Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Leicester City
wedstrijdverslag donderdag, 31 jan 2019 // 10:59 uur

Liverpool – Leicester City

Met dank aan Rafa Benitez of City, het ligt er maar hoe je het bekijkt kunnen we vandaag weer op 7 punten verschil komen met Manchester City. Na 11 dagen zonder wedstrijden is het afwachten hoe de ploeg ervoor staat. Een paar griepjes daargelaten ligt het grootste probleem aan de rechterkant. Trent en Joe Gomez zijn allebei nog geblesseerd en Milner is geschorst. Alhoewel je dan verwacht dat Klopp gaat kiezen uit Fabinho die bij Brazilië regelmatig als rechtsback fungeert of Camacho kiest Klopp voor Henderson. Dat brengt meteen de opstelling met zich mee. 4-2-3-1. Wijnaldum en Keita zijn de controleurs op het middenveld met Shaqiri, Firmino en Mané daarvoor en Salah als diepe spits.
Eerste helft.
Anfield op woensdagavond waar sneeuwstormen en hagelbuien het veld teisteren en het publiek in zijn thermo-ondergoed op de tribune zit wordt er eerst stilgestaan bij de verdwijning van Emiliano Sala die nooit in Cardiff is aangekomen. Kippenvel. Maar ook hier geldt, de scheids fluit en we zijn onderweg. De opening is als verwacht. Liverpool combineert, Leicester loert op de counter. Lang hoeven we niet te wachten want Liverpool komt al na 2 minuten op voorsprong. Mané zet de aanval zelf op, combineert met Firmino die hem de bal terugspeelt en Mané maakt het onberispelijk af. Na 5 minuten had het al 2-0 moeten staan. Firmino krijgt de bal uit een counter en schiet op doel, maar Schmeichel staat op de juiste plek om de bal te keren. De daaropvolgende corner wordt door Mané naast gekopt. Liverpool heeft er zin in, alhoewel het wel op blijft passen. Op het natte veld oogt de bal wat stroperig in de passing en een pass van Allison op gelegenheidsrechtsback Henderson is daardoor te traag en wordt onderschept door Leicester. Henderson stond niet goed opgesteld en maakt een lichte overtreding, Leicester claimt een penalty die ze niet krijgen. Het is duidelijk dat Henderson een gelegenheidsback is. Dat wordt oppassen op die positie. Liverpool is gewaarschuwd. De eerste gele kaart is ook voor Liverpool. Matip maakt op het middenveld een overtreding op Vardy, haalt de counter eruit maar beland dus wel in het boekje van de scheidsrechter. Liverpool wordt wat slordig en Leicester heeft langdurig balbezit. Meer dan een schuivertje op Allison levert het niet op. Liverpool neemt het balbezit weer over maar het blijft zoeken naar een opening. Na wat lijkt een eindeloze tijd van rondtikken vindt Salah Shaqiri maar de bal is net te hard voor de ingelopen Zwitser. Rond minuut 25 is het Allison die een terugspeelbal tegen een Leicester speler aanschiet. Hij gaat er weer veel te lichtzinnig mee om. De bal beland bij Maddison die Vardy aanspeelt die voorlangs schiet. Onvoorstelbaar wat een fout weer van de over het algemeen zeer betrouwbare keeper. Hij zou toch beter moeten weten want zijn grootste blunder tot nu toe was tegen deze zelfde ploeg. Het loopt goed af, maar dat moet toch echt een keer uit zijn spel. De kansen volgen zich nu in een dusdanig snel tempo op maar leveren ook weer geen grote kansen op. Een moordend tempo op een zwaar veld. In de 40e minuut komt Maquire goed weg. Mané ligt op snelheid en Maquire maakt de overtreding met niemand van Leicester achter zich. Hij krijgt geel en een vrije trap tegen hoewel er sprake is van een doorgebroken speler. Dat had rood moeten zijn. Met een minuut extra op de klok krijgt Leicester een vrije trap. De bal wordt afgeslagen, wordt terug ingekopt en beland uiteraard bij Maquire die als enige niet buitenspel staat. Geheel onverwachts wordt het 1-1. Die zag niemand aankomen. Gemaakt door een speler die niet meer op het veld had mogen staan. Liverpool kan opnieuw beginnen in de tweede helft.

Tweede helft
De tweede helft nemen beide ploegen geen gas terug en gaan er vol op. Kansen volgen over en weer maar de grootste is voor Leicester. Maddison schiet uiteindelijk voorlangs, maar de manier waarop vier man rechts achterin staan te klungelen roept de nodige vraagtekens op. Leicester duikt daar regelmatig gevaarlijk op. Opnieuw krijgt Leicester een vrije trap waaruit Firmino in paniek bijna zijn eigen doelman passeert. Henderson laat Maquire uit zijn rug ontsnappen en de voorzet van Maquire wordt dus bijna door Firmino achter zijn eigen doelman gewerkt. Gelukkig staat Allison op de juiste plek, maar dat zijn al twee grote kansen voor de tegenstander. Liverpool lijkt de kluts kwijt. We krijgen wel een klein kansje maar de bal van Shaqiri gaat over terwijl Keita al een overtreding had gemaakt. Was dus sowieso geen goal geweest. In de 57e minuut gaat Keita de 16 in. Zijn tegenstander gaat op zijn voet staan en Keita gaat onderuit. De scheidsrechter wuift het weg, maar dit was toch echt een penalty. De tweede beslissing die verkeerd uitpakt voor Liverpool door scheidsrechter Atkinson. Leicester countert er ondertussen verder vrolijk op los en de verdediging ziet er kwetsbaar uit. Deze wedstrijd kan alle kanten op gaan. Het is wel heel boeiend om naar te kijken. Rechts achterin oogt het kwetsbaar. Fabinho gaat komen evenals Lallana. Shaqiri en Keita gaan er af. Alhoewel Fabinho erbij is gekomen krijgt Leicester weer een kans over links. Henderson die nog steeds rechtsachter is wordt te kijk gezet en de bal gaat gelukkig weer voorlangs. Maar oh oh het blijft daar behelpen op deze manier. Het systeem is inmiddels verandert in 4-3-3. Na een vrije trap van Liverpool is het weer Leicester dat countert, maar deze keer beland de bal eenvoudig in de handen van Allison. In de 74e minuut dan eindelijk weer een kans voor Liverpool. Voorzet van rechts van Henderson komt bij Firmino terecht die hard inschiet, maar Schmeichel red. Dit was de beste en misschien wel eerste echte kans voor Liverpool in de tweede helft. Nog 15 minuten op de klok. Liverpool loert op de overwinning, maar moet ook oppassen op de counter. Hinken op twee gedachten. Leicester lijkt er niet meer uit te komen en Salah krijgt een vrije trap randje strafschopgebied. Daar krijgt hij ze nog wel. Salah neemt de vrije trap zelf maar de bal beland hard in de muur. En daar gaat Atkinson opnieuw in de fout. De bal beland opnieuw bij Salah die voorgeeft op de vrijstaande Mané die wordt afgefloten voor buitenspel. In de herhaling blijkt dit niet waar te zijn. Het is niet de dag van scheidsrechter Atkinson. Firmino wordt eraf gehaald en Sturridge mag nog 10 minuten proberen het tij te keren. Vlak voor tijd een counter van Liverpool, maar een prima sliding op Mané haalt de angel uit de aanval. Vier minuten blessuretijd. Wijnaldum geeft nog een keer prima voor op Lallana die de bal goed teruglegt, maar er is niemand om het af te maken. Aan de andere kant zelfde verhaal. Van Dijk zet voor Robinson legt hem in het strafschopgebied maar weer niemand om het af te maken. Er volgt nog een counter die door Mané wordt overgekopt. Het zal de laatste kans zijn. Het wordt 1 punt. Het zijn 5 punten voorsprong op City maar het voelt als een verlies. Leicester heeft 1 punt dik verdient. Atkinson krijgt een dikke onvoldoende. Vreemde speelronde. City verliest, United speelt gelijk, Chelsea verliest en Tottenham pakt de 3 punten vlak voor tijd. Liverpool heeft nu 5 punten voorsprong op City en 7 punten op Tottenham. Next match maandag West Ham uit. Laten we die bubbles dan maar uit elkaar laten spatten. Tottenham ontvangt Newcastle. Wie weet helpt Rafa ons nog een keer. City thuis tegen Arsenal.