verslag Spurs - Liverpool

Foto verslag Spurs - Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 02 jun 2019 // 10:54 uur

Tottenham Hotspur - Liverpool 0-2 (Salah 2', Origi 87'.)

Gisteren was het zo ver. De belangrijkste wedstrijd van het clubvoetbal, de Champions League finale vond plaats in het Wanda Metropolitano in Madrid. Vorig jaar bezweek Liverpool onder de druk. Deze editie zou de finale anders verlopen.

Liverpool gaat karakteristiek volgas van start. Nog binnen de eerste minuut van de wedstrijd valt de bal voor de voeten van Mané. Trippier probeert het hem moeilijk te maken en Sissoko meent zijn ploeggenoten te moeten sturen door binnen de 16 hevig met zijn armen te zwaaien. Mané bedenkt zich geen minuut en wipt de bal tegen de arm van Sissoko. Penalty voor Liverpool. Uiteraard claimt Salah de bal en terwijl Lloris in de hoek duikt, schiet Salah de bal snoeihard in het midden van de goal. De voorsprong is al in de tweede minuut realiteit.
Het was lang wachten op de volgende kans in de wedstrijd. Na een kwartier spelen ziet Alexander-Arnold kans om verwoestend uit te halen, maar zijn inzet verdwijnt naast het doel van Lloris. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er vrij weinig tot niets. Robertson dwingt Lloris nog tot een mooie redding door van grote afstand een schot te lossen. Liverpool verdedigde de voorsprong en Tottenham kon werkelijk niets creëren. Met een wanhoopsschot van Eriksen eindigt de eerste helft in 1-0 voor Liverpool.
Spurs begint de tweede helft met aanvallende intenties en maakt het Liverpool behoorlijk lastig. Maar net als in de eerste helft worden de Londenaren niet echt gevaarlijk. De Liverpooldefensie staat gewoon als een huis. Ondertussen blijkt Firmino niet fit genoeg om de wedstrijd af te maken en hij wordt vervangen door Origi. Een tactische wissel volgt niet kort daarna, wanneer Klopp Wijnaldum vervangt door Milner. Pochettino reageert vrijwel gelijk door Winks te vervangen door Moura. Klopp lijkt deze taktische oorlogsvoering te winnen, aangezien Milner de eerste grote kans krijgt om een doelpunt te maken. Na een prachtige solo van Mané en combinatiespel in de kleine ruimte met Salah, krijgt Milner de bal voor de voeten, maar schiet helaas rakelings naast. Tottenham besluit dan om voornamelijk de lange bal te gaan spelen. Dit resulteert in een handje vol halve kansen en afstandschoten. Niets wat de Liverpooldefensie in problemen brengt. Vooral Alisson staat souverein onder de lat en keert elke inzet die de Londenaren op hem afvuren. Vlak voor tijd krijgt Liverpool een corner. Er wordt hard gestreden om de bal binnen de 16. Een strijd die van Dijk wint en brengt Matip in balbezit. Matip ziet Origi vrij staan en die schiet vervolgens vernietigend in de verre hoek. 2-0 voor Liverpool en de winst is binnen!

Terwijl Henderson de beker in de lucht houdt, is de neutrale kijker er uit. Dit was misschien wel de saaiste finale van de Champions League ooit. De vroege 1-0 was alleen voordelig voor Liverpool, maar de wedstrijd ging uit als een nachtkaars. Liverpoolsupporters zal het een zorg zijn. Het kan niet altijd een thriller zijn. Het hoeft gelukkig niet altijd een thriller te zijn. Manchester are you watching? Nummer 6 is binnen!

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko (Dier 74'), Winks (Moura 66'), Dele Alli (Llorente 82'), Eriksen, Son, Kane.

Liverpool: Alisson, Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold, Wijnaldum (Milner 62'), Fabinho, Henderson, Mane (Gomez 90'), Firmino (Origi 58'), Salah.

Toeschouwers: 63.272