Verslag; Bayern Munchen - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Bayern Munchen - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 14 mrt 2019 // 09:45 uur

Bayern München – Liverpool FC

Wat valt er vooraf te zeggen. We beginnen zoals we de laatste wedstrijd zijn geëindigd. 0-0. De coach van Bayern heeft het er het volgende over te zeggen: We moeten niet als een gek gaan aanvallen tegen Liverpool. Kun je net zo goed niets zeggen. Het middenveld van Liverpool is behoudend. Milner, Henderson en Wijnaldum. Fabinho begint op de bank. We zullen snel ondervinden of dat een juiste keuze is. De volledige opstelling is: Allison, Alexander Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum. Salah, Firmino en Mané. Geen verrassingen dus. Vooraf weet je in ieder geval een ding zeker. Een uitdoelpunt telt dubbel.

Eerste helft.
De eerste vijf minuten gebeurt er eigenlijk niet veel dan wat heen en weer tikken van de bal. Een steekbal van Bayern kan eenvoudig worden opgepakt door Allison. Henderson gaat na vijf minuten zitten na een botsinkje met Rodriquez. Fabinho loopt meteen warm en Liverpool speelt een aantal minuten met 10 man. Na een minuut of acht gaat Firmino in de fout. Hij legt de bal breed maar daar staat niemand. Het schot van Bayern gaat gelukkig hoog over. Oppassen geblazen. Bayern neemt wel de overhand en na een minuut of 10 staat de verdediging te slapen. Lewandowski draait weg bij van Dijk maar voordat hij gevaarlijk wordt herstelt van Dijk het zelf. Het hele stadion schreeuwt om een strafschop wat het niet is. Tot overmaat van ramp gaat Henderson opnieuw zitten en moet er gebleseerd af. Fabinho moet er dan toch in. Na 12 minuten hebben we noodgedwongen onze eerste wissel al gebruikt. Echte uitgespeelde kansen krijgen we nog niet, sterker nog Liverpool is slordig, traag en er wordt veel overbodig balverlies geleden. Bayern doet er nog niet veel mee. Er zit kennelijk veel spanning in de koppies van de spelers. Zo is er na 20 minuten geen enkele doelpoging te noteren. Tot de 24e minuut. De bal beland bij Firmino die de bal meteen op de slof neemt. Zowaar een doelpoging ook al gaat deze naast. Komt het dan eindelijk los? Jazeker. Mané krijgt de bal aangespeelt vanuit het middenveld, kapt zijn tegenstander uit draait om de doelman heen en maakt de 0-1 na 25 minuten op de klok. De wedstrijd is los. Bayern moet nu komen want moet twee keer scoren. Een gunstige ontwikkeling voor de snelle aanvallers van Liverpool. Een schuivertje van Lewandowski beland in de handen van Allison. Foutje van Alexander Arnold die de bal zomaar inlevert. Dat moet je niet doen met het spelersmateriaal van Bayern. Bayen doet vermoedde pogingen om de stand gelijk te trekken, maar het is Robertson die na 34 minuten bijna de voorsprong verdubbelt. Pasje Mané maar Neuer staat op zijn post. Prima redding. Na 38 minuten wordt de bal over rechts gespeeld en Robertson moet achter zijn man aan maar is te laat. De voorzet wordt dan ook nog eens in eigen doel geschoten door Matip die kennelijk in de war raakt van de aanwezigheid van Lewandowski. Zo heb je de overhand maar geef je die toch weer weg. 38 minuten gespeeld. 1-1 tot woede van Klopp. Het word tijd voor het rustsignaal. Fabinho haalt Rodriquez van achteren neer. Vrije trap en geel. Het leid tot niets. Vlak voor rust gaat Lewandowski er opnieuw vandoor maar staat gelukkig buitenspel. Liverpool is toe aan rust. Bayern neemt de overhand en een aantal spelers waaronder Firmino een aantal keer achter elkaar leiden te makkelijk balverlies. Het moet scherper. Zoveel is duidelijk. Einde eerste helft.Tweede helft.

Liverpool komt scherper uit de kleedkamer en na enkele minuten maakt Mané een overtreding op zijn tegenstander en komt goed weg dat hij geen geel krijgt. Het lijkt er vooralsnog niet op dat Liverpool de 1-1 wil consolideren en gaat op zoek naar de voorsprong. Dat leid al snel tot een snelle uitbraak tussen Mané en Salah, maar laatstgenoemde schiet hard door het midden op de vuisten van Neuer. Aan de andere kant blijft het oppassen op een counter. Liverpool leid nog steeds teveel onnodig balverlies maar is na 10 minuten spelen wel de iets betere partij. Na 60 minuten word de bal hard voorgetrokken en Lewandowski glijd in maar de bal gaat voorlangs. Daar komen we goed weg. Bayern wordt sterker en het is oppassen geblazen. Matip pakt nu ook geel door een overtreding op Lewandowski. Dat zat er al een tijdje aan te komen. Een optelsom van kleine overtredingen zullen we maar zeggen. Liverpool heeft het moeilijk en vind steeds lastiger het doel van Bayern. Een onmogelijke aanval waar Milner nog een hoekschop uit weet te halen is het begin van de voorsprong voor Liverpool. De eerste poging wordt gemist door Matip, maar poging nummer 2 gaat er wel in. Van Dijk plant zijn hoofd tegen de bal en met nog 20 minuten op de klok moet Bayern twee keer scoren. De man die de heenwedstrijd niet mee mocht doen wegens een schorsing zet Liverpool op voorsprong. 1-2. Na 75 minuten had de wedstrijd beslist moeten zijn. Salah schud weliswaar drie tegenstanders af, maar vergeet dan voor te geven op Mané. Nu was het een soort half schot wat nergens toe leid. Een Salah in vorm … Firmino krijgt in de 80e minuut ook nog een kansje maar ook hij schiet recht op de vuisten van Neuer. De ruimtes worden nu groot op het veld. Bayern probeert aan te vallen en dat moet toch leiden tot meer kansen voor Liverpool. Met nog een kleine 10 minuten op de klok brengt Klopp Origi voor Firmino. Origi net in het veld past naar rechts op Salah en zijn voorzet beland op het hoofd van Mané. 1-3 einde wedstrijd. Een prachtige pass van Salah. Lallana mag nog 4 minuten meedoen. Hij vervangt Milner. Dat is voor de statistieken. Robertson pakt vlak voor tijd nog geel en aangezien hij op scherp stond moeten we hem dus missen in de eerste wedstrijd van de kwartfinales. Ook voor de statistieken. Het mag de pret niet drukken. De kwartfinale is bereikt.

Mogelijke tegenstanders: Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Ajax, FC Porto, Juventus en Barcelona.

Verslag: René Weerheijm