Verslag; Liverpool F.C. - Tottenham Hotspur

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Tottenham Hotspur
wedstrijdverslag dinsdag, 02 apr 2019 // 10:34 uur

31-3 Liverpool - Tottenham Hotspur. Is iedereen een beetje bijgekomen? Wat een spanning!! Klopp begint aan de wedstrijd met een weinig creatief middenveld; Henderson en Milner die naast Gini staan, dus (helaas) geen Fabinho. Vanaf de aftrap is het duidelijk dat beide ploegen willen en moeten winnen, wij om de aansluiting met City te behouden en de spurs met het oog op champions league voetbal volgend seizoen. Wellicht door die druk worden er behoorlijk wat slordigheden vertoond en Alisson heeft weer een paar 'momentjes' die voor de gemiddelde fan net even te spannend zijn. Tottenham zet hoog druk en daar komen we niet echt lekker onderuit. En dan, eigenlijk een beetje uit het niets, een geweldige voorzet van Robertson en Firmino die heerlijk inkopt! 1-0!! Nu zijn we wakker, de wedstrijd krijgt een totaal ander gezicht. De aanvallen van Liverpool gaan weer swingen, alleen, toch een beetje een trend de laatste tijd, de afronding is het steeds nét niet. Om de toch al zenuwachtige fans nog even extra te plagen lopen Milner en Alisson elkaar in de weg op de rand van de 16, maar gelukkig loopt het goed af. Het einde van de 1e helft is weer voor de Spurs, grote kansen voor onder andere Alli en Kane. We zijn erg slordig met (uit)verdedingen, beetje het geluk aan onze kant dat we met 1-0 de rust in gaan.

2e helft is hectisch. Net als vlak voor rust is spurs de sterkere partij wat in de 56e minuut bijna leidt tot de 1-1, maar de voet van Robertson voorkomt de goal. Salah krijgt weer de kans om de bal vanuit de counter in het net te jagen, maar helaas. Het is hem zo gegund (maar soms is afspelen handiger Mo). Op de tribune is de geschorste Pochettino aan het bellen en heeeeel toevallig is de coaching staff van Spurs dat ook, wisselen denk ik? Ja, er gaan spelers warmlopen. 70e minuut, daar is ie dan, de 1-1. Die zat er aan te komen en er werd niet goed verdedigd. Persoonlijk zit ik de tranen weg te slikken. Dit doet pijn. Alexander Arnold is dichtbij de winnende met een schot dat millimeters over gaat. In de 77e minuut een dubbele wissel: Henderson en Milner maken plaats voor Fabinho en Origi. Alles of niets dus, chapeau Klopp! Uit een corner van TAA is het jammer dat Bobby niet met zn 3e been kan scoren. 80e minuut 1e geel van de wedstrijd. Moura haalt Salah onderuit. Daarna wordt Moura naar de kant gehaald en komt Davies erin. Dan is het ineens Virgil tegenover 2 aanvallers, hij is goed, maar hoe gaat hij dit oplossen? Geweldig is het antwoord, hij dwingt verdediger Sissoko tot een schot door de baan naar Song af te sluiten en hij knalt hem huizenhoog over. Halleluja!! Maar, gelijkspel is ook niet genoeg. MOOOOOOOOO!! Oke, eigen goal van Alderwereld, maar who cares, we gaan winnen!!!!!!! Nu dichthouden, haal de 3 punten over de streep!! In de 93e wordt Salah nog gewisseld voor z'n vriend Lovren en spurs halen Erikson eraf voor Llorente. Heel zwaar bevochten, maar ze zijn er, 3 uiterst belangrijke punten! Dat we van de Spurs hebben gewonnen, terwijl zij op vele momenten de sterkere waren, geweldig!