Liverpool - Atalanta

Foto Liverpool - Atalanta
wedstrijdverslag donderdag, 26 nov 2020 // 15:53 uur


Liverpool - Atalanta (0-0) 0-2
Ilicic 60', Gosens 64'.

Een avond om gauw weer te vergeten.

 

De Champions League is terug! Net als afgelopen weekend is het weer een grote verrassing wie Klopp zal opstellen. Salah lijkt fit, de vraag is of hij speelt. Afgaande op de wedstrijd tegen Leicester van zondag kunnen we wel stellen dat we, ondanks de afwezigheid van vaste krachten als Virgil, Trent, Hendo (en ga zo nog maar even door…), goed in vorm zijn. Dat, de uitslag van de wedstrijd in Bergamo en het feit dat we ons op dit moment in de CL wel wat kunnen veroorloven, maakt dat ik niet erg zenuwachtig ben voor vanavond.

Als de opstelling bekend gemaakt wordt, blijkt dat Salah inderdaad op zijn vertrouwde plek speelt, die Jota voor hem heeft warm gehouden. Firmino zit na een paar drukke weken op de bank en niet Minamino, maar Origi valt voor hem in. Verder staan beide Williamsen in de basis en is Tsimikas terug van weggeweest (Robbo mag uitrusten). Bij de Italianen hebben Nederlanders De Roon en Hateboer een basisplek.

Na een eerbetoon aan de vandaag overleden legende Maradona trappen we af. De volgende 45 minuten kunnen de boeken in als de saaiste eerste helft van dit seizoen van de Reds. Atalanta probeert de eerste tien minuten druk te zetten en omdat Liverpool steken laat vallen, komen hier een aantal kansjes uit voor onder andere Ilicic en Gosens. We spelen niet slecht, maar het lijkt alsof deze nieuwe opstelling met de vele jonkies achterin voor iedereen even wennen is. Het loopt niet echt lekker en Liverpool lijdt veel balverlies. De scheids lijkt z’n fluitje kwijt te zijn. In de 30e minuut wordt Mané neergehaald en daarna fabriceert Ilicic een fopduik waar hij geel voor had moeten krijgen, maar de scheids doet niets. In de 44e minuut is er dan eindelijke de eerste (en enige) kans voor Liverpool, maar helaas schiet Salah over. Hopelijk heeft Klopp een goede oppep speech klaar voor in de kleedkamer.
 


De tweede helft start zonder wissels. In de 50e minuut lijken de sterren van afgelopen zondag, Jota, Firmino en Fabinho, zich klaar te maken om in te vallen. Dat is goed nieuws.
De scheids heeft z’n fluitje weer gevonden en Tsimikas pakt de eerste gele kaart als hij op de teen van De Roon stapt. Dan is het Atalanta dat via Ilicic in de 60e minuut voor de eerste goal zorgt. Dat had niet gehoeven. Maar met Jota, Firmino, Fabinho en Robbo die erin komen voor Origi, Salah, Gini en Tsimikas moeten we gauw op 1-1 kunnen komen. In de 64e minuut scoort Gosens, die volledig vrij staat voor de goal, echter de 0-2 vanuit een kopbal van Hateboer. Hoe kan dit nu ineens? We spelen niet met hetzelfde team dat in Italië met 5-0 won, maar toch, deze stand is onverwacht. Liverpool begrijpt dat het feller moet gaan spelen, maar kan weinig creëren voor de goal van Atalanta, omdat de Italianen natuurlijk ineens met man en macht aan het verdedigen zijn geslagen. Het lijkt er tien minuten voor het einde niet op alsof we nog gaan winnen, maar ergens hoop ik dat we toch nog voor magie kunnen zorgen, we spelen immers thuis op Anfield. In de 84e minuut maakt Matip plaats voor Minamino. Kan een extra aanvaller voor een verschuiving zorgen? Het antwoord is nee.

We verliezen deze wedstrijd zonder een enkel schot op doel met 0-2. Wat de stand in groep D betreft, is er voor Liverpool geen man overboord, maar balen is het zeker. Koppen omhoog en focus op zaterdag maar weer!

 

Sophie Scharff 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items