verslag Bournemouth - Liverpool

Foto verslag Bournemouth - Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 07 dec 2019 // 20:04 uur

Het is december. Een kranzinnige maand. Negen wedstrijden in een maand. De eerste
hebben we gehad. En wat een match was dat. Nu Bournemouth uit. Zeven wissels ten
opzichte van de vorige wedstrijd. Spelers met kleine pijntjes worden ontzien. Zo is
Wijnaldum thuis gebleven in Liverpool. Maar dan nog staat er gewoon een goede ploeg op de mat. Mané krijgt een wedstrijd rust. Oxlade Chamberlain staat op zijn plek. Harry Wilson mag niet meedoen bij de thuisploeg want is gehuurd van Liverpool. Solanke staat wel in de basis en Jordan Ibe ook met een Liverpool verleden zit op de bank. Liverpool trapt af en zet de druk er meteen op. De eerste kans is dan ook voor Liverpool. Na 5 minuten zet Gomez prima voor en Salah krult de bal naar de verre hoek. De keeper kan
echter gemakkelijk pakken. Het is een eenzijdige wedstrijd en na een kleine 15 minuten kun je Liverpool maar een ding verwijten. De aanvallen worden te ver doorgevoerd terwijl er toch wel een aantal kansen waren om van afstand eens lekker uit te halen. Robertson
probeert dat uiteindelijk ook een keer maar zijn schot vliegt huizenhoog het stadion uit. Na een kleine 20 minuten is het Solanke die het eerste kansje creeërt voor de thuisploeg, maar zijn schot gaat in het zijnet. Zo is de conclusie dat er weinig te beleven valt en weinig te genieten is halverwege de eerste helft. Na een minuut of 23 krijgt Salah de bal in de 16 en
neemt hem uitstekend aan. Zijn hakje is allen dusdanig slordig dat Aké de bal weg kan
schieten. Even later is het Milner die de bal voorlangs schiet. Aan de andere kant is het
Groeneveld die de bal net niet lekker mee krijgt om gevaarlijk te worden. De wedstrijd lijkt
eindelijk los te komen. Bournemouth doet lekker mee en eenrichtingsverkeer is het niet
meer. Na 30 minuten grijpt Aké in als Salah er vandoor lijkt te gaan. Zijn sliding is uitstekend, maar hij grijpt direct naar zijn hamstring en kan niet verder. Liverpool schiet de bal netjes uit zodat Bournemouth kan wisselen. Na de wissel is het Bournemouth die de bal netjes teruggeeft. Henderson pikt op geeft de lange bal van achteruit en Oxlade Chamberlain tikt de bal achter de doelman. 0-1. Zo snel kan het gaan. Maar dan moet ook Liverpool noodgedwongen wisselen. Lovren moet er ook af. Alexander Arnold komt hem vervangen. Het is niet direct duidelijk wat hem mankeert, maar de wissel is toch noodgedwongen doorgevoerd. De eerste actie van Alexander Arnold is een voorzet op Firmino die hard inschiet. De bal gaat via een verdediger over de achterlijn maar niemand heeft het gezien dus is het een doelschop terwijl het een corner had moeten zijn. Met nog twee minuten te gaan is het Keita die de aanval opzet. Hij past op Salah en deze keer is zijn hakje wel op maat. Keita loopt door en scoort de 0-2. Prima aanval, prima uitgespeelt. Zo is het een gezapige wedstrijd maar lijkt de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld. De tweede helft kan beginnen. De thuisploeg heeft nog geen uitgespeelde kans gehad in de eerste 45 minuten. Over Lovren gaat het gerucht dat hij er af moest met een gebroken teen. Laten we hopen van niet, want dan wordt de spoeling centraal achterin wel heel dun. De eerste kans is wederom voor Liverpool en komt na 5 minuten als Keita een afvallende bal hard inschiet. De keeper staat echter op de goede plek. Even later is het dan wel raak. Dit keer is het Keita die de bal voorgeeft en Salah is twee verdedigers te snel af. 0-3 Wedstrijd beslist. Prima pas, prima goal. Bournemouth brengt een extra verdediger. De schade beperken lijkt het devies. Zo moeten er nog 30 minuten worden gespeeld in een duel dat allang beslist is. Bournemouth maakt nog een goal maar diegene die de voorzet gaf stond buitenspel. Feest gaat dus niet door. Salah schiet nog van afstand maar de keeper staat in de weg. Het zijn allemaal speldenprikjes in een wedstrijd die allang geen wedstrijd meer is. Liverpool hoeft niet. Bournemouth kan niet. Curtis Jones maakt zijn debuut in de premier league. Robertson mag naar de kant. Jones neemt de positie in van Milner die op zijn beurt linksback wordt. Vlak voor tijd vervangt Shaqiri Oxlade Chamberlain. Shaqiri zet de bal direct voor en de andere invaller en debutant Jones mag aanleggen voor een schot. De bal gaat over het doel. Dat zou wel heel mooi geweest zijn. Henderson legt nog een keer aan in blessuretijd maar zijn prima genomen vrije trap word door de keeper gestopt. Een mooi einde van deze wedstrijd. Eindstand 0-3. De commentator geeft het nog het beste weer. Wat een ongelofelijk verschil in kwaliteit. Valt niets aan toe te voegen.