Verslag; Liverpool F.C. - Leeds United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Leeds United
wedstrijdverslag zondag, 13 sep 2020 // 12:44 uur

Gisteren was het eindelijk weer zover. De start van een nieuw seizoen Premier League. Met een groot verschil ten opzichte van de jaren ervoor. We starten als de kampioen, mooie goudkleurige logo's op de mouwen. Die alleen wel de tegenstander nog meer uitnodigen ons pijn te doen. Leeds zou, zo zei Klopp vrijdag al, zo'n ploeg kunnen zijn. Energiek, fanatiek en goed georganiseerd onder leiding van Marco Bielsa. En Liverpool? Zijn die al klaar? Rondom de ploeg door fans en media gaat het alleen maar om het uitblijven van transfers, nieuw bloed. Maar het team wat kampioen is geworden is grotendeels intact, dus opnieuw titel kandidaat. Hoe staat het team er momenteel voor? De opstelling is vertrouwd, Henderson is gelukkig weer fit en start. Verder de veelbesproken Wijnaldum ook GEWOON weer in de basis. In de basis geen plek voor Fabinho en Minamino start ook op de bank net als Matip.
De wedstrijd in een nog altijd eng leeg Anfield begint in de hoogste versnelling. Van beide kanten overigens. Liverpool is hierin in de beginfase het meest gevaarlijk. Een steekbal van Keita komt net niet goed aan, evenals een bal van Firmino in de 16. Maar al in de 4e minuut krijgt LFC een goeie kans om de leiding te nemen. Mo Salah wil de bal in de verre hoek draaien echter deze wordt geblokt door Koch waarbij hij wel z'n arm uitsteekt, penalty. En met Milner op de bank is het Salah die de openingsgoal kan maken voor LFC.
En dat doet hij met een kanonskogel recht door het midden, 1 - 0. Enkele minuten later weer The Reds met gevaar, een mooie 1-2 met Salah en Manè, maar het schot wordt geblokt. Vlak hierna lijkt Leeds United op 1 - 1 te komen door Costa maar deze goal gaat niet door vanwege buitenspel, bovendien was daar ook een overtreding op Gomez aan vooraf gegaan. Het tempo is enorm hoog, maar gevolg is wel dat er nogal eens overnames zijn omdat een pass iets te onnauwkeurig is. Zo moet ook Virgil opruimen en Robertson is bij een counter alert. Toch zou Liverpool niet lang kunnen genieten van de voorsprong. In de 12e minuut is het Harrison die Trent uitspeelt en ook Gomez komt te laat en met een harde schuiver laat hij Alisson kansloos 1 - 1. En na de goede start is LFC wat aangeslagen, Leeds wordt gevaarlijker. Toch lijken The Reds alweer vlug op voorsprong te komen door een goal van Manè, echter in de opbouw heeft Robertson buitenspel gestaan dus de goal gaat helaas niet door. Maar de fans kunnen toch snel weer juichen want powerhouse Virgil van Dijk kopt een corner keihard binnen uit een corner in de 20e minuut, 2 - 1. De eerste assist van Robertson is weer een feit. Kort voor het half uur moet keeper Meslier alles op alles zetten om een eigen goal van de sterke Struijk te voorkomen maar dit lukt net. Maar waar LFC bijna op 3-1 komt is het een minuut later 2 - 2. Een misverstand tussen Van Dijk en Alisson zorgt ervoor dat Bamford ertussen kan komen en laag langs de Braziliaan kan tikken. Maar in deze gekke rollercoaster duurt het niet lang voor er weer een goal valt te noteren. En wat voor een, Alexander-Arnold neemt een vrije trap die weggekopt wordt door een verdediger maar daar staat nou precies Salah, die verwoestend uithaalt en de bal verdwijnt hard in de kruising 3 - 2. Tot aan de rust is het even iets rustiger, fijn even bijkomen.

Vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft gaat het weer in volle vaart, na een paar minuten krijgt Wijnaldum een enorm grote kans maar zijn harde schot wordt gepakt door Meslier. Aan de overkant kan Van Dijk een knal van Bamford net blokken. Is Salah's schot net te keren door een verdediger van Leeds en kopt Van Dijk deze keer een corner over. Kort voordat er een uur op de klok staat houdt iedere supporter z'n hart vast als Harrison (wat een goeie speler zeg) erdoor glipt en over Alisson lobt, TAA lijkt redding te kunnen brengen maar raakt de bal volledig verkerd en kopt binnen. Maar wat een opluchting als de vlag voor buitenspel omhoog gaat. 3 - 2 nog steeds. Klopp grijpt hierna wel in en wisselt Keita voor Fabinho. Enkele tellen later, Dallas krijgt een mogelijkheid maar Alisson is paraat en in dezelfde minuut aan de andere kant een mooie pass van Salah op Manè maar het schot gaat over. Dan nog een wissel Jones voor Henderson, echter hierdoor was er mogelijk heel even een kleine twijfel in wie wie moest oppakken en daar maakt Klich goed gebruik van wanner hij de bal krijgt in de 16 en deze goed controleert en binnenschiet, 3 - 3. Na 66 minuut, wat en openingswedstrijd.
Met nog zo'n kwartier gaan beide teams op jacht nog meer goals. Een volley van Salah gaat over en Alisson redt op een poging van Phillips. Even later krijgt Wijnaldum een 2e grote mogelijkheid maar Klich brengt redding. Weer iets later lijkt van Dijk z'n 2e goal te maken maar Jones blijkt een duwfout te hebben gemaakt, blijft dus 3 - 3. In de 87e minuut lijkt Firmino toch de winst binnen te gaan halen echter Ayling kan met een sliding een treffer voorkomen, hier had Bobby moeten scoren. Toch slaan de harten van iedere Reds liefhebber iets sneller een minuutje later als Rodrigo Fabinho haakt in de 16 en Oliver wijst opnieuw naar de stip. Weer komt de enorm sterk spelende Salah zich over deze klus ontfermen. Niet hard door het midden nu..... Maar ne beheerst een hoek gekozen waar Meslier niet heen ging 4 - 3. Klopp brengt Matip voor Trent en Gomez gaat naar rechtsback. De winst komt niet meer in gevaar. Wat een wedstrijd, genoeg kansen gecreëerd, maar ook weggegeven door verkeerd opstellen of miscommunicatie. Maar goed geen schade, werken aan de mindere punten de de goede behouden of uitbouwen. Volgende week weer een enorme test op Stamford Bridge tegen The Blues.

Verslag; John

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items