Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United
wedstrijdverslag zondag, 17 jan 2021 // 23:04 uur

Liverpool – Manchester United

Een wedstrijd zoals geen andere. Deze wedstrijd wordt altijd gespeeld onder hoogspanning. Voordat de wedstrijd begonnen is is er geklaag over penalty’s en een scheidsrechter die bij United wel eens een oogje dicht knijpt. Het zal allemaal wel, het hoort er gewoon bij. De drie punten zijn hard nodig. De tegenstander staat bovenaan in de premier league en Liverpool staat derde. Leicester staat er nog tussen. Opvallend detail. Het wordt Thiago’s eerste wedstrijd op Anfield. Laten we hopen dat het er een wordt om nooit te vergeten. Alles staat dicht op elkaar. Er zit vooraf 7 punten tussen de nummer 1 en de nummer 9. Met 2 punten uit de laatste 3 wedstrijden wordt het weer eens tijd voor een overwinning. En dat tegen de aartsrivaal van Liverpool.

Eerste helft:

Het eerste kansje is voor Robertson maar zijn schuiver kun je geen echte kans noemen en beland in het zijnet. Liverpool speelt zeer aanvallend. Shaqiri speelt in plaats van Chamberlain. Henderson en Fabinho vormen wederom samen het hart van de verdediging. Liverpool is de aanvallende ploeg en United loert op de counter. Het tempo zit er lekker in maar de eerste 10 minuten spelen zich vooral af op het middenveld. Thiago speelt centraal op het middenveld en probeert het spel vorm te geven. De gehele as bestaat vandaag uit Brazilianen of althans spelers met Braziliaanse roots. Na een kleine 14 minuten schiet Firmino maar de bal wordt gesmoord en beland voor de voeten van Robertson. Zijn schot gaat hoog over. Robbo heeft zijn vizier vandaag niet op scherp staan. Twee minuutjes later krijgt Firmino de bal terug van Mané maar hij produceert een enorme afzwaaier en de bal gaat naast. Het is vooral heel druk in het strafschopgebied van United, maar echte grote kansen zijn er niet na 20 minuten voetbal. Shaqiri probeert het vanaf randje 16 en de bal wordt aangeraakt. Dat leidt tot 2 corners in een kort tijdsbestek. Overigens de eerste corners van deze wedstrijd. Na een United counter legt Mané de bal klaar voor Firmino maar die wil de bal eerst voor zijn rechtervoet hebben. Weg kans. Salah probeert het nog uit de rebound, maar zijn schot gaat huizenhoog over. Het is duidelijk, de thuisploeg heeft een enorm balbezit. Na 25 minuten gaat Maquire verdedigend de mist in, maar zowel Wijnaldum als Shaqiri kunnen er niet van profiteren. En zo staan er na 30 minuten 7 doelpogingen tegenover 0 voor United. Maar om nou te zeggen dat er een grote kans is geweest. Nee. Dat niet. Dan krijgt United een vrije trap als Shaqiri Shaw een tikkie geeft zodra die wil uithalen. Het is Fernandes die naast en over schiet. Volgens de commentator op dat moment de grootste kans van de wedstrijd. Ik zag het niet. Salah countert er vervolgens op los en de bal valt voor de voeten van Firmino die de keeper op zijn weg vindt. Het lijkt meer los te komen. United gaat nu ook nadrukkelijk meer op in de aanval en dat levert kansen op voor beide doelen. Het blijft vooral oppassen met de snelheid van Rashford, maar vooralsnog staat hij vooral buitenspel. Dat gebeurt United nogal veel. 7 keer tegenover 0 voor Liverpool. En zo dobbert de wedstrijd na een kleine opleving naar de rust toe. Met opnieuw geen doelpunten voor Liverpool net als in de vorige twee wedstrijden. Er volgt 1 minuut extra tijd waar Thiago de bal nog voorzet op Mané die er vandoor lijkt te zijn. En dan fluit de scheidsrechter af terwijl de minuut nog niet vol was. Al dan niet bewust wordt daar een enorme kans om zeep geholpen door de fluitist.

Tweede helft:

De tweede helft vangt aan zonder wissels. Liverpool zet meteen weer druk maar het blijft oppassen voor de counters van United. Na een kleine 10 minuten is het Fernandez die gevaarlijk wordt en United krijgt eerste corner van de wedstrijd. De tegenstander lijkt wat meer uit zijn schulp te komen en dat opent misschien perspectief voor de thuisploeg. Alexander Arnold is de eerste die het probeert van afstand. Het is een schuivertje waar de Gea niet wakker van ligt, maar na al die passjes die nergens toe leiden is het zomaar een kansje in deze wedstrijd. Na 58 minuten is er eindelijk een kans die erop lijkt. Robertson zet voor en Firmino staat klaar om de bal in te lopen, maar Maquire staat net genoeg in de weg om dit te voorkomen. Paar minuutjes later is het Firmino die de bal klaar legt voor Salah, die tussen drie verdedigers een schotje op doel weet te produceren. De bal rolt naast, maar het begint zowaar ergens op te lijken. Toch is het de tegenstander die de volgende kans krijgt. Fernandez schiet recht op Alisson af waardoor die hem makkelijk kan pakken. De volgende kans is wederom voor United. Fernandez word afgestopt door Alisson waarna de bal voor de voeten van de ingevallen Cavani valt die word gestuit door Fabinho. Dat kost hem geel. De vrije trap beland in de muur. De wedstrijd is qua balbezit nu meer in evenwicht en met de twee halve kansjes van Firmino en Salah is het niet meer dan dat. Pogba probeert het met een kopballetje uit een corner. Het doet pijn om dit te moeten zeggen, maar de kansjes voor United zijn gevaarlijker dan die van Liverpool. Dat blijkt ook wel uit de 74e minuut. Rashford past naar Shaw en die geeft voor op Fernandes, die gelukkig op Alisson stuit. In minuut 77 is er de enige echte grote kans voor Liverpool als Thiago zijn tegenstander passeert en hard uithaalt van afstand. De bal gaat net niet ver genoeg naar de hoek waardoor de Gea de bal kan keren. Thiago krijgt de smaak te pakken, maar zijn tweede schot gaat ver naast. Het is misschien ook een beetje veel van het goede voor een speler die een paar goals per seizoen maakt. Liverpool gaat voor de laatste 10 minuten weer vol op de aanval, maar de counters van de uitploeg zijn gevaarlijker dan de aanvallen van Liverpool. Pogba krijgt 7 minuten voor tijd de grootste kans op de voorsprong maar het is Alisson die de man of the match gaat worden en redding brengt. Direct er op volgt nog een grote kans maar na een corner gooit Alisson zich voor de bal als Rashford probeert te schieten. United blijft aanvallend wisselen en dat is begrijpelijk want een overwinning op Anfield is zeker een mogelijkheid. Dat gebeurt dan gelukkig niet maar we eindigen zoals we zijn begonnen 0-0. En dat is teleurstellend. Drie en een halve wedstrijd zonder doelpunt. Ik snap er geen Jota van.

Verslag: René Weerheijm