Foto Verslag Liverpool - Chelsea
wedstrijdverslag donderdag, 15 aug 2019 // 10:15 uur

Eerste prijs nieuwe seizoen!
Back in Istanbul.
We won it 5 times. We won it five ti i imes in Istanbul we won it 5 times And we’re back. Terug in Istanbul. Op het programma. De Uefa Super Cup. Het begin van een nieuw en laten we hopen lang seizoen Europees voetbal. De tegenstander Chelsea. De vorige edities van zowel de Champions League als de Uefa Europa League bestond uit een volledige Engelse finale. De winnaars Liverpool en Chelsea mogen dus strijden om deze prijs. We won in 6 times. Deze prijs ook maar meteen meenemen. Maar makkelijk ging het niet.

Eerste helft.
Ox, Milner en Mané starten in de basis. Firmino, Trent Alexander Arnold en Wijnaldum beginnen op de bank. Gomez schuift naar de rechtsback positie en Matip neemt de positie van Gomez in. Salah is de centrale spits en Ox speelt rechts voorin. Mané staat op zijn vertrouwde plek. In het doel dus Adrian. De reden is bekend. De arbitrage bestaat uit vrouwen. Scheidsrechter heet Frappart uit Frankrijk. Het is even wennen een grensrechter met oogschaduw, maar we kunnen beginnen. Liverpool zet meteen druk maar Chelsea blijft rustig voetballen. In de vijfde minuut probeert Mané een omhaal. Christensen werkt de bal met de handen weg, maar meer dan een corner levert het niet op. Dit rook naar een penalty, maar de dames wuifen het weg. In de 15e minuut eindelijk een serieuze kans. Salah wordt de diepte in gestuurd op rechts, maar moet het alleen doen. Zijn puntertje wordt gekeerd door de keeper. Eindelijk een goede combinatie. Minuutje later maakt Adrian niet echt een sterke indruk. Een bal wegstompen is prima, maar niet als je die ook gewoon kunt pakken. In de 20e minuut wordt Pedro de diepte in gestuurd maar Robo laat even zien hoe snel hij wel niet is en ontfutselt hem de bal. Chelsea gaat beter voetballen en krijgt een minuutje later een dot van een kans. Pedro speelt zich vrij op links, maar raakt de lat. Chelsea is de betere ploeg maar heeft gelukkig het vizier nog niet op scherp. Ze hebben wel meer doelkansen gehad dan Liverpool. Na een onnodig weggeven corner door Chelsea is het van Dijk die overkopt. Hij krijgt de bal net niet naar beneden. Liverpool voert de druk weer op. Paar minuutjes later geeft Chelsea weer een corner weg. Ditmaal is het Mané die kopt, maar Matip staat in de weg. Kans verkeken. 30e minuut wordt Kovacic vrij gezet door Pedro en kan Adrian eindelijk laten zien goed te kunnen keepen. Prima redding van onze doelman, maar weer een uitstekende kans voor Chelsea. In de 35e minuut lijd balverlies op het middenveld in wat er al een tijdje aan zat te komen. Pulicic wacht net lang genoeg en past precies op tijd naar de vrijgelopen Giroud, 1-0 voor Chelsea en niet geheel onterecht. 39e minuut komen we goed weg. Pulicic speelt zichzelf wel heel fraai vrij en scoort, maar zijn actie begon in buitenspelposite. Weer een hele goede actie van Chelsea en Liverpool zou zo langzamerhand wel gewaarschuwd moeten zijn. De eerste helft eindigt met wat speldenprikjes van Liverpool, maar Klopp zal moeten ingrijpen met nog 45 minuten te gaan.

Tweede helft.
Klopp grijpt in. Eerste wissel. Ox verlaat het veld en Firmino komt erbij. Ox niet gezien dus logische wissel. Liverpool begint furieus aan de wedstrijd. Bal wordt diep gespeeld door Fabinho en het is Bobbie die heel slim opzij past naar Mané. De keeper van Chelsea zit mis en na twee minuten gespeeld te hebben staat het 1-1. Even later opnieuw Bobbie die aan het begin staat van een aanval. Hij draait weg maar ziet dat hij niet kan schieten en past op Fabinho. Die staat niet op scherp, maar binnen 4 minuten 2 dotten van kansen en 1 goal. Liverpool is uitstekend aan de tweede helft begonnen. We gaan gewoon door. Mané op links, schot van Hendo. De keeper was al onderweg naar de hoek maar kon zichzelf op tijd herstellen en de bal vangen. Volgende aanval. Salah op Bobbie, maar de bal is net te scherp om hem te kunnen intikken. Wat een verschil met of zonder Bobbie Firmino. Na een minuut of 10 gaat de storm liggen. Klopp vervangt Milner voor Wijnaldum. Verse kracht op het middenveld. Chelsea komt weer iets beter in het spel. Het levert de nodige corners op die ofwel door Virgil ofwel door Robbo worden weggekopt. Er gebeurt eigenlijk een tijdje vrij weinig. Beide ploegen kijken even de kat uit de boom tot de 74e minuut. Bal valt in de 16 voor de voeten van Wijnaldum. Die past naar links op Salah en zijn schot beland via de kluts en Virgil op de lat. Die had er best in gemogen. Chelsea brengt 2 jonkies in en het is een van hen Mount die de bal prachtig inschiet, alleen staat ook hij weer buitenspel. Chelsea is sterker terwijl we de slotfase ingaan van dit duel. Mané krijgt nog een dot van een kans 5 minuten voor tijd maar de bal gaat voorlangs en wordt eveneens afgefloten voor buitenspel. Salah schiet de bal in blessuretijd nog voorlangs, maar het wordt dus een latertje. We gaan verlengen.

Eerste helft verlenging.
Robbo verlaat het veld. TAA komt er bij en gaat op zijn vertrouwde rechtsback positie spelen. Gomez wordt linksback. Eerste aanval is voor Gomez. Opkomend van links en ingeschoten met rechts, gepakt door de keeper. 94e minuut gaat het wel goed. Bal over links gepast op wie anders dan Firmino die voortrekt op de inkomende Mané die zijn tweede van de avond erin knalt. 2-1 voor Liverpool. Minuten later is het bijna weer gelijk. Het andere jonkie Abraham loopt van Dijk eruit maar Adrian grijpt goed in. Minuutje later gaat het toch mis. Adrian komt uit en lijkt de inkomende Abraham niet te raken maar die gaat wel gewillig liggen. De bal gaat ook na overleg op de stip en in de 99e minuut legt Jorginho aan en maakt de 2-2. We kunnen dus weer van voren af aan beginnen. Mané wordt gewisseld voor Origi. Zal wel vermoeidheid zijn, want anders haal je hem er in deze wedstrijd niet af. De eerste 15 minuten zijn voorbij gevlogen.

Tweede helft verlenging.
In de 112e minuut laat Adrian zien uitstekend te kunnen keepen. Een afstandsschot van Mount wordt door hem vakkundig uit de kruising geplukt. Liverpool stelt daar bijzonder weinig tegenover en we eindigen de verlenging met een krampaanval van Fabinho.

Penalties.
Liverpool mag beginnen. Firmino 1-0, Jorginho 1-1, Fabinho 2-1, Barkley 2-2, Origi 3-2, Mount 3-3, Alexander Arnold 4-3, Palmieri 4-4, Salah 5-4, Abraham X
Liverpool wint de Uefa Super Cup. Een moeizame overwinning maar who cares. De eerste prijs van het seizoen is binnen.

Liverpool: Adrián, Gomez, Matip, van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold 91'), Milner (Wijnaldum 48'), Fabinho, Henderson, Oxlaide-Chamberlain (Firmino 46'), Salah, Mané (Origi 103').
Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Christensen (Tomori 85'), Emerson, Jorginho, Kanté, Kovacic, Pedro, Giroud (Abraham 74'), Pulisic (Mount 74').
Doelpunten: Giroud 0-1 (36'), Mané 1-1 (48'), Mané 2-1 (95'), Jorginho 2-2 (101').
Gele kaarten: Azpilicueta (79'), Henderson (85'), Alexander-Arnold (107')

Verslag: René Weerheijm