Verslag Liverpool - Arsenal

Foto Verslag Liverpool - Arsenal
wedstrijdverslag zondag, 25 aug 2019 // 09:54 uur

Liverpool - Arsenal 3-1 (Matip 41', Salah 49'  58', Torreira 85')

De eerste serieuze tegenstander in de Premier League kwam op bezoek op Anfield. Zouden the Reds, net als de twee voorgaande edities, the Gunners overrompelen? Bij winst zou LFC, al na drie gespeelde ronden de Premier League, de ranglijst aanvoeren. Arsenal kwam met een aangepast elftal het veld op. Een extreem verdedigend 442 systeem zou Liverpool op de counter moeten verslaan. Liverpool ging uit van eigen kracht en betrad Anfield met de bekende 433 met en basisplaats voor Wijnaldum en Matip.

Vanaf de aftrap dicteert Liverpool de wedstrijd en pint Arsenal vast op hun eigen zestien. Met en soort handbalformatie sluiten ze Arsenal compleet in. Al gauw blijkt dat Arsenal hier juist op rekent en het eerste gevaar komt dan ook van Arsenal. Liverpool leidt balverlies diep op de helft van Arsenal en via een vliegens vlugge counter krijgt uiteindelijk Aubameyang de kans om het eerste doelpunt te maken. Gelukkig mist hij doel. Liverpool is gewaarschuwd, Arsenal wil graag dat de thuisploeg hun eigen spel blijft spelen. Desondanks blijft Liverpool hoog druk zetten. Dit zonder grote kansen te creëren. Na een half uur spelen ontsnapt Liverpool wederom aan een uitgespelde counter. Deze keer leed Henderson balverlies en de razend snelle  Pepe is er met de bal vandoor. Gelukkig is doelman Adrián attent en blijft het 0-0. Vijf minuten voor rust levert de druk op het doel van Arsenal eindelijk een kans op. En die wordt benut door Matip. Vanuit een corner kopt hij verwoestend de 1-0 binnen. Met dank aan de Arsenal verdediging, die zich voornamelijk bezig hield met van Dijk.
Na rust wordt de druk wederom vol vastgehouden. Salah dreigt door te breken binnen de 16 van Arsenal. David Luiz denkt daar anders over en trekt Salah aan zijn shirt uit balans. Een penalty wordt gegeven en Luiz incasseert de gele prent. Dezelfde Salah gaat dan achter de bal staan en benut de strafschop. 2-0 voor de thuisploeg. Na deze vroege goal besluit Liverpool het spel wat meer op het middenveld uit te gaan vechten, zodat er wat meer ruimte achter de bus aan Arsenal spelers zou ontstaan. Dit resulteert een een knappe uitbraak voor Salah en de Egyptenaar scoort zijn tweede doelpunt van de avond. Na de 3-0 besluit Klopp wat te gaan wisselen. Verse krachten op het middenveld moeten de wedstrijd professioneel uitspelen. Bij Arsenal besluit men dan toch op de aanval te gaan spelen en de tactiek wordt omgezet naar een alles-of-niets 433, maar dat komt eigenlijk niet van de grond. Er zou toch nog een doelpunt vallen. Liverpool houdt weer niet de nul. Torreira scoort vanachter een woud van benen de 3-1. Een knappe goal. Liverpool wint de wedstrijd en gaat solo aan de leiding van de Premier League.

Na afloop was Jurgen Klopp niet tevreden over het getoonde spel. Soms moeten zijn spelers beseffen, dat het niet continu "Disneyland" kan zijn en dat er soms even consoliderend gespeeld moet worden. Aan de andere kant vond Emery die penalty nogal zwaar bestraft, ook al zijn de regels omtrent het vasthouden aan het shirt toch duidelijk.

Liverpool: Adrián, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (Milner 69'), Fabinho, Henderson, Salah, Firmino (Lallana 86'), Mané (Oxlaide-Chamberlain 77').
Arsenal: Leno, Maitland-Niles, David Luiz, Sokratis, Monreal, Guendouzi (Mkhitaryan 86'), Xhaka, Willock (Lacazette 81'), Ceballos (Torreira 61'), Pepe, Aubameyang.
Gele kaarten: David Luiz 48', Fabinho 93'.
Toeschouwers: 53.298