Verslag; Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag dinsdag, 08 jan 2019 // 20:18 uur

Gisteren voor Liverpool de eerste wedstrijd om het toernooi in de FA Cup, de derde ronde wedstrijd uit bij Wolves. Weer naar het lastige Molineux. Wat een leuke sfeervolle opkomst weet Wolverhampton toch iedere thuiswedstrijd te creëren! Net als enkele weken terug toen The Reds met 0-2 wonnen.
Deze keer echter wil Klopp het proberen met 9 aanpassingen in het team. Neemt Klopp de bekertoernooien serieus? Hier is lastig antwoord op te geven.
Kom ik op terug. De talenten Jones en Camacho krijgen een basisplek, evenals Mignolet, Moreno, Fabinho, Keita, Sturridge, Origi, Shaqiri, Lovren en Milner. Duidelijk een veel minder team, maar toch ook gewoon een team met 8 (ex-) internationals. Na geen noemenswaardige gebeurtenissen slaat al in de 5 minuut het noodlot weer toe in de geplaagde LFC verdediging, Lovren moet met een hamstring blessure het veld alweer verlaten. Zijn vervanger is het grote Nederlandse 16 - jarige talent Ki-Jana Hoever !! Toch lijkt Liverpool aangeslagen. Want anders is de lamlendige instelling van de meeste spelers niet te verklaren wanneer je van Klopp een kans krijgt om jezelf te presenteren. Na een kwartier krijgt Milner op het middenveld een zeer onnodige gele kaart als hij Hoever lijkt te beschermen. Het in z'n sterkste opstelling spelende Wolverhampton is wat gevaarlijker toch spelen zij ook minder dan de afgelopen weken. Wat The Reds laten zien is ronduit slecht. Geen pass komt aan of net achter de man waardoor er nooit tempo in komt. Ook spelers waarvan je mag verwachten dat ze het team bij de hand nemen geven absoluut niet thuis. Wolves krijgt enkele kansjes maar probeert het voornamelijk van afstand waar Mignolet wel raad mee weet. Tot de 38e minuut..... Op het middenveld geeft Moreno is heel slechte bal op Milner die op zijn beurt de bal niet goed verwerkt en het ook niet meer weet te herstellen waardoor Jota weg is en de bal afgeeft op Jimenez die met een harde droge knal Mignolet kansloos laat 1 - 0. Tot aan de thee gebeurt er niets meer. Liverpool F.C. is het niet gelukt een schot tussen de palen te krijgen in de 1e helft. Los van het logische ontbreken van de vaste speelpatronen valt met name het gebrek aan een goede instelling op. 
De tweede helft valt in het begin op dat Klopp daar iets van heeft gezegd, hoewel de eerste mogelijkheid voor Jimenez is. Maar er wordt iets meer gewerkt om ballen te veroveren. En diegene die daarmee opvalt is ook verantwoordelijk voor de onverwachte gelijkmaker. Een voorzet van Shaqiri wordt door Milner ingeschoten maar ook geblokt, de rebound is voor Origi die een man uitkapt en hard binnenschiet 1 - 1. Helaas kunnen de Reds niet lang genieten van de gelijke stand want 5 minuten later kijkt het wederom tegen een achterstand aan. Op een meter of 35 van het doel krijgt Neves de bal en vuurt een kanonskogel af die langs Mignolet vliegt voor de 2 - 1. LFC probeert nog een keer op zoek te gaan naar minimaal de gelijkmaker en een herkansing op Anfield. Met nog zo'n 20 minuten te spelen krijgen de gasten een vrije trap te nemen op een mooie plek. Shaqiri neemt plaats achter de bal, plaatst een prachtig schot richting de kruising, maar met 1 vingertop lijkt Ruddy de bal op de paal te duwen. Pech voor de Reds. Hierna komen Firmino en Salah nog in de ploeg. Het beeld van de wedstrijd lijkt iets te wijzigen, mogelijk als het Salah was gelukt een bal in de 16-meter direct te controleren dat er nog een 2e wedstrijd in had gezeten, maar helaas mocht dit niet baten. Ook niet dat bij de corners vlak voor tijd Mignolet mee naar voren ging. Na al na 1 wedstrijd uit de league cup te hebben gelegen, is dit ook het geval bij de fa cup. Hopelijk doet de extra rust de race om het kampioenschap goed. Jammer is het wel.

Na afloop zou Jurgen Klopp verklaren dat het zeker de bedoeling was om enkele spelers rust te geven maar niet zo rigoureus als nu is gebeurd. Na de wedstrijd tegen City zijn enkele spelers waaronder Van Dijk en Henderson ziek geworden. Dit gooide de voorbereiding op de wedstrijd behoorlijk in de war. De geblesserd geraakte Lovren zou bijvoorbeeld niet spelen dus dat was ook een extra tegenvaller. Dus ook de omstandigheden speelden een rol bij hoe de wedstrijd is gegaan zoals die ging. Dus geef Klopp zeker het voordeel van de twijfel of hij de bekertoernooien serieus neemt. De talenten van wie met name Hoever leuke dingen liet zien kunnen we buiten beschouwing laten. Maar enkele spelers zijn toch ook wel door de mand gevallen zoals Moreno (weer!), maar toch ook wel Keita, Sturridge en ook Origi ondanks een mooie goal en betere 2e helft. Milner probeerde misschien wel teveel te corrigeren waardoor hij wat ongelukkig was, maar hij staat er eigenlijk altijd. Verder viel Fabinho wat positiever op en lijkt een zeer goede keus te zijn naast Van Dijk voor Brigton uit zaterdag. Dus laten we hopen dat het uiteindelijk goed uitpakt onderweg naar zilver in mei !!!

Up the Reds !!

Verslag; John Oosenbrug

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items