Foto Verslag; Liverpool F.C. - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag woensdag, 08 mei 2019 // 11:43 uur

Liverpool – Barcelona

The comeback kings

Vooraf kunnen we er een heel verhaal van maken. We beginnen met een achterstand van 3-0. Die tussenstand is geflatteerd, maar het staat er wel. Firmino is dus niet op tijd hersteld en aan de laatste wedstrijd hield Salah een hersenschudding over. Gomez was de vorige wedstrijd rechtsback maar maakt plaats voor TAA. De plaatsen van Firmino en Salah worden ingenomen door Origi en Shaqiri. Logische keuzes. Wel een interessante bank met Woodburn en Brewster. Wijnaldum is de klos. Hij moet op de bank plaatsnemen. Valt er nog meer te vertellen. Nee. Er volop gaan en Barcelona onder druk zetten. Net als in de eerste wedstrijd, maar dan wel scoren.

Eerste helft

De sfeer zit er goed in. Het you’ll never walk alone blijven zingen ook als de bekende hymne door de speakers schalt. Een prima sfeer voor een potje voetbal lijkt mij.
Binnen de minuut gaat Messi er vandoor en gaat liggen. Niets aan de hand zegt de scheidsrechter en uit de counter krijgt Liverpool binnen de minuut de eerste corner. Deze leid tot niets, maar er is nog geen minuut gespeeld. En Messi. Die loopt meteen weer te etteren na een tikkie van Robbo. Het eerste gezeik richting het arbitrale trio is weer begonnen. Cakir wil er allemaal niets van weten. In de 5e minuut is het tijd voor corner nummer 2. Ook deze leid tot helemaal niets, maar Liverpool valt aan. In de 6e minuut valt de goal wel. Matip geeft voor. Jordi Alba kopt verkeerd terug en Henderson kan op doel schieten. Ter Stegen red in eerste instantie maar kan niet anders doen dan de bal het veld intikken waar Origi staat om het af te maken. De Belg faalt niet en we staan voor na 6 minuten. Na wat irritatie tussen Fabinho en Suarez krijgt Origi weer een kans als Ter Stegen wacht maar ook Origi wacht te lang. Weg kans. Hier valt bijna niet tegenaan te typen. Na een net niet penalty voor Mané krijgt Fabinho het weer aan de stok met Suarez. Dit was fel inkomen en het kost Fab een gele kaart. En dat allemaal binnen 10 minuten. Fab moet gaan oppassen. 14e minuut uitbraak Barcelona. Uitraard Messi met een schot, maar Allison red. 16e minuut en ineens staan er 3 mannen van Barcelona vrij voor de goal. Dit keer is het Matip die ingrijpt, maar daar was Messi weer heel dicht bij een doelpunt. 17e minuut. Weer een razendsnelle aanval van Barcelona. Ditmaal is het Coutinho die Allison op zijn weg vindt. Liverpool is het overwicht even kwijt na de snelle goal alhoewel ze wel de aanval blijven zoeken. Minuut 21. Afstandsschot van Henderson na een voorzet van Robbo, maar het hoofd van Pique staat in de weg. 22e minuut. Van Dijk troeft Suarez af en en geeft voor, Mané zijn schot wordt geblokt en het daaropvolgende afstandsschot van Robertson dwingt Ter Stegen tot een redding. Weer een grote kans. Suarez heeft intussen al tegen Fabinho, Milner en van Dijk aangelopen en zeurt en mekkert iedere keer weer als hij gaat liggen. Die gaat vanavond geen vrienden maken. Het publiek begint te roepen cheat, cheat, cheat. 25 minuten gespeeld. Wat een wedstrijd. In minuut 30 is het Henderson die ongelukkig met zijn rechterknie tegen zijn tegenstander aanknalt. Dat ziet er slecht uit. Wijnaldum komt de dugout uit, maar Henderson kan toch door. In de 34e minuut eindigt een aanval bij Mané die zo het lijkt neergelegd wordt. Zijn reputatie doet hem geen goed. Cakir wuift het weg als een schwalbe. Nu vind ik met een rood hart dat Cakir sowieso lichtelijk in het voordeel van Barcelona fluit. In de 39e minuut komt het beest weer boven bij Suarez. Hij trapt lichtelijk naar achter, maar raakt wel bewust de inlopende Robertson. Een vieze overtreding. Ook hier kan Robbo gelukkig door. Het arbitrale trio heeft het niet waargenomen, dus een kaart blijft uit. In minuut 41 geeft Shaqiri de bal diep op Mané maar er zit nog net een Barcelona been tussen waardoor Mané het niet af kan maken. Wat een kans weer om de voorsprong te vergroten. Vier minuten extra tijd. Busquets pakt nog een gele kaart door Fab te torpederen. Shaqiri die een ongelukkige wedstrijd heeft maakt het nog onnodig spannend door te kort terug te spelen, niet de eerste keer overigens. Gelukkig staat het vizier van Messi niet altijd scherp. Hij schiet naast. Liverpool krijgt nog een corner, maar brengt zich daarmee opnieuw door Shaqiri in de problemen. Jordi Alba krijgt een dot van een kans, maar Allison red in tweeën. Ruststand 1-0. Wat een eerste helft.

Tweede helft

We beginnen met een wissel. Wijnaldum vervangt Robertson. Een noodgedwongen wissel dus. Dat is heel vervelend. Millie linksback. Misschien toch beter geweest om Gomez in te brengen. Gelukkig deed Klopp dat niet zou later blijken. Opnieuw een corner binnen de minuut. Opnieuw niet goed uitgespeeld. Corners leveren tot nu toe helemaal niets op. Liverpool valt aan, Barcelona wacht af. 49e minuut. Wijnaldum stuurt Mané in de diepte maar opnieuw zit er net een been tussen. Corner. De bal beland bij van Dijk die uit de draai schiet terwijl hij tegen de grond wordt gewerkt. Ter Stegen red, maar was dat geen penalty? Barcelona pikt op, valt aan en Suarez krijgt de volgende kans. Ook hier een prima redding van de doelman. Alisson keept een prima wedstrijd. Rakitic haalt de volgende aanval eruit door met zijn hand de bal weg te slaan. Gele kaart. Trent onderschept de bal op rechts en houd even in alvorens voor te geven. Wijnaldum staat op de juiste plek en haalt uit 2-0. Gouden wissel. Zou het dan toch? Ja hoor. Minuutje later. Voorzet van links en Wijnaldum torent hoog boven iedereen uit. Boem, 3-0. Gini the striker. Come on you reds. Twee doelpunten binnen de minuut. Het staat gelijk. Wat gaan we hier beleven? Salah en Firmino zitten te glunderen op de tribune. Barcelona is het even kwijt. Liverpool blijft aanvallen. 66e minuut houd Anfield zijn adem in. Messi slalomt door de verdediging. Matip maakt de overtreding en krijgt geel. Vrije trap. Messi schiet in de muur en het wordt een corner. Opnieuw Messi krijgt de kans om de bal in te schieten, maar Alisson keept een uitmuntende wedstrijd en red opnieuw. We kunnen weer gaan aanvallen. Het heeft duidelijk veel kracht gekost. Beide ploegen vallen nu gedoseerd aan. Oppassen voor een tegendoelpunt. 78e minuut corner. Trent legt neer, loopt weg maar ziet Origi vrij staan en neemt de corner toch zelf. Origi maakt het perfect af maar oh oh wat een beauty van een corner. 4 fucking 0. Nog 10 minuten. Klopp wil Gomez brengen voor Shaqiri, maar het is uiteindelijk Origi die er vanaf moet. De Belg kan niet verder. Het is een slijtageslag. De vrije trap die nog stond kon eindelijk genomen worden. Leid tot niets en Barcelona gaat op zoek naar een goal. Dit wordt billen knijpen. We komen er niet meer uit. Vijf minuten blessuretijd komen er bij. Koppie erbij houden. Zelfs Messi moet nu mee verdedigen. Hij begaat vlak voor tijd nog een overtreding op Fabinho die ook nog een vrije trap meekrijgt. Het mag toch niet meer fout gaan. Het gaat ook niet meer fout. Cakir fluit af. Liverpool naar de finale. We did it. Ik heb geen woorden meer. Proud to be red. Ik kijk. Ik geniet. Ik zie het publiek. Ik huil. Van blijdschap !!

Verslag: René Weerheijm