Wedstrijdverslag Norwich City - Liverpool

wedstrijdverslag maandag, 17 feb 2020 // 11:09 uur

Norwich City - Liverpool (0-0) 0-1 (Mané 78')

De eerste wedstrijd na enkele dagen 'wintervakantie' zou een moeizame strijd worden. Met het oog op de Champions League wedstrijd tegen Atletico aanstaande dinsdag kregen Fabinho en Mané extra minuten rust en begonnen op de bank. Hierdoor kregen Keïta en Oxlade-Chamberlain een basisplaats op bezoek bij Norwich.

Het spelbeeld van de eerste helft voltrok zich voornamelijk op het middenveld. De harde wind zorgde ervoor dat beide elftallen niet hun gebruikelijke spel konden hanteren. Lange ballen en diepe passes komen vaak niet aan en terugvallende ballen zijn moeilijk te voorspellen. Na een half uur chaotisch spel, is het Norwich met de eerste grote kans. Rupp komt samen met Pukki in een twee-tegen-één situatie tegenover Alisson. De beste keeper van de wereld is attent en onderschept de pass op Pukkie en voorkomt een zekere goal voor de goed spelende thuisploeg. En dat was ook het enige echte spannende moment tijdens de eerste helft.

In de tweede helft lijkt Liverpool wat meer te kunnen profiteren van de wind. Mo Salah krijgt de bal in de 16 en schiet op het doel van Tim Krul. De Nederlander redt met 1 hand en de rebound valt voor de voeten van Keïta. Ook zijn inzet van zeer dichtbij wordt gepakt door Krul. Pech voor Liverpool, Krul speelt zich in de kijker en heeft zich geselecteerd voor het nationale elftal. In de rust lijkt Klopp afgesproken te hebben met zijn elf dat ze tot het hele uur de tijd hebben om resultaat te boeken, want n de 60ste minuut doet hij een dubbele wissel. Wijnaldum en Oxlade-Chamberlain worden vervangen door Mané en Fabinho. Even later wordt Virgil tijdens een corner naar beneden getrokken door twee speler van Norwich. Een zekere penalty. Maar zowel de scheidsrechter als de VAR lijken het gemist te hebben, of zien het door de vingers. En zolang het 0-0 staat, houdt Norwich hoop. Een afstandsschot van Tettey belandt op de paal. Dan is het in de 78ste minuut toch raak. Met de wind in de rug, hanteert Henderson de lange bal en vindt Mané in de 16 van de tegenpartij. Deze geeft zijn bewaker een licht zetje, neemt de bal prachtig aan en scoort een fantastische goal. De scheidsrechter grijpt niet in en de VAR laat het ook toe. Het doelpunt staat en de 'VAR-discussie' barst weer los op de sociale media. De interpretatie van scheidsrechters blijft een grijs gebied. Een gebied waar ze in Engeland nog altijd aan moeten wennen. In de slotfase krijgt Firmino nog een grote kans om er 0-2 van te maken. Alexander-Arnold brengt de bal hard en laag voor de goal, maar Firmino komt net niet goed uit met zijn passen. De laatste kans is voor Norwich. Pukki is er met de bal vandoor, maar Virgil weet hem genoeg te verstoren zodat zijn schot recht op Alisson af gaat. De wedstrijd eindigt in 0-1.

Een moeizame wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Toch lijkt het elftal van Klopp klaar voor het treffen tegen Atletico Madrid. Ook Keïta deed goede zaken. De middenvelder maakte broodnodige speelminuten na veel blessureleed en liet bij tijden zijn goede verstandhouding op het veld met Salah zien. Nog vijf overwinningen in de Premier Leauge te gaan en het kampioenschap is daar.

Norwich City: Krul, Aarons, Zimmermann, Hanley, Byram (Lewis 26'), Tettey (Drmic 84'), McLean, Rupp (Buendia 84'), Duda, Cantwell, Pukki.
Liverpool: Alisson, Gomez, Virgil, Robertson, Keïta (Milner 84'), Henderson, Wijnaldum (Fabinho 60'), Salah, Firmino, Oxlade-Chamberlain (Mané 60').
Gele kaarten: Hanley 41', Keïta 83', Mané 90'.
Toeschouwers: 27.110

 

Verslag Ronald.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items