Foto Verslag; Atletico Madrid - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag woensdag, 19 feb 2020 // 10:38 uur

Atletico Madrid – Liverpool

Champions League knock-out fase

We zijn terug met de Champions League en terug in Madrid waar we vorig seizoen de 6e Champions League titel binnen haalden. We starten met de sterkst beschikbare opstelling: Alisson in de goal, TAA, Gomez, van Dijk en Robertson in de verdediging, het middenveld bestaat uit Henderson, Fabinho en Wijnaldum en voorop ons supertrio Mané, Salah en Firmino. Ook de bezetting op de reservebank is niets om je voor te schamen met Adrian, Milner, Ox, Keita, Minamino, Origi en Matip. Atletico komt vliegend uit de startblokken en binnen 4 minuten staan ze met 1-0 voor uit een corner. VAR kijkt nog, maar de goal blijft staan. We zijn weer in Europa, waar het dit seizoen echt minder gesmeerd verloopt dan in de competitie. En weer in Spanje waar je als uitploeg continu wordt uitgefloten, bah. Daarna wel veel balbezit voor ons, maar het leidt niet echt tot kansen. In de 26e minuut komen we goed weg en uit een fout van een Atletico verdediger scoort Salah. Echter was de assist van Firmino na een buitenspelsituatie, dus telt hij niet. De volgende assist van Firmino is wel goed, maar Robertson krijgt de bal niet tussen de palen. We beginnen kansen en corners te krijgen, maar maken ze steeds niet af. Mané krijgt 5 minuten voor rust geel. En 4 minuten later schoffelt …Henderson onderuit en krijgt ook geel. Vervolgens probeert heet Atletico Mané z’n 2e gele kaart aan te smeren. Gelukkig gaat de scheids er niet in mee.

2e helft: gelijk weer een kansje voor Atletico. Wake up call. Beide teams wisselen in de rust. Origi komt de plek van Mané innemen, wellicht met het oog op de gele kaart. En bij Atletico komt Llorente in de ploeg voor Lemar. Salah kopt nét naast in de 53e minuut. We krijgen de ene na de andere corner, vrije trap etc, maar blijven vasthouden aan alternatieve manieren om spelhervattingen te nemen. Waarom niet gewoon voor de goal slingeren? Ik haak vaak tijdens de wedstrijden om te voorkomen dat ik mijn nagels compleet weg bijt. Vraag me af welke sjaal langer wordt; mijn gehaakte of die Liverpool aan het breien is op de helft van Atletico. Er is geen doorkomen aan! 70e minuut 2e wissel Atletico: Morata eraf, Vitolo erop. Een paar minuten later wisselt Klopp ook: Salah gaat eraf, Ox komt erop. Henderson mist net de goal, gaat vlak langs de paal. En in de 77e minuut komt Costa erin, alsof er nog niet genoeg ettertjes rondlopen. Correa gaat naar de kant. Henderson zit geblesseerd op de grond. Hem nu kwijtraken zou echt een aderlating zijn. Hoe goed ik Milner ook vind, Henderson is onder de radar, of misschien wel ondanks de negatieve radar, zo ontzettend gegroeid en een leider geworden van dit team. Klopp krijgt geel. Omdat hij te fel is richting de scheids. Terecht fel, want weer wordt een handsbal niet bestraft. 4 minuten extra tijd. Maar ook die gaat voorbij zonder echte kansen. Wat een naar potje voetbal is er door de Spanjaarden gespeeld. Op naar de return. En European nights at Anfield….