Liverpool - Fc Midtjylland

Foto Liverpool - Fc Midtjylland
wedstrijdverslag woensdag, 28 okt 2020 // 01:43 uur

Liverpool FC – FC Midtjylland (0-0) 2-0
Europese zege zonder glans. (Jota 55', Salah 93')
 

Liverpool heeft na de 1-0 zege in Amsterdam ook de tweede wedstrijd in de poulefase omgezet in drie punten. De Deense kampioen FC Midtjylland werd met 2-0 verslagen in een weinig verheffende wedstrijd.

Jürgen Klopp besloot ondanks het ontbreken van vier basisspelers zijn complete voorste lijn achter de hand te houden. Dat betekende dat daar Jota, Origi en Minamino stonden opgesteld. Ook Shaqiri stond in de basis en vormde een middenveld met Milner en Henderson. Dat betekende dat ook  Wijnaldum op de bank begon. Achterin wel de gebruikelijke backs, TAA en Robertson, terwijl Klopp besloot Fabinho aan Gomez te koppelen in het centrum achterin. Alisson op doel maakte de startende elf compleet in een 4-3-3 opstelling.
De Denen startten met doelman Andersen, achterin Paulinho, Scholz, Sviatchenko en Andersson. Een middenlinie met Cajuste en Onyeka als controleurs. Sisto is de spelmaker met Mabil en Dreyer als vleugelspelers. De spits is Kaba.

Gaan we terug naar de opstelling van LFC dan miste het team door blessures en de ingrepen van Klopp uiteindelijk 8 spelers die redelijkerwijs basisspeler zouden moeten zijn. Gezien het verloop van de wedstrijd werd dan ook de vraag: moet je als je al drie basisspelers (van Dijk, Thiago, Matip)  door blessures mist je team nog verder verzwakken door je complete voorhoede op de bank achter de hand te houden?  Klopp vond van wel, maar kwam er gaande de wedstrijd achter dat hij daarmee de Denen wat had onderschat. LFC kwam voor de pauze nauwelijks tot een aanvaardbare aanval en schoot de bal niet eenmaal binnen de palen. Daarmee had de Deense doelman Andersen een verrassend rustige eerste helft op Anfield. De enige serieuze kans voor de pauze kwam op naam van Dreyer, die ineens vrij voor Alissson Becker opdook maar de Braziliaan met de voet zag redden. Nog meer slecht nieuws diende zich na een klein half uur aan. Fabinho liep tegen een spierblessure op waarmee het derde alternatief voor van Dijk in de lappenmand belandde. De 19 jarige Rhys Williams maakte daardoor zijn Europese debuut, ook al omdat ook Keita door een blessure geen alternatief was.

De eerste ingreep van Klopp was het direct na de pauze inbrengen van Wijnaldum voor aanvoerder Henderson. Na enkele minuten spel ging ook het supertrio van voorin warmlopen. Na een uur spel kwamen Mané en Salah voor Minamino en Origi. Kort daarvoor was Liverpool toch op voorsprong gekomen. Trent Alexander-Arnold brak op rechts door, ging een knappe 1-2 met Shaqiri aan en vond de vrijstaande Jota nabij de penaltystip. Die knalde direct binnen voor de 1-0.
Alhoewel Liverpool in het restant van de wedstrijd de sterkere op het veld bleef kwam het toch ook twee keer goed weg. Invaller Evander van de Denen schoot eenmaal uit de draai net naast en Dreyer brak op rechts door maar vond het zijnet achter de paal. Aan de andere kant schoot ook de ingevallen Roberto Firmino eenmaal hoog over na een voorzet op maat van Salah. Uiteindelijk stelde Mo Salah in de extra tijd de zege veilig uit een strafschop. De Egyptenaar werd van achteren aangetikt door Paulinho en aangezien dat in vrije schietpositie binnen de 16 was kon scheidsrechter Pawel Raczkowski niets anders dan naar de stip wijzen. Salah zelf schoot hard in de rechterhoek binnen, 2-0.

Uiteindelijk werd het nog een prima avond voor Liverpool omdat de concurrenten Atalanta en Ajax de ideale score bereikten in Bergamo, namelijk een gelijkspel. Liverpool kan zich daardoor het een en ander veroorloven in de dubbele ontmoeting die nu aanstaande is met de Italianen. Wat overeind blijft is dat LFC 3 punten behaalde in een wedstrijd die we verder gerust snel mogen vergeten. De zege is behaald, maar de glans ontbrak.

Theo Uphus

Liverpool
Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho (Williams 30'), Gomez, Robertson, Shaqiri, Henderson (Wijnaldum 46'), Milner, Jota (Firmino 81'), Minamino (Salah 61'), Origi (Mané 60').
FC Midtjylland
Anderson, Anderson (Mabil 66'), Sviatchenko, Scholz, Paulinho, Onyeka, Cajuste (Kraev 81'), Dreyer, Sisto (Evander 72'), Mabil, Kaba (Pfeiffer 81').
Gele kaarten
Scholz 19', Onyeka 25', Cajuste 32', Milner 41', Paulinho 91'.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items