Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City
wedstrijdverslag maandag, 23 nov 2020 // 11:32 uur

Liverpool ook zonder supersterren veel te sterk voor Leicester

Na wat wel een eeuwigheid leek is er eindelijk weer voetbal op tv. Echt voetbal. Geen zinloze oefenwedstrijdjes waarbij de enige zorg is of onze internationals weer fit en wel terugkeren. Na een lange dag wachten begint de spanning toe te nemen als de opstellingen binnen komen. Het goede nieuws is dat Fabinho en Keita weer fit zijn. En altijd leuk om Jones te zien vanaf de start. Het slechte nieuws: onze uitgedunde bank. Naast de al bekende afwezige supersterren missen we ook nog steeds Thiago, en blijkbaar is Shaqiri ook weer geblesseerd. Na een kort applaus voor de overleden Liverpool-legende Ray Clemence trappen we af. Jota blijkt op de plek van Salah te spelen en Fabinho speelt links achterin. Na tien minuten komt de wedstrijd los met kansen voor Jones en Jota. In de 21e minuut is het raak. Onze derde corner van de wedstrijd wordt door Jonny Evans (ex-ManU) gepromoveerd tot eigen doelpunt. Dat is er één voor in een compilatiefilmpje van de grappigste eigen doelpunten. Liverpool blijft ook na de goal flink druk zetten. Ook met deze ongebruikelijke opstelling zijn we minstens twee klassen beter dan Leicester. In de 41e minuut komen we op 2-0, na een geweldige voorzet van Robertson waar Jota tegenaan loopt. Voor de Portugees is het alweer zijn zevende goal in zijn laatste zes wedstrijden. Liverpool is halverwege de wedstrijd hard op weg naar de winst. En naar een nieuw record: 64 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Vlak na de rust is het schrikken geblazen als de volgende blessure zich aandient. Dit keer is het Keita. Hij wordt vervangen door Williams, die op rechtsback gaat spelen. Milner schuift door naar het middenveld. Even later probeert Evans voor de tweede keer in de wedstrijd zijn eigen keeper te passeren, maar zijn kopbal eindigt op de paal. Na twee aanvallende wissels probeert Leicester iets meer naar voren te kruipen, maar de kansen zijn voor Liverpool. Firmino is het dichtstbij, maar zijn inzet wordt letterlijk 1 millimeter voordat de bal de lijn passeert uitverdedigd. In de 86e minuut is het dan eindelijk alsnog raak voor Firmino, die een geweldige wedstrijd speelt en zijn vorm weer terug lijkt te krijgen. Met zijn rake kopbal uit een corner beslist hij de wedstrijd: 3-0. Al met al een zeer indrukwekkende zege van Liverpool tegen de ploeg van onze voormalige trainer Brendan Rodgers. Ondanks een waslijst aan blessures, staan we weer gewoon waar we horen te staan: (gedeeld) bovenaan de ranglijst.