Liverpool - Norwich City

Foto Liverpool - Norwich City
wedstrijdverslag zaterdag, 10 aug 2019 // 17:26 uur

We mogen weer!!
De Premier League gaat van start en de Reds mogen het spits afbijten. Vooraf is er veel discussie over het ontbreken van grote aankopen en hoe dat onze kansen op de titel zal beïnvloeden. Iedereen heeft een mening. We shall see. Mané mag nog even op de bank plaats nemen na zijn welverdiende vakantie. Gini heeft de 1e slag om een basisplaats op het middenveld gewonnen, kan hij even zijn foutje van zondag goedmaken. Vandaag ook voor het eerst VAR in de competitie en ook hierover heeft iedereen een mening. Ik ben heel benieuwd.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat iedereen blij is dat het seizoen weer is begonnen, Anfield kolkt! Norwich toont ook direct zijn intenties: voetballen. En dat doen ze erg leuk. Echter wordt in de 7e minuut een voorzet van Origi door de aanvoerder van Norwich knullig achter Krul getikt. 1-0 voor de roden met dank aan een gele. Na een kwartier spelen kunnen we wel stellen dat Liverpool de draad van vorig seizoen gewoon weer heeft opgepakt. Iedereen oogt gretig. Zo ook Norwich, waardoor ook onze achterste linie alert moet blijven en het ook een leuke wedstrijd is om te zien. In de 19e minuut heeft Salah zijn 1e van het seizoen erin liggen. Tot hoever zal de teller dit seizoen oplopen bij ons 'one season wonder'?? Er volgen een paar kansen voor Norwich waarbij Alisson aan de bak moet. Dan een corner voor ons en daar is Virgil. Volledig onbedreigd kan hij eenvoudig binnen koppen. Even later is het Firmino die bijna de nummer 4 maakt. Het spel swingt!! Origi zit ook goed in de wedstrijd, speelt lekker mee vanaf links en combineert heerlijk met Robertson. Dan 10 minuten voor rust, Alisson zit op de grond. Het ziet er niet goed uit en Adrián mag direct aan de bak. Hopelijk valt de schade mee bij Alisson, die oh zo belangrijk was afgelopen seizoen. Onder luid applaus verlaat hij het veld en zoals het hoort blijft het applaus net zo hard voor de debuterende Adrian. Lang bij de pakken neer zitten doen de spelers niet. In de 42e minuut scoort Origi na een prachtige voorzet van Alexander-Arnold. Er komen 3 minuten bij. Firmino komt nog tot een schot, welke wordt gekraakt met een lichaamsdeel waar een man dat, naar ik me heb laten vertellen, liever niet doet.

De 2e helft is een stuk minder spectaculair. De gretigheid is er nog wel, maar de scherpte van de 1e helft mist. Het hielp ook niet bepaal dat de start van het 2e bedrijf op zich liet wachten door haperende techniek van de arbitrage, handig... Henderson, Firmino, Salah, Fabinho en zelfs Robertson proberen het, maar Krul keept erg goed. In de 58e komt de eerste wissel van Norwich. Stiepermann maakt plaats voor Leitner, welke met zijn eerste actie gelijk de eerste gele kaart van het nieuwe seizoen pakt. Norwich dringt aan en in de 64e minuut is het Pukki die een mooi uitgespeelde aanval bekroont met de 4-1. Daarna gebeurt er niet heel veel meer. Norwich krijgt nog een 2e gele kaart, wisselt Trybull voor Hernandez, Pukki maakt plaats voor Drmic en de bezoekende ploeg blijft op zoek naar nog een goal. Klopp brengt een kwartier voor tijd Mané in voor Origi. Ook hier een daverend applaus. We krijgen nog een vrije trap die op een wel heel bijzondere manier wordt genomen. Er staat een muurtje van Reds vóór het muurtje Canaries. Ondanks dat Krul dus nog minder ziet, weet hij heel knap de harde knal van Alexander-Arnold te keren. Onze laatste wissel is 5 minuten voor tijd, Milner voor Firmino.

De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen. Het spel was erg goed en met het oog op de wedstrijd van woensdag a.s. was het ook te verwachten dat de 2e helft iets minder scherp zou zijn. Hopelijk volgen er heel veel van dit soort wedstrijden dit seizoen en pakken we die beker aan het eind.