Foto verslag Liverpool - AFC Bournemouth
wedstrijdverslag woensdag, 13 feb 2019 // 16:57 uur

Liverpool - AFC Bournemouth (1-0) 3-0
Mané (24'), Wijnaldum (34'), Salah (48')

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bournemouth op het programma. Winst was noodzakkelijk en dat werd behaald. Een ruimschootse overwinning van 3-0 zorgde voor aanhaking met ManCity om de koppositie in de competitie.
De eerste grote kans was desalniettemin voor Bournemouth, maar dan staat daar Alisson. Een prima redding is het gevolg. Het had zomaar 0-1 voor de bezoekers kunnen staan, maar Liverpool herstelt en neemt het heft in handen. Overwicht in balbezit leidt uiteindelijk tot de 1-0. Milner weet als rechtsback de bal voor te zetten op een uit buitenspelpositie teruglopende Mané. De Senegalees scoort. Een verdiende voorsprong is realiteit. Na ruim een half uur spelen, verdedigt Bournemouth ronduit slecht uit. De Reds krijgen balbezit en Wijnaldum krijgt de bal toegespeeld. Landgenoot Aké is te laat met reageren op de ontstane situatie en geeft Gini de ruimte de bal over de keeper te spelen. Met een sierlijke boogbal wordt de 2-0 opgetekend. Vlak voor tijd krijgt Salah nog een mooie kans, die hij zelf creëert. Helaas plukt de keeper de bal uit de kruising. Met een stand van 2-0 voor Liverpool gaan we de rust in.
Na de rust verandert er weinig aan het spelbeeld en na goed teamwork door Liverpool en met name van Firmino is de 3-0 in de maak. Salah schuift, na een prachtige hakbal van Firmino, de bal in de verre hoek. De rest van de tweede helft blijft Liverpool het overgewicht behouden. Kans na kans wordt gecreëerd, maar ze stranden op egoïsme in het afronden. Salah raakt nog de lat en Alexander-Arnold zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Het zou bij 3-0 blijven.

Liverpool: Alisson, Milner, Matip, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (Alexander-Arnold 77'), Fabinho, Keïta, Salah, Firmino (Sturridge 90'), Mané (Origi 88').
AFC Bournemouth: Boruc, Smith, Cook, Aké, Salguero (Mepham 80'), Ibe (Solanke 59'), Gosling, Lerma (Mousset 73'), Surman, Fraser, King.

Verslag: Ronald