Verslag Liverpool - Huddersfield Town

Foto Verslag Liverpool - Huddersfield Town
wedstrijdverslag maandag, 29 apr 2019 // 09:05 uur

Liverpool - Hudderfield Town 5-0 (Keïta 1', Mané 23', Salah 46', Mané 66', Salah 83'.)

Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen Huddersfield op het programma van de Premier League. Hudderfield was al zeker van degradatie en hadden niets meer te verliezen en speelden voor de eer. Liverpool zal moeten blijven winnen om aanspraak te maken op de titel. Dit alles resulteerde in een open wedstrijd met veel doelpunten.

Vanaf het moment dat Huddersfield aftrapte voor de eerste helft, begon Liverpool te jagen op de bal. Hudderfield stond compleet vast en verloor het balbezit net buiten de 16. Keïta zet snel een een-tweetje met Salah op en scoort binnen 15 seconden. Een geweldige start voor Liverpool. Na de 1-0 gaat het spel gelijk op. Huddersfield kruipt niet in zijn schulp en krijgt zelfs een aantal goede kansen, maar scoren gelukkig niet. Ook Liverpool krijgt kansen, maar ze zouden pas na 22 minuten doeltreffend zijn. Een prachtige crosspass van Robertson beland op het hoofd van Mané. De kleine senegalees schrijft de 2-0 op zijn naam. Vlak voor rust zou de derde ook op het scoreformulier bijgeschreven kunnen worden. Trent-Alexander stuurt met een mooie pass Salah de diepte in. De sprint naar de bal met keeper Lossl wordt gewonnen door Salah en deze lobt de bal over de doelman van Huddersfield. En zo gaat Liverpool met een 3-0 voorsprong de rust in.
De tweede helft zou niet heel anders verlopen dan de eerste. Huddersfield ging opzoek naar een eretreffer en Liverpool wilde aan het doelsaldo werken.En zo bleef het een open wedstrijd. De beste kansen waren voor Liverpool en het was wachten op de 4-0. Deze kwam in de 66ste minuut eindelijk tot stand. Henderson brengt de bal hoog in en vindt het hoofd van Mané. Sadio scoort zijn tweede van de avond. Even later krijgt hij de kans om de 5-0 ook te maken, wanneer Shaqiri de bal inbrengt. Wederom krijgt Mané zijn hoofd tegen de bal, maar raakt helaas de paal. Ongelovelijk hoe de kleine nummer 10 telkens kans krijgt de bal zo vrij in te koppen. De 5-0 zou Salah voor zijn rekening nemen. Met een steekpass van Shaqiri en een voorzet van Robertson was Salah's tweede van de avond een feit en was de eindstand bepaald.

Het voetbal was niet altijd even goed, maar een dapper spelend Huddersfield bleek een gemakkelijke tegenstander. De volle winst voor Liverpool en het hopen op een mistap van Manchester City kon wederom beginnen.

Liverpool: Alisson, Trent-Alexander (Gomez 88'), Lovren, van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum (Shaqiri 75'), Keïta, Salah, Sturridge (Oxlade-Chamberlain 74'), Mané.

Huddersfield Town: Lossl, Smith, Schindler, Kongolo, Durm, Gorenc-Stankovic (Pritchard 81'), Ahearne-Grant, Bacuna, Hogg, Mbenza (Kachunga 88'), Mounie (Lowe 65').

Toeschouwers: 53.249