Foto Verslag Aston Villa - Liverpool
wedstrijdverslag dinsdag, 06 okt 2020 // 11:06 uur

Aston Villa - Liverpool (4-1) 7-2
Watkins (4', 22', 39'), McGinn (35'), Barkley (55'), Grealish (66', 75'), Salah (33', 60')

De wedstrijd gaat vanaf het begin helemaal fout. Adrián speelt een enorm slechte bal in de richting van Gomez. Watkins kan de bal gewoon aannemen in de 16 van de bezoekers en mag vrijuit scoren. Vier minuten gespeeld, 1-0 voor Villa. De volgende goal komt ook op naam van Watkins. Een snelle uitbraak geeft hem de mogelijkheid om Gomez uit te spelen en knap binnen te schieten. Tien minuten later weet Salah er dan toch 2-1 van te maken, maar de vreugde was van korte duur. Vanuit een corner voor Villa valt de bal voor de voeten van McGinn. Deze haalt uit en raakt de enkel van Virgil. Adrián op het verkeerde been en de 3-1 is een feit. Debutant Watkins voltooid dan nog zijn hattrick voor rust. Vanuit een vrije trap legt Barkley de bal achter de defensie en het ligt compleet open. Watkins mag van dichtbij inkoppen.
Na rust is vrouwe Fortuna nog altijd niet op de hand van Liverpool. Barkley haalt uit en Alexander-Arnold probeert van dichtbij te blokken. Via de dikke teen van Trent dwarrelt de bal in de verre bovenhoek van de goal achter Adrián. Dan doet Salah weer wat terug en maakt de 5-2. Zes minuten later haalt Grealish uit namens de thuisploeg. Hij schiet recht op Fabinho af en de bal gaat via de lies van de middenvelder in de goal. De laatste goal komt voort uit een counter. Liverpool zet vol druk en verschaft Grealish zo de volle ruimte. Een lange bal pikt hij op en rent er vandoor. 7-2!

Wat een bizarre wedstrijd. De thuisploeg speelde buitengewoon goed en de bezoekers haalden hun normale niveau geen enkele periode gedurende de wedstrijd. Liverpool speelde zoals gewoonlijk heel dicht tegen de middenlijn. Villa maakte uitstekend gebruik van die ruimte achter de verdediging. Het hele middenveld van Liverpool liet zijn defensieve taak liggen, hierdoor stond de verdediging totaal hulpeloos tegenover een gretig Villa. Onder leiding van Virgil had de defensie zich wat meer terug moeten laten zakken, zodat Klopp het middenveld had kunnen corrigeren. Maar in plaats daarvan bleef men maar druk houden naar voren. Persoonlijke fouten en ongelukkige klutsballen bezorgen Villa de kans om er 7 te maken. En het hadden er zou maar meer kunnen zijn.