Verslag;Rode Ster Belgrado-Liverpool F.C.

Foto Verslag;Rode Ster Belgrado-Liverpool F.C.
wedstrijdverslag woensdag, 07 nov 2018 // 09:14 uur

Rode Ster Belgrado - Liverpool

Op bezoek in Servië. Ik dacht altijd dat politiek en voetbal van elkaar gescheiden waren, maar dat gaat helaas anno 2018 niet meer. Dat betekent dat Shaqiri achterbleef in Engeland. Gaan we niet over uitwijden dus verder met de realiteit. De opstelling wijzigt op een aantal plaatsen. Matip, Lallana en Sturridge in de basis. Fabinho, Firmino en Gomez op de bank. Ook Keita mag na zijn blessureleed weer plaatsnemen op de bank. Hendo is er nog altijd niet bij. Het stadion wordt ook wel Marakana genoemd, vernoemd naar het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro, omdat de stadions op elkaar lijken. Het zal een heet avondje worden. Het publiek staat bekend als een fanatieke aanhang wat vaak als 12e man geldt. Maar dat zijn we natuurlijk van Anfield ook wel gewend, dus daar zullen de spelers niet snel van wakker liggen.

De eerste helft ...

De verwachting is dat Rode Ster fel uit de startblokken gaat komen, maar binnen de minuut verovert van Dijk de bal door zijn tegenstander weg te zetten. De aanvallers doen er niets mee. De toon is gezet. Srnic krijgt een aardige kans maar de bal gaat over. Rode Ster laat meteen blijken dat ze er zijn. Sturridge moet even een elleboogje verwerken maar kan gewoon verder. Marin krijgt binnen 5 minuten de gele kaart na onbesuisd inkomen op Alexander-Arnold. Er wordt vooral strijd geleverd maar nog geen goed voetbal. In de 7e minuut word de bal prachtig van achteruit voorgegeven en vanaf de linkerflank voorgezet. Salah raakt de bal verkeerd en die gaat over het doel. Het volgende kansje is voor Marin maar het wordt een schuivertje in de handen van Alisson. Liverpool probeert te kaatsen, maar de tegenstander zit er bovenop. Salah neemt de bal goed mee en geeft de bal voor vanaf links maar Sturridge krijgt zijn hoofd er niet goed tegen en het schot van Alexander Arnold mist scherpte en zeilt over. Tot nu toe alleen kleine kansjes. Rode Ster wordt wel iets sterker maar gelukkig staat van Dijk goed op te letten. Het leid wel weer tot een corner. De bal valt in het strafschopgebied en Savic probeert vanuit de draai de bal op doel te schieten. Die gaat gelukkig over. In de 16e minuut gaat Mané er vandoor. Hij geeft de bal strak voor en Sturridge MOET de 0-1 binnentikken. Ongelofelijk maar waar gaat de bal over. Dit was de beste kans van de wedstrijd tot nu toe. Het publiek is wel meteen een stuk rustiger. In de 19e minuut krijgt Mané de bal opnieuw bij Sturridge die zich losdraait maar weer het doel niet weet te vinden. Grote kans nummer 2 om zeep geholpen en het gezicht van Klopp spreekt boekdelen. Ben Anouhane haalt hard uit na een verkeerde pass van van Dijk. Die maakt niet veel fouten, maar Alisson moet aan de bak en tikt de bal tot corner. En dan gaat het wel mis. Pavkov van 1.90 meter torent boven iedereen uit en van Dijk ziet er opnieuw niet goed uit als hij niet meespringt. Alisson is volslagen kansloos, 1-0. Liverpool moet nu aan de bak maar met lange ballen van achteruit kom je er niet. Het zal een tandje hoger moeten en zuiverder maar in minuut 28 gaat het weer mis. Op het middenveld word Wijnaldum te kijk gezet door Pavkov. Van Dijk en Matip kijken ernaar en grijpen niet in. Pavkov haalt verwoestend uit. 0-2. Zo moet je met 2-0 voorstaan maar sta je na 30 minuten 2-0 achter. Vanuit een corner jaagt Salah de bal hoog over. In minuut 31 krijgen we opnieuw een corner. Wijnaldum krijgt de eerste kans en daarna een grote kopkans voor Lallana maar beiden krijgen de bal er niet in. Opnieuw twee gemiste kansen. Een paar minuten later dolt Sturridge een aantal tegenstanders maar zijn inzet gaat wederom naast. Liverpool zoekt naar de aansluitingstreffer. Rode Ster houd zich nu vooral bezig met verdedigen. En dan besluit Lallana er een vliegende tackle in te zetten en loopt tegen een gele kaart aan. Volledig terecht want het had ook zomaar een rode kaart kunnen zijn. Er is nu wel een klein overwicht, maar tot echte kansen leid het niet. liverpool blijft vooral slordig passen en moet op gaan passen dat het niet tegen nog een doelpunt aanloopt. Van Dijk moet wederom ingrijpen als Robertson zijn tegenstander laat voorzetten. Die Pavkov dook weer gevaarlijk op voor de goal maar nu was van Dijk hem de baas. Rode Ster houd zich nu bezig met gegroepeerd verdedigingswerk en dat maakt het er niet makkelijker op. Een teleurstellende eerste helft waar beide Nederlanders de mist in gingen en de invallers de ploeg niet beter maken.

De tweede helft ...

Klopp grijpt direct in Gomez voor Alexander Arnold en Firmino voor Sturridge. Gomez als rechtsback dus. De eerste kans is echter weer voor de tegenstander. De bal komt tegen de hand van Milner maar gelukkig legt de scheids hem niet op de stip. Met Milner die meeverdedigd weet je het nooit. Rode Ster graaft zich niet in en probeert te jagen. Liverpool zet de druk erop. Mané krijgt een voorzet van Firmino niet onder controle maar dat was een hele grote kans op de aansluiting. Rode Ster krijgt de bal nu niet meer weg. Het blijft wel oppassen voor een counter, maar het is nu vooral Liverpool wat aanvalt. De tegenstander komt voorlopig niet meer over de middellijn maar Liverpool gaat niet zuiver met de kansen om. Er gaat veel fout in de eindpass en rode ster komt de eerste 10 minuten ongeschonden door. De volgende kans is voor Robertson. De bal beland op het dak van het doel. Na een korte onderbreking door een blessure aan Rode Ster kant begint de belegering opnieuw. Het is nu vooral eenrichtingsverkeer maar tot grote kansen leid het niet. De eindpass blijft slordig. Balbezit is nu 70% voor Liverpool. In de 60e minuut lijkt het erop alsof Salah zijn corner er in een keer in wil draaien, maar de bal beland in het zijnet. Zonde van de kans. De omsingeling houd aan, maar de passing word maar niet beter. En dan maak je het jezelf wel heel moeilijk. Het moet doelgerichter maar zodra Liverpool in het strafschopgebied komt probeert men elkaar de bal toe te spelen in plaats van op het doel te schieten. Rode Ster vindt het wel best. Liverpool speelt rond maar doet er niet echt wat mee. En zo tikt de tijd weg. In de 70e minuut dan eindelijk een goede kans voor Salah. Zijn schot op doel word door de doelman tot corner verwerkt. Die beland opnieuw bij Salah die opnieuw inschiet. De bal wil er niet in en gaat via de buitenkant paal naast. Eindelijk wat echte kansen. De counter blijft natuurlijk altijd aanwezig maar het loopt goed af als Rode Ster er in minuut 75 met 4 man uitkomt. En dan krijgt Origi zijn eerste speelminuten. Veel andere keuze heeft Klopp ook niet op de bank zitten. Salah krijgt nog een klein kansje en zelfs de keeper en een verdediger proberen Liverpool te helpen door elkaar in de weg te lopen. Maar er is geen Liverpool speler in de beurt om het af te maken. In de 80e minuut loopt Gomez tegen de bal aan en schiet Salah tegen de keeper op. Vlak voor tijd kopt van Dijk nog over. Salah krijgt nog een grote kans in minuut 3 van de extra 5 minuten, maar zijn schot beland in de handen van de doelman. Met een uitwedstrijd in Parijs voor de boeg en thuis tegen Napoli word het nog lastig om je te kwalificeren voor de volgende ronde. Deze wedstrijd had je MOETEN winnen.

Verslag: René Weerheijm