Foto Verslag Liverpool - Tottenham Hotspurs
wedstrijdverslag zondag, 27 okt 2019 // 20:04 uur

Liverpool - Tottenham (0-1) 2-1 (Kane 1', Henderson 52', Salah 75')

Liverpool brengt Henderson en Wijnaldum terug op het middenveld. Ook Alexander-Arnold is terug in de basis na midweeks tegen Genk nog geblesseerd thuis te zijn gebleven. Verder geen opvallende namen. Liverpool begint in de sterkst mogelijke opstelling. Tottenham begint in en 4-2-3-1 opstelling en ook zij hebben alle grote namen opgesteld voor dit duel.

Vanaf de aftrap van Spurs zet de thuisploeg meteen druk. Een snelle uitbraak en Mané wordt de diepte ingestuurd. Dat ziet er meteen dreigend uit maar levert niets op. Maar dan gaat het aan de andere kant ook heel snel (mis). Binnen de minuut wordt er gescoord. De bal van Son beland via Lovren op de lat en valt voor de voeten van Kane. De hele Liverpool defensie denkt aan buitenspel, maar dat was het niet. Kadootje voor Kane die de bal feilloos in het doel schiet. 0-1. Wat een start van de wedstrijd in negatieve zin dan voor de reds. Spurs fans voeren meteen de boventoon. Where’s you’re famous atmosphere. Anfield is stil. Come on you reds. Liverpool gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar vooralsnog is het tempo te laag en de passing slordig. De enige ballen met precisie komen van achteruit van Virgil, die ze op de stropdas legt van welke medespeler dan ook. Na bijna 14 minuten komt Robbo eindelijk eens door over links, maar zijn voorzet is een makkelijke prooi voor de keeper. Minuutje later wordt de bal diep gespeeld op Wijnaldum. Die gaat in de mangel bij twee Spurs spelers. Weg kans. Liverpool lijkt de druk op te willen voeren. Tottenham parkeert de bus. Wordt het weer zo’n wedstrijd? Het baltempo moet omhoog. Twee corners binnen twee minuten leveren niets meer op dan Mané die hoog over kopt. Twintigste minuut wordt de bal diep gespeeld op Mané die tussen drie spelers de bal naar Salah weet te koppen. Zijn schot wordt gepakt, maar dat zag er veelbelovend uit. Drie minuten later past Spurs de bal vanuit het middenveld direct op twee aanvallers van Spurs. De een trekt voor de ander schiet voorlangs. Er stond maar een verdediger van Liverpool. Daar komen we heel goed weg. De kans op een verdubbeling van de voorsprong was hier groter dan een gelijkmaker tot nog toe. Maar dan voert Liverpool het baltempo en de druk op. In de 26ste minuut legt Firmino de bal panklaar voor Salah die uithaalt. Een wereldredding van de keeper legt de bal voor de voeten van Firmino, die uit de rebound uithaalt, maar opnieuw is het een wereldredding van de keeper die ervoor zorgt dat de aansluitingstreffer niet valt. 28e minuut krijgen we een vrije trap. Alexander Arnold legt de bal op het hoofd van van Dijk, maar ook hier zit de keeper er met zijn vingertoppen aan en de bal gaat rakelings over. Minuutje later. Robbo zet voor Trent loopt er tegenaan. Het is een vuurpijl, maar opnieuw ligt de keeper in de weg met een redding. Minuutje later. Mané krijgt de bal panklaar op zijn hoofd maar zijn richting is niet goed en de bal gaat naast. We kunnen wel stellen dat Liverpool eindelijk begonnen is aan de wedstrijd. 5 schoten on target van de 9 schoten op doel. Hoe lang nog voor de gelijkmaker valt. Het duurt nu even tot de 37e minuut. Firmino trekt voor en de bal wordt bijna in het eigen doel gelopen. 40e minuut wordt Mané op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Trent schiet de bal in de muur. Conclusie. Halverwege de eerste helft ging het tempo omhoog en Liverpool speelde een uitstekende wedstrijd, maar we gaan wel rusten met een 0-1 achterstand. Nog 45 minuten om dat recht te zetten.

Na rust verandert het spelbeeld niet. Robbo trekt voor. Firmino kopt, maar de keeper ligt opnieuw goed in de weg. Zijn uittrap zet vervolgens Son vrij voor de keeper. Zijn schot gaat via de paal en lat terug het veld in. Er zijn nog geen 3 minuten gespeeld in de tweede helft. Wat een begin weer van de wedstrijd. Uiteindelijk wordt het dan toch gelijk. Minuut 52. De aanval begint bij Hendo en eindigt bij Hendo die zijn eerste van het seizoen scoort. Hij krijgt de bal aangespeeld over rechts en scoort met zijn linkerbeen. Eindelijk is die keeper eens gepasseerd. 1-1. De thuisploeg gaat meteen op zoek naar de voorsprong. De druk blijft er op en het tempo blijft onveranderd hoog. Het is Firmino die de voorsprong op zijn schoen heeft. Trent gooit in maar iedereen lijkt hem te missen. Firmino loopt door en schiet bijna op de doellijn in, maar daar ligt opnieuw de keeper precies op de juiste plek in de weg. Na een kwartiertje is het Wijnaldum die de bal op zijn hoofd krijgt en in kopt. Weer een goede redding. Liverpool blijft de aanval zoeken. Kleine kansjes, grotere kansjes, maar het is het allemaal net niet. Liverpool heeft dan ook 75% balbezit. Spurs loert op de counter en houd tegen. En zo zijn er nog 20 minuten over om de voorsprong te pakken. En die komt er. Mané gaat op snelheid het strafschopgebied in. Aurier ontfutselt hem de bal, maar Mané pakt hem weer af en Aurier schopt hem lomp onderuit. Mané gaat hem zelf niet nemen. Salah legt hem neer, schiet de bal hard in en de verdiende voorsprong is daar. 2-1. Nog 15 minuten op de klok. Milner vervangt Wijnaldum die heel hard gewerkt heeft. Logische wissel om de voorsprong vast te houden. Spurs moet nu gaan komen. Ze hebben 30 minuten verdedigd in de tweede helft. Ideaal om op de counter en met die snelheid de boel uit te spelen lijkt het, maar Liverpool moet nu voor het eerst deze wedstrijd terug in de verdediging. En dan gaat Salah er bij zitten. Hij schudt zijn hoofd en moet er vanaf. Gomez komt er bij voor de laatste 10 minuten. Het is nu Tottenham dat 75% balbezit heeft. Wat dat betreft is de wedstrijd volledig gekanteld. Een bal van Danny Rose gaat over, Son knalt van afstand rechtstreeks op Allison en Spurs krijgt in de laatste minuut van de extra tijd nog een corner, maar het mag allemaal niet baten. Liverpool heeft eindelijk weer eens een goede wedstrijd gespeeld na een aantal matige wedstrijden op rij en ook al was het een lastige wedstrijd de volgende 3 punten kunnen worden bijgeschreven.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum (Milner), Salah (Gomez), Firmino (Origi), Mané.
Tottenham:  Gazzaniga, Aurier (Lucas), Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks (Ndombele), Sissokko, Son, Erikson (Lo Celso), Alli, Kane.

Verslag: René Weerheijm