Verslag Liverpool - Chelsea

Foto Verslag Liverpool - Chelsea
wedstrijdverslag dinsdag, 16 apr 2019 // 17:02 uur

Liverpool - Chelsea 2-0 (Mané 51', Salah 53'.)

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Chelsea op het programma. Uiteraard werd er voor de wedstrijd uitgebreid stil gestaan bij de ramp die alweer 30 jaar geleden plaats vond in Sheffield. Zesennegentig familieleden kwamen niet thuis na het bezoeken van een voetbalwedstrijd. De schuldige hoofdpersonen lopen nog altijd vrij rond. Een wrange gedachte.

Liverpool gaat volvarend van start. Chelsea wordt letterlijk onder de voet gelopen. De eerste kans is voor Salah. Mo schiet met een volley recht op de keeper af. De stand blijft 0-0. Chelsea herpakt zich kranig. Een counter had beter uitgespeeld kunnen worden. Gelukkig is William egoïstisch en mist het doel ruim. Even later krijgt Mané nog een noemenswaardige kans. De nummer 10 mist de kruizing op een halve meter. De ploegen gaan de rust in met een 0-0 tussenstand.

Na rust heerst er hetzelfde beeld. Liverpool valt met passie aan, Chelsea loert op een uitbraak. Rond de 50ste minuut weet Henderson op wilskracht de bal te veroveren binnen de 16 van Chelsea. Met een wippertje vindt hij het hoofd van Mané, die op zijn beurt overtuigend scoort. De voorsprong is daar voor de titelkandidaat. Maar de roden waren nog niet klaar met de blauwen. Salah was nog niet klaar met de blauwen. Een paar minuten na de 1-0 schiet hij fenomenaal de 2-0 in de verre linker bovenhoek. Een wereldgoal. Anfield ontploft werkelijk. Deze keer geen slippertje tegen Chelsea. Hazard van Chelsea gaf zich nog niet gewonnen. Hij zou nog twee grote kansen krijgen. De eerste belandt op de paal. Zijn tweede kans wordt attent gepakt door Alisson.

En zo zou het bij 2-0 blijven. Manchester City zal zich achter de oren krabben Ze mag aan de bak tegen de Spurs en daarna tegen United. Mocht het kampoenschap Liverpool nog ontgaan, dan mag het met trots terugkijken op het seizoen. Wat een helden hebben het rood tot dusver verdedigd. In Engeland en ver daar buiten. Onze 96 kijken met trots mee. Nu nog de verantwoordelijken voor hun dood voor het gerecht veroordeeld krijgen, de titel pakken en de beker met de grote oren naast zijn vijf broers en zussen in het museum plaatsen.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson (Milner 77'), Fabinho, Keïta (Wijnaldum 66'), Salah (Shaqiri 90'), Firmino, Mané.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Rudiger (Christensen 40'), Luiz, Emerson, Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (Barkley 76'), Hudson-Odoi (Higuaïn 56'), Hazard, Willian.

Gele kaarten: Azpilicueta

Toeschouwers: 53.279

 

Verslag: Ronald 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items