Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City
wedstrijdverslag zaterdag, 05 okt 2019 // 20:51 uur

Liverpool – Leicester City

Liverpool begint de wedstrijd met twee wijzigingen. Lovren in plaats van Gomez en Milner in plaats van Henderson. Twee logische wissels ten opzichte van de vorige wedstrijd waar vooral Gomez tegenviel. Alisson is weliswaar weer beschikbaar maar Adrian staat deze wedstrijd nog tussen de palen. De verwachting is dat Allison tegen United weer de eerste keeper zal zijn.
Eerste helft
De nummer 1 tegen de nummer 3 dus. Na wat speldenprikjes van de thuisploeg is het Salah die het eerste kansje krijgt. Na 3 minuten draait hij weg bij zijn tegenstander en schiet meteen op doel. Het schot is niet hard genoeg en Schmeichel kan makkelijk oppakken. De eerste 10 minuten zijn voor de thuisploeg. Zoals altijd in een hoog baltempo maar vooralsnog ontbreekt de eindpass om voor gevaar te zorgen. Na een minuut of 12 krijgt Alexander Arnold een bal die via de cornervlag in zijn voeten beland. Vlak langs de achterlijn passeert hij een tegenstander geeft voor maar Milner jaagt de bal over. Hij wilde de bal eigenlijk tot corner laten lopen, maar zo kan het natuurlijk ook. Goede kans voor de thuisploeg. Het tempo is ook na 20 minuten onverminderd hoog. Liverpool dicteert en Leicester zet er niet veel tegenover. Alexander Arnold heeft weer wat slordigheden in huis, maar de rest van de ploeg staat als een huis. Leicester houd vooral tegen en heeft nog geen kans gehad en Liverpool nog geen uitgespeelde kans. Na 23 minuten brengt Tielemans zijn eigen ploeg bijna in de problemen. Van Dijk zet goed druk, Mané lijkt Tielemans de bal te ontfutselen in zijn eigen 16 meter gebied, maar de Belg gaat overtuigend liggen. De scheidsrechter zag er een overtreding in. Na 25 minuten is het eindelijk dat Leicester wat laat zien. Twee corners in een kort tijdsbestek. De tweede ontstaat omdat Lovren zich moet strekken na een voorzet en de bal over zijn eigen doel moet koppen. De daaruit voorvloeiende aanval word door Mané onschadelijk gemaakt door zijn tegenstander op magistrale wijze de bal te ontfutselen. Na 29 minuten is er een overtreding van Ndidi op het middenveld op Milner. Liverpool countert maar Mané schiet recht in de handen van de keeper. Mané ontpopt zich tot een voetballer met vele kwaliteiten. Als er een tegenstander doorbreekt over links is hij weer als de kippen bij om een blok te zetten in zijn eigen 16 meter gebied en de tegenstoot wordt er uitgehaald. In de 33e minuut de grootste kans tot dan toe. Alexander Arnold geeft voor maar Firmino kan de bal niet lekker onder controle krijgen en gaat over. Na 36 minuten gaan Tielemans en Alexander Arnold met elkaar in de slag. Trent lijkt hem te raken en Tielemans schreeuwt het uit van de pijn. De VAR word bekeken maar het blijkt toch niets en het spel gaat door. Leicester krijgt nog een vrije trap, die geweldig word gestopt door Adrian, maar het was ook buitenspel. Even een paar minuutjes opwinding in het doelgebied van Liverpool. Na exact 40 minuten is het Milner die Mané de diepte instuurt. De verdediging van Leicester is kansloos als Mané binnenschiet. Absoluut de uitblinker van de eerste helft. 1-0. Leicester dringt wat meer aan en dat wordt genadeloos afgestraft door Liverpool. Drie minuten later is het Firmino die vanaf links inspeelt op de inlopende Mané. Zijn schot is te zwak, maar wederom een goed kans voor Liverpool. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd is het Milner die de bal teruggespeelt krijgt van Salah maar hij schiet ook deze kans over. Vardy krijgt ook nog een kansje in blessuretijd, maar Lovren en van Dijk maken het snel onschadelijk. Al met al een boeiende eerste helft.
Tweede helft
Liverpool komt met dezelfde bedoeling uit de startblokken. Aanvallen is de beste verdediging. Alexander Arnold geeft voor Salah strekt zijn been, maar Schmeichel red fantastisch. Er werd niet gevlagd, maar Salah stond buitenspel. Wat een begin van de tweede helft. Rond de 50e minuut draait Salah weg van zijn tegenstander die hem vastpakt en Liverpool krijgt een vrije trap aan de rand van de 16. Je verwacht Alexander Arnold maar Salah doet het zelf en schiet in de muur. 5 Minuten later. Mané naar Salah, terug naar Mané maar de bal gaat naast. Schitterende vloeiende aanval. De hele ploeg is vandaag fantastisch en het staat als een huis. 64e minuut Alexander Arnold zet voor Firmino draait weg maar ook deze bal gaat voorlangs in plaats van in het doel. Weer een schitterende aanval van de reds. Het enige verwijt is dat die tweede er nog niet in ligt. Minuutje later is het ineens Vardy die in de 16 opduikt. Hier ging het verdedigend even mis, maar Adrian lost het fantastisch op en pakt de bal af zonder een overtreding te maken. Meteen gaat het spel weer de andere kant op. Robertson schiet keihard tegen Schmeichel op. Op naar de volgende aanval. Salah gaat richting de doelman. Oog in oog met Schmeichel faalt de Egyptenaar maar er blijkt voor buitenspel te zijn gevlagd. En deze keer was het het niet. En zo zitten we in de 70e minuut. Firmino frommelt de bal richting Wijnaldum die deze keer voor eigen succes gaat. Hij dwingt Schmeichel tot een redding. Weer een goede kans. Twee minuten later valt de bal voor Praet. Die denkt niet na en haalt uit. Dat scheelt heel weinig. Zolang die tweede niet valt blijft er kans op een tegentreffer. Nog 15 minuten op de klok. Hinken op twee gedachten. Het spel golft nu ook meer op en neer en ook Leicester krijgt meer kansjes. Klopp gaat wisselen. Een dubbele wissel. Henderson en Origi voor Wijnaldum en Firmino. Met nog 10 minuten te gaan gaat het dan toch mis. Maddison mag het afmaken. De bal gaat door de benen van Adrian en zo staat het dus 1-1. Liverpool had verdedigend nog helemaal niets weggegeven, in tegenstelling tot andere wedstrijden. Helaas valt de bal dan toch in het mandje. 85e minuut. Liverpool krijgt een corner. Van Dijk kopt over. Vlak voor tijd wordt er een overtreding gemaakt op Salah. Helaas moet hij daardoor ook nog het veld verlaten. Zo lijkt het op een gelijkspel af te stevenen. Er komen 4 minuten bij. Met nog 1 minuut op de klok krijgt Mané de bal in het strafschopgebied. Albrighton maakt de overtreding en de scheids legt de bal op de stip. Milner gaat staan en schiet de bal snoeihard binnen. Zo komen we goed weg. In plaats van 1 pakken we toch weer 3 punten. En City dat misschien al zat te sniffelen moet morgen weer aan de bak. Liverpool 8 gespeeld 24 punten.