Verslag; Liverpool F.C. - Aston Villa

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Aston Villa
wedstrijdverslag maandag, 06 jul 2020 // 20:04 uur

Gisteren op Anfield de kans op revanche voor de smadelijke nederlaag van donderdag tegen City (4-0). De tegenstander was Aston Villa dat vecht tegen degradatie. Maar wat gaf deze ploeg een mooie respectvolle guard of honor. Klopp gaf wat spelers kansen en dus ook wat spelers rust. Wijnaldum, Firmino en Henderson begonnen vanaf de bank en Origi, Keita en Oxlade startten in de basis. Tot aan de drinkpauze halverwege de eerste helft was het enige noemenswaardige feit een mogelijke penalty situatie met Salah, die wellicht wat naar beneden werd getrokken. Mwah een halvie hooguit. Verder was het met name erg stroperig, veel passes kwamen nooit aan. Na ruim een half uur moest Alisson voor het eerst in actie komen op een harde volley van Luiz maar recht in de handen van de Braziliaan. Enkele minuten later was daar het eerste schot op doel van Liverpool via Salah maar good old Reina kon eenvoudig redding brengen. Meer was het niet.... 0 - 0 bij rust en het kost moeite de ogen open te houden.

Na het kwartiertje ongetwijfeld luisteren naar Klopp komt LFC iets energieker uit de catacomben, zonder overigens plotseling goed te spelen. Wij hebben tijdens wedstrijden in onze facebook groep altijd een opstelling met daarbij de mogelijkheid om op- en aanmerkingen te maken van de wedstrijd en Dennis Deen verwoordde het daar zeer origineel.... Na het kampioenschap lijkt de prik uit de cola... lekker, ik kon even lachen. Na wat dreigende voorzetten waar helaas geen Liverpool speler bij kon was daar in de 52e minuut plotseling El Ghazi dichtbij, maar weer was Alisson alert. Na een uur spelen grijpt Klopp in met een drievoudige wissel; Firmino, Henderson en Wijnaldum lossen Origi, Oxlade en Fabinho af. Overigens speelde de laatstgenoemde een degelijke pot. Kort hierop moet Van Dijk ingrijpen op en poging van de gevaarlijke Grealish. Het moet gezegd na de wissels speelt Liverpool een hoger tempo en wordt het gevaarlijker en dominanter. Kort na de 2e drinkpauze is het Keita, die zo nu en dan laat zien goed te kunnen voetballen maar ook vaak knullig balverlies lijdt, die de bal in de 16 meter tussen enkele spelers door passt op Manè die verwoestend hard via onderkant lat binnen schiet 1 - 0 !! Eindelijk. Kort hierop is Firmino dichtbij na een mooie actie samen met Salah maar Reina heeft een evenmooie redding in huis. Vlak voor tijd komt Curtis Jones nog binnen de lijnen voor Keita, de scouser die zaterdag voor 5 jaar bijtekende. Koud een minuut op het veld probeert Jones het met een hard schot maar deze verdwijnt in een lege Kop. Toch zou hij voor de beslissing zorgen. Een aanval door Jones zelf opgezet gaat via Firmino naar Salah die goed teruglegt op Jones die hard langs Reina binnenschiet 2 - 0. Zijn eerste premier league goal is een feit voor de 19 jarige scouser !! De wedstrijd is gespeeld en Williams krijgt nog een paar minuten voor de medaille. Een zeer moeizame wedstrijd voor de ploeg van Klopp die nog zicht heeft op het puntenrecord van Manchester City (100) maar dan moet het niveau wel omhoog. Te beginnen woensdag in het zuiden tegen Brighton.