Verslag; Liverpool F.C. - Porto

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Porto
wedstrijdverslag donderdag, 11 apr 2019 // 12:54 uur

Kwartfinale Champions League, Liverpool F.C.- Porto.
De start van de wedstrijd is wat hectisch, Porto gaat vol in de aanval. Na een foutje van Fabinho herstelt Milner briljant en vindt Mané die op zijn beurt Firmino vindt welke de bal weer aan Keita doorgeeft en GOAL!! Dat is lekker, een vroege goal! 2 minuten later is het bijna Firmino die de voorsprong verdubbeld, maar het schot wordt geblokt. De goal heeft de wedstrijd omgedraaid en het is Casillas die belaagd wordt. Iedereen werkt over het hele veld mee, Salah zelfs als links back even, je moet wat als je de beste LB van de Premier League moet missen vanwege een schorsing. Het eerste geel van de wedstrijd is voor Tiquinho van Porto wegens protesteren. Salah is ondanks de goal van afgelopen weekend nog niet helemaal terug op zn oude niveau en mist tal van kansen, ook 1 op 1 met Iker. Firmino maakt nog een prachtige panna terwijl hij omsingeld was door 3 man. Even later komt de bal weer bij Firmino en die tikt hem binnen, 2-0!! Heerlijke goal; prachtpass van Henderson, die een stuk vrijer (en beter) lijkt te spelen de laatste 2 wedstrijden, kan Alexander Arnold de bal panklaar voorleggen voor Bobby. In de 30e minuut is het Marega tegenover Alisson maar die redt, ook in 2e instantie. VAR wordt ingeschakeld om te bepalen of de bal voor of achter de lijn op de arm van TAA kwam, gelukkig wordt er in ons voordeel beslist. Uit de corner die ze in plaats van de penalty krijgen weten ze alsnog bijna te scoren, maar we komen met de schrik vrij.
In de 2e helft spelen we, zoals gewoonlijk, richting de Kop en dus moet Casillas aan die kant onder de lat plaatsnemen en net als vorig jaar wordt hij getrakteerd op een luid applaus, prachtig! Liverpool is lekker uit de kleedkamer gekomen, 3 minuten na de start van de 2e helft ligt de bal al achter de bejubelde Casillas, maar met behulp van de VAR wordt de goal afgekeurd vanwege buitenspel. In de loop van de 2e helft ontstaat er af en toe wat chaos achterin; Alisson en van Dijk botsen en het wordt druk voor de goal, Porto dringt aan. Milner en TAA wisselen van kant, maar na 10 minuten staan de heren toch weer in de oorspronkelijke opstelling. Leuk weetje: zowel Salah als Mané als Firmino staan nu op 13 CL goals, the fab 3! Porto speelt niet altijd even netjes en in de 60e krijgt Felipe geel omdat hij Henderson een flinke trap geeft. 60e eerste wissel voor Porto: Tiquinho maakt plaats voor Brahimi. Het spel wordt door de scheids stil gelegd, blijkbaar wil men ergens beelden van een paar minuten terug nog eens bekijken om te bepalen of Porto geen recht heeft op een penalty. Heel apart dit, niemand over gehoord en ineens ligt het spel plat en kunnen we zomaar een pingel tegen krijgen. Het zal. Gelukkig krijgen ze de penalty niet. In de 73e minuut krijgt Mané rust en komt Origi op het veld. Ook Porto wisselt: Torres eraf, Costa erop en in de 77e de laatste wissel van de bezoekers; Pereira eraf, Fernando erop. Marega krijgt toch wel vaak en veel ruimte achterin, we hebben mazzel dat hij er vaak alleen staat en de kansen niet afmaakt. In de 81e minuut mag Firmino naar de bank waar hij wel heel hartelijk door Gini wordt welkom geheten, leuk om te zien dat de spelers zo met elkaar omgaan. Sturridge neemt de plaats van de Braziliaan in. Er volgen een paar chaotische minuten met onder andere een valpartij in onze 16, veel gezeur om een penalty, geen VAR dit maal, Salah die worstelt en niet heel zachtzinnig het scheenbeen van zn tegenstander toucheert. Maar de 0 blijft staan, heel prettig voor de returnwedstrijd. In de 93e minuut staat Shaqiri te trappelen om eindelijk weer even mee te mogen doen, maar helaas gebeurt dat niet meer, beetje knullig wel. De 1e helft was beduidend beter en ook een stuk leuker, maar 2-0 is een prima uitgangspositie om te strijden voor een plek in de halve finales.