Verslag; Everton - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Everton - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 22 jun 2020 // 16:13 uur

Everton – Liverpool 0-0

Na op 11 maart de laatste serieuze wedstrijd te hebben gespeeld en op 11 juni een oefenpotje stond dan eindelijk de herstart van de competitie voor Liverpool op het programma. In het stadion aan de overkant van het park. Uit tegen de blauwen. Normaliter een wedstrijd vol passie en sfeer. Nu een bloedeloze 0-0. Wat kun je erover vertellen. Boven het stadion stond voor de aftrap een fraaie regenboog. De boog eindigde ongeveer aan de andere kant van het park op Anfield. Het verwachtingspatroon was gewekt. Niets kwam er van terecht. Nog 6 punten nodig, er vanuit gaande dat City geen punten meer laat liggen. Het resterende programma is lastig met wedstrijden tegen City, Arsenal en Chelsea. Virgil van Dijk verwoordde het fraai. We kunnen eindelijk weer gaan voetballen. Dat was dus nauwelijks te zien in deze wedstrijd. In de eerste helft gebeurde vrijwel niets. Beide elftallen grossierden in het maken van fouten en het agressieve spel van Liverpool ontbrak. Misschien kwam het door het ontbreken van spelers als Robertson en Salah en uiteraard aan wedstrijdritme. Wijnaldum was ook niet helemaal fit om te starten en voor en na de rust raakten we Milner en Matip kwijt met blessures. Minamino mocht zich 45 minuten laten zien, maar werd daarna vervangen. De wedstrijd in een notendop. Liverpool viel onmachtig aan, Everton hield vrij gemakkelijk tegen en was het dichtst bij de zege na een fraaie aanval over links. Aanvaller Calvert-Lewin tikte de bal na een voorzet van Richarlison achter het standbeen langs in. Na de redding van doelman Alisson schoot Davies diagonaal in. Via het been van de glijdende verdediger Gomez belandde de bal op de paal. MOTM Alisson. Hopen dat het woensdag beter gaat. Deze wedstrijd eindigde in een deceptie.