Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.

Foto Wolverhampton Wanderers - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zaterdag, 22 dec 2018 // 11:33 uur

Wolves – Liverpoolfc

De laatste wedstrijd voor de kerst mogen we het premier league weekend openen. Wolves op een 7e plek met een achterstand van 20 punten op Liverpool dat de ranglijst aanvoert door de fraaie overwinning op United dat het einde betekende voor Mourinho. Leuk en aardig al die mooie woorden in de media van Klopp en Guardioloa, maar laten we eerlijk zijn. Opgeruimd staat netjes. Zijn we eindelijk van die clown verlost. Bij winst op Wolves moet City achter ons aan. City speelt thuis tegen Palace en ook de andere concurrenten Arsenal en Chelsea spelen dit weekend op eigen veld. Tottenham speelt op maandag aan de andere kan van het park.
Eerste helft
Liverpool zet meteen druk en Wolves houd zich vooral bezig met verdedigen. Toch is het eerste kansje voor Wolves als Fabinho geheel onnodig de bal in zijn eigen defensie in de voeten van een tegenstander speelt. Wolves doet er niets mee maar het is wel oppassen geblazen voor de vlijmscherpe counters. Tweede kans van de wedstrijd is opnieuw voor Wolves. Uit een scherpe counter wordt voorlangs geschoten, alhoewel van Dijk goed blijft kijken en het er gevaarlijker uitzag dan het daadwerkelijk was. Eerste echte kansje voor Liverpool komt van Firmino maar zijn schot wordt gekraakt en gaat over. De daaropvolgende corner word door van Dijk ingeschoten maar wordt geblokkeerd door de verdediging. In de 13e minuut komt er een schitterende pass van Wolves die hard wordt ingeschoten, maar Alisson weet te redden op het spekgladde veld door de hevige regenval, maar moet wel de bal loslaten die door Fabinho vakkundig word weggewerkt. Wel de beste kans van de wedstrijd tot dan toe. Door een overtreding op Keita krijgt Liverpool een vrije trap die door Salah zelf wordt opgezet en via de rechterkant wordt voorgezet door Fabinho. Salah is doorgelopen en komt uit de rug van zijn tegenstander en maakt zijn elfde van het seizoen. 0-1. Wolves probeert er uit te komen maar de volgende kans is toch weer voor Liverpool. Een streep van Milner die zijn tegenstander uitkapt zet de keeper aan het werk, maar die weet de bal goed te pakken. In de 28e minuut volgt een nog grotere kans voor Liverpool. Mané zet voor en Salah heeft de bal voor het intikken, maar op het laatste moment wordt de bal nog net weggetikt waardoor Salah niet aan scoren toekomt. Vlak voor rust voert Wolves de druk op en krijgt door een slippertje van Lovren een schot op doel. Alisson kan deze bal wel pakken en vasthouden. Diezelfde Alisson gaat daarna bijna in de fout door het weer eens voetballend te willen oplossen. Wolves zit ertussen, maar gelukkig loopt het voor hem deze keer goed af en weet Salah bijna uit de counter die erop volgt te scoren. Vlak voor rust krijgt Keita de bal aangespeelt met zijn rug naar zijn tegenstander toe. De bal wordt hem ontfutselt, maar het schot beland in de handen van Alisson. Het blijft oppassen geblazen. De eerste helft eindigt met een vlijmscherpe counter van Liverpool, maar deze wordt vakkundig door Keita om zeep geholpen. Ruststand 0-1.

Tweede helft

Het eerste kansje van de wedstrijd komt uit een corner, maar Salah schiet de bal over het doel. Wolves voert het tempo op, maar de grootste kansen zijn voor Liverpool. Een schot van Mané wordt door de doelman weggetikt en de inlopende Salah kan net niet bij de bal om die in het doel te tikken. Een afstandschotje van Milner is de volgende kans en Wolves weet daar niet veel tegenover te stellen. Helaas raakt Keita geblesseerd en wordt vervangen door Lallana. Door het oponthoud krijgen we wel mooie beelden van Trent Alexander Arnold die gewoon als supporter in het uitvak zit. Zo kan het natuurlijk ook. Wolves grijpt in in de 60e minuut en brengt een dubbele aanvallend ingestelde wissel in. Is ook niet zo vreemd aangezien de tweede helft eenrichtingsverkeer is. Het blijft oppassen geblazen want het is nog steeds maar een doelpunt verschil alhoewel Liverpool nog geen moment in gevaar is geweest. Liverpool krijgt opnieuw een grote kans als de bal vanuit het middenveld voorgegeven word op Salah die de bal tussen de benen van zijn tegenstander speelt die via Mané en Lallana net niet het doel ingaat. Gelukkig valt de 0-2 wel uit de daarop volgende corner. Voorzet Salah, wie anders, beland bij van Dijk die het schitterend afmaakt. Zijn eerste in de competitie en wat een belangrijke goal. Wolves krijgt daarna wel een grote kans op de aansluiting, maar Alisson staat goed in de baan van het schot en kan de bal redelijk eenvoudig pakken. Wolves moet nu wel komen en dat moet toch kansen gaan opleveren voor Liverpool. Met nog 15 minuten op de klok is de wedstrijd nu meer open. Wijnaldum wordt erin gebracht voor Firmino. Wolves voert de druk op, maar de grootse kans is weer voor Salah na een scherpe counter. Voorzet Mané op Salah maar de doelman staat op de juiste plek. Vlak voor tijd mag Clyne ook nog even meedoen. Mané mag er af. Beide ploegen krijgen nog een kans. Robertson krijgt de bal op zijn hak maar ook hier krijgt Wolves de bal niet in de goal. De bal beland in het zijnet. Wijnaldum werkt een opgelegde kans naast de goal, maar dat maakt niets uit. Liverpool is niet in gevaar geweest en kan aan de kerstdis aanschuiven als trotse koploper van de premier league.