Verslag Leicester City - Liverpool

Foto Verslag Leicester City - Liverpool
wedstrijdverslag vrijdag, 27 dec 2019 // 13:00 uur

Leicester City - Liverpool (0-1) 0-4. (Firmino 31', Milner 71', Firmino 74', Alexander-Arnold 78')

Van vermoeidheid lijkt bij Liverpool geen sprake, na het succesvolle avontuur in Qatar. De Reds gaan direct na de aftrap er vol tegen aan. Dit levert Leicester al binnen de eerste minuut grote problemen op. Keeper Schmeichel moet tot twee keer toe redding brengen. De eerst volgende grote kans komt uit een razendsnelle counter na een hoekschop van Leicester. Het is Keïta die Salah weet weg te sturen. De uitkomende keeper wordt gepasseerd, maar helaas is de hoek naar de goal te scherp en Salah weet niet te scoren. Na een half uur spelen zou het dan toch raak zijn. Liverpool krijgt een corner, maar deze verloopt wat rommelig. De afvallende bal komt uiteindelijk bij Alexander-Arnold terecht en deze weet op zijn karakteristieke manier de bal voor de goal te krijgen. Firmino hoeft er alleen nog maar zijn hoofd tegen aan te zetten en scoort een dik verdiende goal. Vlak na deze treffer krijgt Mané een opgelegde kans. Het is van Dijk die van achteruit een prachtige bal bij de nummer 10 weet te krijgen. Mané's directe tegenstander Evans is dan de bal even compleet kwijt en met wat geluk staat Sadio oog in oog met Schmeichel. Helaas zou het dankzij de keeper bij 0-1 blijven.
Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Een oppermachtig Liverpool op jacht naar een grotere voorsprong. Na tien minuten levert dit een kans op voor Firmino. Helaas verdwijnt de bal langs de verkeerde kant van de tweede paal. De volgende mogelijkheid is voor Salah. De bal komt via de keeper op de lat terecht. Nog geen treffer en bovendien stond Firmino buitenspel. De druk op de goal van Leicester houdt aan. Maar dan op eens toch een counter van de thuisploeg. Het is Vardy die er vandoor gaat met de bal aan de voet. Gomez is gelukkig snel genoeg en trekt aan de noodrem. Het levert hem een gele kaart op, maar het is een hele nuttige kaart. De 0-1 voorsprong blijft intact. Leicester kruipt dan wat uit haar schulp en en besluit de lange bal te hanteren. Eerst is het Keïta die verdedigend moet optreden in de zestien. De bal wordt gelijk weer voor geslingerd en dan moet Robertson aan de bak. Nu gaat het uitverdedigen beter en Liverpool is er razendsnel vandoor. Met Salah aan de bal levert de counter uiteindelijk een corner op. De bal wordt dan hard en scherp voor het doel geplaatst en eindigt op de arm van Soyuncu en de scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop aan Liverpool toekennen. Uiteraard gaat Milner dan achter de bal staan. Schmeichel kiest een hoek, maar helaas voor hem. Hij had beter kunnen blijven staan. Milner schiet de bal laag en hard door het midden in het net. Met nog dertig minuten te spelen staat het eindelijk 0-2 voor de bezoekers. Leicester lijkt er dan niet meer in te geloven en Liverpool combineert er lustig op los. Firmino zet dan zelf zijn tweede doelpunt van de avond op. Via Milner en Alexander-Arnold krijgt hij de bal dan terug en scoort koel de 0-3. Leicester ziet het dan helemaal niet meer zitten en de 0-4 laat niet lang op zich wachten. Het is Alexander-Arnold die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek schiet. Drie doelpunten in acht minuten tijd. De wedstrijd is gespeeld.
Na deze wedstrijd kan Leicester de titel toch wel uit het hoofd halen dit seizoen. Liverpool zette de thuisploeg vanaf het begin tegen de touwen en bleef als een dominante bokser op de tegenstander in beuken, net zolang tot deze door de knieën ging. Strijden voor plaatsing voor het  Champions League toernooi volgend seizoen lijkt het hoogst haalbare voor de mannen van Brendan Rodgers.

Leicester City: Schmeichel, Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell, Ndidi, Barnes (Albrighton 58'), Praet (Perez 72'), Tielemans, Maddison (Choudhury 76'), Vardy.
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson, Keïta (Milner 70'), Henderson (Lallana 82'), Wijnaldum, Salah (Origi 70'), Firmino, Mané.
Gele kaarten: Gomez 62', Maddison 73'.
Scheidrechter: Michael Oliver
Toeschouwers:  32.211