Liverpool - Chelsea

Foto Liverpool - Chelsea
wedstrijdverslag vrijdag, 24 jul 2020 // 11:50 uur


Liverpool - Chelsea (3-1) 5-3

Keïta 23', Alexander-Arnold 38', Wijnaldum 43', Giroud 45+3', Firmino 55', Abraham 61', Pulisic 73', Oxlade-Chamberlain 84'.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Chelsea dat er een resultaat geboekt moest worden, dit vanwege het punt verlies door Man United tegen Wolves. Dit alles in de strijd om Champions League kwalificatie in het volgend seizoen. Bij Liverpool draaide het natuurlijk maar om één ding. Die beker nou eindelijk eens boven het hoofd houden. Deze belangen resulteren in een Chelsea dat bang was te verliezen en een Liverpool dat heerlijk vrijuit aan het spelen was.

Het eerste doelpunt viel in de 23ste minuut. Het zijn Keïta en Wijnaldum die de bal afsnoepen van William en kan Keïta van zo'n 20 meter de bal in de rechts onder de lat rammen. Even later krijgt Mané het op zijn heupen en gaat op solo door het middenveld. De enige manier om hem af te stoppen is door Kovacic een tackel van de zij te laten inzetten. De Ziggo-commentator en de spelers van Chelsea vonden het geen vrije trap. En terwijl Lampard een Mourinho-imitatie richting Klopp uitvoert, laat de VAR de beslissing gewoon staan en mag Alexander-Arnold aanleggen. De bal over de muur, Kepa aan de grond genageld en de 2-0 is daar. Vlak voor tijd krijgt Wijnaldum nog een treffer op zijn naam. Vanuit een corner valt de bal voor zijn voeten en Gini weet daar wel raad mee. Het zou dan nog 3-1 worden. In blessuretijd mag Chelsea, met veel gestuntel van beide kanten, een doelpunt maken. Giroud kan hem bijschrijven.

Na rust gaat Liverpool gewoon verder met het vieren van hun feestje. Na tien minuten spelen, snijdt Alexander-Arnold de bal strak voor, Firmino hoeft hem alleen maar binnen te lopen. Firmino weet wie te bedanken en viert 'zijn' doelpunt met de aangever. Maar dat de absolute concentratie bij Liverpool ontbreekt, bewijst Pulisic. De invaller dribbelt met gemak door het middenveld, stuurt vier spelers in het rood het bos in en vindt Abraham op de doellijn van Allison. Deze scoort de intikker met gemak. En ook na deze tegentreffer weet Liverpool de concentratie niet te herpakken. Gomez en Virgil lopen elkaar in de weg en terwijl de twee op de grond liggen is Hudson-Odoi er met de bal vandoor. Pulisic op de penaltystip weet met kappen en draaien de wedstrijd toch nog spannend te maken. Met nog 20 minuten te spelen staat het 4-3. Maar dan stropen de gastheren de mouwen toch nog een keer op. Een snelle uitbraak via Robertson luidt de 5-3 in. Met een slimme pass naar de tweede paal schenkt hij Oxlaid-Chamberlain een zeker doelpunt.

En dan is het eindelijk tijd voor het uitgestelde feest. Een prachtig podium was opgebouwd op de KOP-tribune. Met een geweldige lichtshow werden de spelers één voor één op het podium geroepen, met de technische staf voorop. En onder toezicht van de families van het gehele team, mag Captain Jordan Henderson de beker in ontvangst nemen van Sir Kenny Dalglish. Dalglish, de manager die Jordan naar Anfield haalde, is zichtbaar ontroert. 
En dan begint de feestvreugde pas echt. Een groots vuurwerk gaat de lucht in. Spelers vieren het succes. En waar Millie nog even een sneer uitdeelt aan Man United, volgen honderdduizenden kijkers via Instagram de feestende Mané en Wijnaldum in hun live-streams. Firmino laat weer eens zien dat het een echte teamplayer is, hij knuffelt een danst met iedereen op het podium. Wat een prachtig team. Theo Reitsma's legendarische woorden in '88 zouden hier ook heel goed passen. "Dit is een goed stel hoor!"

Dit is een geweldig stel!

  

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Virgil, Robertson, Keïta (Jones 66'), Fabinho, Wijnaldum (Milner 66'), Salah (Oxlaide-Chamberlain 79'), Firmino (Minamino 87') , Mané (Origi 88').
Chelsea: Kepa, Azpilicueta,Zouma, Rudiger,James, Kavicic, Jorginho, Alonso (Emerson 88'), Willian (Abraham 59'), Giroud (Hudson-Odoi 59'), Mount (Pulisic 59')

 

Ronald.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items