Foto Wedstrijdverslag Chelsea - Liverpool
wedstrijdverslag dinsdag, 22 sep 2020 // 17:23 uur

Chelsea - Liverpool (0-0) 0-2

Mané 50', 54''.

Vanaf het begin speelt Liverpool op balbezit en Chelsea lijkt het goed te vinden. De thuisploeg leunt op de verdediging en probeert met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Het is Liverpool die als eerste een kans krijgt. Kepa moet uit zijn doel komen en maakt de hoek klein voor Salah. Toch krijgt laatstgenoemde de bal bij de eerste paal, maar de instormende Firmino wordt goed afgeblokt door Christensen. Na een half uur spelen krijgt Chelsea dan een kansje. Werner probeert het met een schot uit de tweede lijn. De over het algemeen saaie eerste helft eindigt dan met spektakel. Christensen haalt de doorgebroken Mané neer en krijgt de gele kaart. Maar de VAR adviseert scheidsrechter Tierney toch nog even op het scherm te kijken en in tweede instantie besluit hij de gele kaart in te trekken en dan toch de verdediger van Chelsea met rood van het veld te sturen. De bank van Liverpool begint te juichen. Hier is Klopp duidelijk niet van gedient en roept vermanend naar zijn reseve spelers dat "wij" dat niet doen. Nooit niet!.

Na de rust blijft Henderson geblesseerd achter in de kleedkamer en vanwege de man meer situatie besluit Klopp nieuwkomer Thiago in te brengen. Na amper 5 minuten spelen is het dan 0-1. Firmino en Salah spelen de verdediging zoek met een een-tweetje. Mané weet van de daaropvolgende voorzet te profiteren en kopt raak. Firmino mag de assist achter zijn naam bijzetten. De 0-2 komt volledig op naam van Mané. Zowel Mané en Firmino weten dat Kepa niet de betrouwbaarste keeper is met de bal aan zijn voet en zetten vol druk na een slechte terugspeelbal. De sluitpost in Londense dienst raakt in paniek en Mané profiteert. Hij maakt zijn tweede van de avond. Tien minuten later krijgt Chelsea een penalty toegekend. Het is Thiago die Werner uit balans haalt in het strafschopsgebied van Alisson. Jorginho gaat dan achter de bal staan. Helaas voor Chelsea wint Alisson het duel tussen hem en de penaltyspecialist van de thuisploeg. In de laatste tien minuten krijgt  Abraham nog een goede schotkans, maar Alisson is hem ook de baas. Met een uitgestoken arm drukt hij de bal voorlangs. De laatrste grote kans is voor Liverpool In blessuretijd krijgt Mané de bal bij de cornervlag en weet Salah in stelling te brenegn. Het schot dat volgt gaat helaas recht op de keeper af. Maar Kepa heeft hem niet klemvast. De bal ketst voor het doel en op vijf meter afstand weet Wijnaldum de opstuitende bal niet in het doel te krijgen.

Chelsea: Kepa, James, Christensen, Zouma, Alonso, Kante, Jorginho (Abraham 79'), Kovacic (Barkley 79'), Havertz (Tomori 46'), Werner, Mount.

Liverpool:  Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Virgil, Robertson, Keïta (Milner 64'), Henderson (Thiago 46'), Wijnaldum, Salah, Firmino (Minamino 86'), Mané.