Verslag; Watford - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Watford - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 02 mrt 2020 // 10:27 uur

Het is Watford wat de eerste kansen krijgt in de eerste 10 minuten namens Deulofeu. Zijn tweede schot gaat maar net over. Watford zet Liverpool snel vast en countert als het kan er bliksemsnel uit. Het meeste balbezit is voor Liverpool. Tot echte kansen leid het nog niet. Na een kwartier voetballen speelt Salah de bal verkeerd terug en Watford countert er opnieuw snel uit. Het eindschot word geblokt door van Dijk en leid tot de eerste corner voor de thuisploeg wat geen gevaar oplevert. De captain is boos en probeert zijn medespelers op scherp te zetten. Het duurt tot aan de 20e minuut dat Liverpool een kansje krijgt. Salah schiet de bal in het zijnet. De tactiek van de thuisploeg is duidelijk. Ze zitten er boven op en ontregelen het spel van Liverpool. En bij balherovering trekken ze snel ten aanval. Een soort Atletico Madrid manier. Na 30 minuten is het einde verhaal voor Deulofeu. De gevaarlijkste man van de thuisploeg moet er met een brancard af. Het lijkt op een zware knieblessure. Een aderlating voor Watford. Op een aantal lompe overtredingen van Watford na, is de eerste helft een enerverende met weinig uitgespeelde kansen. Vlak voor tijd komt Watford bijna op voorsprong. Alisson redt en laat los. Het schot op doel wat er uit voortvloeit word door Van Dijk naast gewerkt. Een moeizame eerste helft met een half schot van de nummer 1 als enige wapenfeit.

Watford komt er meteen weer uit en dit schot gaat na 1 minuut wel richting de goal. Alisson staat op zijn post maar dat zag er dreigend uit. Liverpool zet druk richting de goal van Watford, maar de thuisploeg zit er nog steeds bovenop en de ruimtes zijn klein. Het tempo gaat omhoog. Watford blijft ook bezig met lompe overtredingen en dat bevordert het spel van Liverpool niet echt. Na 50 minuten zet van Dijk, Robertson vrij en die denkt niet en schiet hard tegen de doelman op. Eindelijk lijkt de wedstrijd en Liverpool los te komen, maar dan valt de goal aan de andere kant. De bal word voorgegeven langs van Dijk en Sarr prikt de bal binnen. En zo staat de thuisploeg na 53 minuten op een 1-0 voorsprong. Klopp wil Lallana gaan brengen maar dan gaat het helemaal mis. De bal wordt ingegooid. Sarr gaat er vandoor en van Dijk en Lovren worden te kijk gezet en Alisson is kansloos. 2-0 voor de thuisploeg met nog 30 minuten op de klok. Gaat het dan toch gebeuren? De eerste nederlaag. Wijnaldum gaat er intussen af voor Lallana. Na 65 minuten brengt klopp Origi voor Oxlade Chamberlain. Lallana probeert het van afstand maar raakt de buitenkant van de paal. En dan gaat het helemaal mis. Alexander Arnold passt verkeerd terug. Allison zet Sarr vast maar die geeft voor op Deeney. En die denkt niet na en schiet hard binnen 3-0 in de 72e minuut. Minamino mag ook nog 10 minuten laten zien wat hij kan. Firmino mag onder de douche. Toch is het weer Sarr die bijna de vierde maakt maar zijn bal gaat naast en daarna mag hij direct naar de kant voor een publiekswissel. Het was al niet best tegen Norwich, tegen Atletico ging het mis en tegen West Ham werd gezwijnd. Aan de andere kant verandert er niets. Nog 12 punten nodig. Niet meer denken aan records, invincebles of wat dan ook. Gewoon weer lekker gaan voetballen. Dat kampioenschap komt er toch wel. Wanneer? City uit is ook leuk.

Verslag: René Weerheijm