Verslag; Liverpool F.C. - Ajax

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Ajax
wedstrijdverslag woensdag, 02 dec 2020 // 11:48 uur

Liverpool vs Ajax

Na de schandalig slechte wedstrijd tegen Atalanta waarin je geplaatst had kunnen zijn moet het dan maar gebeuren tegen Ajax. Tijd om te laten zien dat wij de beste ploeg in deze groep zijn. De volgende verrassing dient zich meteen aan. Kelleher start in de basis. Alisson haakt af. Adrian mag op de bank plaatsnemen. Het lijkt er op dat zijn rol is uitgespeeld.

De wedstrijd is twee minuten bezig als Onana aan de bak moet. Een scherpe counter beland voor de voeten van Jones die eens lekker uithaalt. Onana heeft er moeite mee, maar weet de bal te stoppen. Dit wordt in ieder geval een voetballende wedstrijd. Ajax is niet naar Anfield gekomen om af te wachten en een verdedigende rol op zich te nemen. Dat blijkt ook wel een paar minuutjes later. Een uitstekende aanval van Ajax, maar in plaats van te schieten wordt de bal breed gelegd. Weg kans. Minuutje later is het Jones die opnieuw uithaalt na een prima pas van Salah. Binnenkant paal en deze keer is het het houtwerk dat een goal voorkomt. Zo zijn we 5 minuten bezig en gebeurt er veel. Ajax is slordig in de passing en Liverpool probeert ervan te profiteren door razendsnel om te schakelen. De volgende kans is voor Mané die er vandoor gaat na een lange bal van achteruit. Salah loopt vrij in de 16, maar Mané krijgt een lichte duw van Schuurs en raakt uit balans. De scheidsrechter vindt het niets. Geen vrije trap, weg kans. Zo zijn we 15 minuten onderweg en heeft Kelleher nog niets te doen gehad. Na 18 minuten is de eerste doelpoging van Ajax een feit. Een afzwaaier van Anthony gaat voorlangs en Kelleher hoeft nog steeds niet in actie te komen. Na een minuut of 20 neemt Henderson het iets te licht op en dat leid tot balverlies. Klaassen krijgt de bal en test Kelleher die prima redt, maar het was buitenspel. Minuutje later trekt Tadic de bal vanaf links goed voor en Klaassen krijgt zijn hoofd eronder, maar ook deze bal gaat voorlangs. Ajax wordt sterker in deze fase van de wedstrijd. En dan gaat Robertson er bij zitten. Zijn voet wordt ingetaped, maar hij lijkt de wedstrijd te kunnen vervolgen. Tsimikas kan weer gaan zitten. Na een half uur schiet Mazraoui hard van afstand, maar Kelleher heeft een uitstekende redding. Twee minuten later krijgt Liverpool een vrije trap als Jota door drie man wordt tegengehouden. Henderson schiet de vrije trap hard tegen Alvarez aan. Weg kans. Op zulke momenten mis je TAA. Na 40 minuten krijgt Liverpool een vrije trap. Mané is naar rechts verhuisd en krijgt de bal van achteruit aangespeeld. Mané op snelheid is lastig te stoppen. Zijn plaaggeest Schuurs is echter met hem meegegaan en maakt een nuttige overtreding en haalt de aanval er uit. Schuurs krijgt geel. Vrije trap leid tot niets. Even later probeert Robertson het in de korte hoek na opnieuw een bliksemsnelle aanval maar de bal beland in het zijnet. De thuisploeg lijkt wat te willen forceren zo vlak voor de rust. Het is Ajax echter wat de laatste kansen van de eerste helft krijgt. Een corner leid tot niets en als Gravenbergh dan ook nog over schiet is het tijd voor de thee. Beide ploegen ogen voorzichtig en dat betekent nog geen vuurwerk op het veld.

Tweede helft

Aan het begin van de tweede helft gaan bij Ajax een drietal aanvallend ingestelde spelers warmlopen. Na 3 minuten wordt de bal uitstekend ingespeeld op de vrijstaande Mané maar die wordt op zijn beurt weer uitstekend afgestopt door Mazraoui. Mané oogt in dit soort situaties wat gemakzuchtig. Volgende kans is voor Ajax als Klaassen de bal opnieuw op zijn hoofd krijgt, maar naast kopt. En zo zijn we 5 minuten bezig aan het tweede bedrijf. Liverpool voert de druk wat op en zowaar krijgt Neco Williams uit de kluts een halve kans die in de handen van Onana valt en schiet Neres aan de andere kant in het zijnet. Jota legt de bal heerlijk klaar voor Mané maar die staat buitenspel. En zo gaat het spel op en neer. De grootste kans is er dan voor Ajax. Kelleher grijpt half in en Neres schiet de bal op de paal. Na 58 minuten wordt de bal voorgegeven door Williams. Onana kijkt er naar en grijpt niet in waardoor Jones achter hem opduikt en de 1-0 binnen tikt. Leuk voor de jonkies van Liverpool. Fout van de keeper van Ajax die waarschijnlijk dacht de bal te kunnen laten gaan en Jones over het hoofd zag. Nu gaat er nog meer ruimte ontstaan op het veld omdat Ajax moet komen. Ajax gaat inderdaad vol voor de gelijkmaker. Liverpool loert nu op de counter met de snelle spelers voorin. Na 61 minuten kan Salah vrij doorlopen op Onana, maar deze keer staat de keeper wel op zijn plek en ontfutselt hem de bal. Prima ingreep van de keeper van Ajax. Na 67 minuten komt Firmino voor Jota. Henderson probeert het nog met een voorzet maar hij krijgt de bal niet bij zijn medespelers. En zo staan er nog 10 minuten op de klok. In de 83e minuut krijgt Liverpool een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Salah geeft voor op de doorgelopen Firmino maar zijn schot wordt uitstekend gestopt door Onana. Als Salah dan de volgende kans verprutst door hard voorlangs te schieten houd Liverpool de spanning er in en houd Ajax nog hoop. Die brengen Huntelaar voor de laatste minuten en vlak voor tijd kopt hij keihard precies in de richting van Kelleher die uitstekend redt. Liverpool komt deze wedstrijd zonder kleerscheuren door en Atalanta en Ajax mogen onderling gaan uitmaken wie samen met Liverpool naar de volgende ronde gaat in de Champions League.