Verslag; Arsenal - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Arsenal - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 16 jul 2020 // 14:51 uur

Arsenal – Liverpool

Normaal gesproken een topaffiche. Dit seizoen niet. Liverpool is de beste. Arsenal staat 10e met 43 punten achterstand. Een kans op Europees voetbal zit er nog wel voor ze in.

Liverpool begint met een sterke opstelling. Sterkste verdediging, sterkste aanval. Die namen hoef ik niet meer door te geven. Middenveld bestaat uit Fabinho, Wijnaldum en Chamberlain. Waar gaat het nog om. Wel of niet boven de 100 punten uitkomen aan het eind van de rit en wel of geen topscorer van de Premier League. Maar dat laatste lijkt vooraf onwaarschijnlijk. Het klinkt vooraf gek, maar deze wedstrijd moet nog even. Alle ogen zijn gericht op de wedstrijd volgende week woensdag, thuis tegen Chelsea. Dan kan eindelijk die beker worden opgehaald. Zoals Klopp vooraf al aangaf. We zijn er vanavond toch, laten we er dan maar een wedstrijd van maken.

Eerste helft

De eerste 5 minuten gebeurt er weinig. Beetje aftasten en vooral het sjagrijnige hoofd van Aubemeyang wordt regelmatig in beeld genomen door de regie. Het is nou eenmaal geen Virgil die alle minuten in de basis heeft gespeeld in de Premier League. En bovendien wacht een halve finale FA-cup voor Arsenal die veel belangrijker is dan dit potje tegen de kampioen. De commentator lult ook maar wat en op het veld gebeurt er weinig. Na een minuut of 10 wordt Mané lomp onderuitgehaald een stukje buiten de 16. Alexander Arnold neemt de vrije trap niet maar stapt over de bal en Robertson verprutst hem. Minuutje later schiet de doelman van Arsenal Martinez tegen Firmino op en de bal stuit via zijn lichaam tegen de paal. Daar komt Arsenal goed weg. Voor Bobbie is het jammer. Hij verdient wel weer eens een doelpunt. Liverpool voert de druk wat op. In de 15e minuut volgt een nieuwe vrije trap na een handsbal van Arsenal. Zelfde recept. Trent stapt over de bal en Robbo pompt hem de 16 in. Dit zag er beter uit ook al kwam er geen Liverpool speler aan de bal. Na 20 minuten is de conclusie duidelijk. Arsenal is nog geen moment in de buurt geweest van het Liverpool doel. Dan volgt er èèn uit het boekje. Blinde bal van Martinez naar voren. En via Robertson, Wijnaldum, Firmino en wederom Robertson beland de bal bij Mané die feiloos inschiet. 0-1. Een typische Liverpool goal onder Klopp op snelheid uitgespeeld. Arsenal komt direct uit zijn schulp en komt meteen in de buurt van de goal van Alisson. Een verkeerde pass zorgt ervoor dat Liverpool redelijk eenvoudig weg kan werken, maar dit is goed voor de wedstrijd. Nu moet Arsenal gaan komen en dat is gunstig voor Liverpool. Direct na de drinkpauze zet Liverpool weer aan. Statistiek na 30 minuten. Liverpool 3 doelpogingen, Arsenal 0. Arsenal komt wel in de buurt van de 16 maar dan ontbreekt de eindpass of staan ze buitenspel. Dan gaat de man die het hele seizoen als het solide slot op de deur telt opzichtig in de fout. Hij claimt te worden vastgehouden, maar zijn pass terug richting Alisson is veel te slap en daar staat dan een spits als Lacazette die wacht op dit soort kansjes. 1-1. Een zeldzame fout van aanvoerder Virgil van Dijk en de eerste kans voor de thuisploeg. Vlak voor rust kopt Mané uit een hoekschop over en probeert Salah uit een onmogelijke hoek toch topscorer van de Premier League te worden. En dan wordt het nog erger. Na de zeldzame fout van van Dijk gaat de andere sterkhouder in de fout. Robbo gooit in naar Alisson, die de bal wegschiet. De bal wordt onderschept, iedereen is uit positie en Nelson schiet de 1-2 binnen. Twee kansen, twee goals. Chamberlain krijgt nog een kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar Martinez kan eenvoudig de bal oppakken. Conclusie. Liverpool is veel beter, maar de scherpte is er een beetje af. En dat geeft het het beste weer door een zittende Klopp, die hoofdschuddend de rust afwacht. Laat het maar knetteren in de kleedkamer. Nog 45 minuten op de klok.

Tweede helft.

Arsenal hervat het spel. Na wat slordigheden en gele kaarten over en weer is het begin rommelig. Na een paar minuten is het Alexander Arnold die uithaalt maar Salah raakt die in de weg staat. Uit de kluts wordt het een hoekschop die niets oplevert. Liverpool zoekt de aanval en al snel is het speelbeeld weer dat van de eerste helft. Liverpool valt aan. Arsenal wacht af. Mané krijgt een kansje en de hoekschop die eruit volgt levert niets op. Virgil geeft een strakke voorzet van achteruit op de doorgelopen Alexander Arnold. Zijn voorzet is op Salah, die inschiet, maar Martinez weet de bal nog te pareren. Dit was een goede kans op de gelijkmaker. Klopp brengt een dubbele wissel met Minamino en Keita voor Firmino en Chamberlain. Minamino krijgt meteen een goede kans. Hij draait goed weg maar zijn schot gaat voorlangs. Arsenal houdt zich nu alleen nog maar bezig met verdedigen. Minamino wordt bij een volgende kans buitenspel gegeven maar in de herhaling staat hij dat niet. Bovendien werd hij uit balans gebracht door zijn tegenstander, overigens na een uitstekende aanval van Liverpool die begon bij Mané. Volgende kans, Mané zet uitstekend voor maar Salah kopt te zwak in. Het balbezit is nu 90% voor Liverpool. De volgende kans is voor Virgil die kan inkoppen na een voorzet, maar de bal gaat naast het doel van Arsenal. Arsenal parkeert de bus en er lijkt geen doorkomen meer aan. Klopp brengt Origi en Shaqiri voor Salah en Wijnaldum. Vijf minuten voor tijd wordt Mané de diepte ingestuurd, maar zijn schot gaat naast. Dit was de beste kans van de tweede helft. Doelpogingen 2 om 21. Dat zegt ook genoeg. Twee minuten voor tijd wordt een schot van Mané gekraakt en een afstandschot van Keita gepakt door de doelman. Gelukkig krijgt ook Arsenal nog een schot op doel. De bal gaat ruim naast, maar nu staat er in ieder geval niet meer 2 kansen 2 goals. Diep in blessuretijd krijgt Liverpool twee corners en word een afstandschot van Alexander Arnold eruit gehaald door Martinez. Het mocht vanavond niet zo zijn. Conclusie het seizoen duurt een paar wedstrijden te lang. En Klopp. Het wordt een lange terugreis met de bus naar Liverpool. Je zal maar speler van Liverpool zijn. Het worden er geen 100, maar 99 punten is ook mooi.

Verslag: René Weerheijm