Ham pas de eerste corner en die is ongevaarlijk.In de 38e en 42e minuut de volgende speldenprikjes van West Ham,maar Nat Phillips redt.Na een knappe steekpass van Thiago krijgt Origi de bal dicht bij Fabianski aangespeeld,maar hij schiet naast.Enkele seconden voor de rust grijpt Phillips in bij een actie van Antonio en zo gaan we met 0-0 rusten.Veel balbezit,weinig doelkansen,Liverpool domineert,West Ham laat het toe zonder echt in de problemen te komen.

Tweede helft: The Reds starten de 2e helft wat vinniger,Rice loopt al snel tegen een gele kaart op en de eerste uitbraak is al snel een feit;Thiago krijgt na zijn pass op Origi een doodschop van Soucek,maar het spel mag even door,Origi geeft voor op Salah maar die ziet zijn schot geblokt worden door Cresswell.Even later bedient Salah op zijn beurt Origi die in het zijnet schiet.West Ham zet steeds druk op Henderson om de dieptepass eruit te halen,maar in de 54e lukt het dan een keer,een pass over 60 meter op het hoofd van Salah,die de bal slechts licht toucheert.In de 57e minuut brengt Klopp Curtis Jones ten faveure van Milner,die hier niet blij mee is.Hij heeft net de uitleg van Klopp aangehoord en was net gaan zitten en kan net zien dat zijn vervanger de assist geeft op Salah.Jones (gisteren 20 geworden) dribbelt diep op de vijandelijke helft en passt naar Mo Salah,die in de 16 langs een verdediger gaat,zijn linker vrijspeelt en met een diagonaal schot Fabianski passeert : 0-1 Aan zijn doelpuntendroogte komt na 6 wedstrijden een einde.Klassedoelpunt!West Ham gaat nu wat meer de defensieve stellingen verlaten en krijgt op korte tijd een aantal corners die niets opleveren,Dawson kopt over en Soucek raakt Henderson aan zijn hoofd wanneer hij een omhaal probeert.Weer corner West Ham (minuut 67)…afgeslagen naar de zijkant waar Trent Alexander-Arnold kan oppikken,met een crosspass over een meter of 60 bereikt hij de sprintende Shaqiri die meteen Salah bedient,perfecte controle bij hem en met buitenkantje links passeert hij Fabianski : 0-2 Wow wat een flitsende counter,binnen 8 seconden (vanaf wegkoppen uit eigen strafschopgebied tot de goal) ligt de bal achter de verbouwereerde Fabianski.De Hammers lijken al verslagen,de ruimtes worden groter,ze stralen niet uit dat ze er nog in geloven.Firmino komt er in voor Shaqiri en Rice solliciteert naar een 2e gele kaart wanneer hij Thiago neerhaalt.Ox komt nog voor een licht geblesseerde Origi en Antonio wordt bij West Ham eruit gehaald,een indirect compliment aan Phillips die een uitstekende pot speelt!Merkwaardig wel dat Moyes verdedigender ingestelde spelers als Noble en Fredricks brengt.In minuut 84 is het weer juichen,Trent speelt in op Firmino die de 1-2 aangaat met Oxlade-Chamberlain,met een subliem hakje loodst Ox Firmino achter de laatste linie van West Ham.Gini Wijnaldum die mee is gelopen krijgt het cadeautje op een presenteerblaadje aangeboden en kan makkelijk afronden : 0-3 Dat 3 minuten later uit een corner de 1-3 binnen loopt is louter voor de statistieken,de zege komt niet meer in gevaar.Final whistle 1-3!Leuk stadje Londen,weer gewonnen,3 punten in de pocket en back on track in de jacht op de koppositie! Op naar woensdag als Brighton op Anfield de tegenstander is! Keep calm and walk on!