Verslag; Aston Villa - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Aston Villa - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zaterdag, 09 jan 2021 // 15:33 uur

Op het programma stond de uitwedstrijd in Birmingham tegen Aston Villa in de 3e ronde van de FA Cup. En tot donderdag was de voorbereiding gericht op een zeer pittige uitwedstrijd. Want weten we nog.... euh neeeee ik ben geen Albert !! Tot daar het bericht plots verscheen dat bijna de hele selectie van Villa positief was getest en naar huis was gestuurd van de training en het complex werd gesloten. Zou het nog wel doorgaan? Ja zei de FA vrij vlot. Mits de onder 23 en onder 18 niet ook besmet waren. Zij trainen gelukkig ergens anders en dus werd vrijdagmorgen groen licht gegeven. Liverpool is op meerdere plekken gewijzigd t.o.v. afgelopen maandag in de beschamende wedstrijd tegen The Saints. Voor The Reds verschenen in het veld; Kelleher, Milner, Fabinho, Williams, Williams, Wijnaldum, Henderson, Jones, Minamino, Manè en Salah. Klopp neemt de wedstrijd dus zeker serieus gelukkig. De tegenstander is vooral zeer jong.

De wedstrijd wordt door Curtis Jones in gang gezet en The Redmen geven direct gas en laten zien wat de bedoelingen zijn in het begin. Diezelfde Jones geeft al in de 4e minuut een mooie voorzet af vanaf de rechterkant die door Manè het best wordt beoordeeld en hij kopt tussen 2 verdedigers fraai binnen, 0 - 1 !! Da's een heerlijke start en zou de jonkies moeten doen schrikken. Toch neemt Liverpool ogenschijnlijk wel wat gas terug. Al is Wijnaldum binnen het kwartier wel heel dicht bij de 0 - 2 en zou dat ook moeten zijn ware het niet dat hij de situatie wat nonchalant inschat en de bal onnodig over en naast schiet. En de Nederlander komt nog 2 maal gevaarlijk in de 16 meter eerst redt Hayden en later Raikhy,  zodat in de stand niets veranderd. Manè probeert een rebound in de hoek te drukken maar de keeper was wederom de baas. Even later hoeft de goalie niet in actie te komen wanneer Fabinho uit een corner over kopt. Na de 0 - 1 oogt het weer stroef en rommelig en is de passing vaak onzorgvuldig. Maar het grootste probleem zit hem voornamelijk in het tempo. Deze zakt zodanig dat de jonge tegenstander het vrij eenvoudig kan belopen. En zo nadert de rust zonder dat LFC het tempo weer opschroeft. Zo'n 4 minuten voor de rust wordt vanaf de helft van de thuisploeg een bal tuusendoor geschoten en staat R. Williams aan de verkeerde kant en wordt er vervolgens compleet uitgelopen door Louie Barry en deze 17 jarige aanvaller blijft ijzig kalm voor de uitkomende Kelleher en schuift beheerst langs de Ier 1 - 1 !! Nette goal maar wat een inschattingsfout van Rhys Williams. Rust dus met een gelijke stand.

De twede helft start met een wissel aan de kant van Liverpool met Thiago voor Henderson. Het lijkt duidelijk dat Klopp ook heeft gezegd dat het tempo omhoog moet. Wederom na 4 minuten is LFC dichtbij een treffer, nu door Minamino die uit de draai uithaalt maar deze bal wordt geblokt en uit de rebound lukt het aanvoerder Milner ook niet. Uit de corner die volgde kopt Fabinho deze keer lager maar recht op Onodi. Na zo'n 10 minuten lijkt Salah de 1 - 2 binnen te schieten maar helaas wordt deze treffer geannuleerd. Of vanwege buitenspel of vanwege het feit dat de keeper 2 handen boven op de bal had, blijft dus 1 - 1. The Reds zijn weer zeer dominant en een treffer hangt in de lucht, Aston Villa komt er totaal niet meer uit. En met nog een half uur op de klok is daar de weer de voorsprong. Salah dribbelt met de bal aan de voet de 16 meter in en speelt Minamino aan, die op zijn beurt Wijnaldum aanspeelt en de Nederlander schuift de bal beheerst maar gedecideerd in de hoek 1 - 2. En Klopp wisselt hierna ook direct, Firmino en Shaqiri voor Jones en Minamino. Waar het tempo na de openingstreffer omlaag ging is dit nu niet het geval. En drie minuten later lijkt de wedstrijd al beslist. Wederom is het Manè. Thiago speelt de bal op Shaqiri aan de rechterkant en hij verzorgt de assist. Weer is de kleine Senegalees doeltreffend met een kopbal, 0 - 2. En nog eens 2 minuten later moeten de Villians weer buigen. Weer is het Shaqiri die de assist geeft en deze keer op Salah die een geniepige bal in huis heeft die in de korte hoek eindigd, 1 - 4 !! Wedstrijd beslist. Klopp brengt nog Origi en Oxlade Chamberlain voor Manè en Salah. Liverpool blijft de baas maar het moeten is eraf. Firmino probeert het nog met een fraaie actie maar zijn vlammende schot belandt in het zijnet. En Thiago, die overigens net als Shaqiri erg sterk speelt, is nog heel dichtbij met een prachtig schot op de lat. Maar in de stand zou geen verandering meer komen. Liverpool is een ronde verder, maandag aanstaande horen we wie de tegenstander wordt in de 4e ronde.